Άλλα 5 χρόνια παράταση στα «κόκκινα» δάνεια της Αγροτικής Τράπεζας

Το «πράσινο φως» για τη ρύθµιση σε ορίζοντα δεκαετίας των «κόκκινων» δανείων αγροτών που έχουν περιέλθει στην υπό εκκαθάριση ΑΤΕbank ανάβει µε απόφαση που δηµοσιοποίησε τη Μεγάλη Τετάρτη η Τράπεζα της Ελλάδος.

Με την απόφαση η οποία αφορά, όπως σηµειώνει στην ανακοίνωσή της η ΤτΕ, 31.000 αγρότες τα δάνεια των οποίων µπορούν να ρυθµιστούν «µε ιδιαίτερα επωφελείς όρους», ουσιαστικά διπλασιάζεται ο µέγιστος χρόνος διευθέτησης από τα 5 χρόνια (που ήταν σήµερα) στα 10. Η επέκταση  αποφασίστηκε κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεµάτων κατά την οποία εγκρίθηκαν, ύστερα από διαβούλευση µε τους εκκαθαριστές (εν προκειµένω τον κ. Μαράντο), τα σχέδια στρατηγικής των υπό εκκαθάριση τραπεζών για τη φετινή χρονιά. 

Σύµφωνα µε στοιχεία που περιελάµβανε έκθεση της Task Force των δανειστών για την αγροτική οικονοµία, το σύνολο των επισφαλών γεωργικών δανείων που έχουν παραµείνει στο χαρτοφυλάκιο της «κακής», δηλαδή της υπό εκκαθάρισης Αγροτικής ανέρχονται σε 950 εκατ. ευρώ. ∆ιακρίνονται δε σε τρεις κατηγορίες πιστώσεων που άρχισαν να χορηγούνται από την ATE από το 2003: Τα Ανοικτά ∆άνεια Αγροτών (Α.∆.Α.) που ανέρχονται σε 650 εκατ. ευρώ, τα Ενιαία Μακροπρόθεσµα Ανοικτά ∆άνεια Αγροτών (Ε.Μ.Α.∆.Α.) που κυµαίνονται σε 200 εκατ. και η ρύθµιση 100/200 στην οποία είχαν ενταχθεί δάνεια περίπου 100 εκατ. ευρώ.

Μέχρι στιγµής καµία λύση δεν έχει δοθεί πάνω στα δάνεια αυτά από τον εκκαθαριστή ενώ και η πολυδιαφηµισµένη ρύθµιση που είχε εξαγγελθεί επί θητείας Τσαυτάρη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έµεινε στα χαρτιά καθώς δεν εκδόθηκε ποτέ η σχετική κοινή υπουργική απόφαση. Αντίστοιχη πρωτοβουλία είχε εξαγγείλει και ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος ∆ένδιας στη σύντοµη παραµονή του στο εν λόγω υπουργείο χωρίς όµως να προχωρήσει στην υλοποίησή της. Είναι γνωστό ότι πολλά από τα «κόκκινα» αγροτικά δάνεια αφορούν µικρές και πολύ µικρές γεωργικές ή κτηνοτροφικές εκµεταλλεύσεις. Ακόµα πιο θολό είναι το τοπίο γύρω από τα δάνεια συνεταιρισµών όπου εκεί σε αρκετές περιπτώσεις εµπλέκονται και συνεταιρισµοί-σφραγίδες.

Τι αναφέρει αναλυτικά η απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος
 
«Στη σηµερινή (σ.σ. 8 Απριλίου 2015)συνεδρίαση της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεµάτων, η Τράπεζα της Ελλάδος ενέκρινε, µετά από διαβούλευση µε τους εκκαθαριστές, τα σχέδια στρατηγικής των υπό εκκαθάριση τραπεζών για το 2015.
 Με την απόφαση αυτή, δίνεται η δυνατότητα – σε όλες τις εκκαθαρίσεις – αύξησης της χρονικής διάρκειας της ρύθµισης από πέντε σε δέκα χρόνια. Ειδικά για τους δανειολήπτες της Αγροτικής Τράπεζας, παρέχεται το δικαίωµα ρύθµισης δανείων 31.000 αγροτών, µε ιδιαίτερα επωφελείς όρους».


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.