Άρχισε το «κούρεμα» δανείων σε ελβετικό φράγκο!

Τελευταία ενημέρωση περιεχομένου:

Το δρόμο του συμβιβασμού με τους δανειολήπτες παίρνουν πλέον οι τράπεζες για δάνεια σε ελβετικό φράγκο, τα οποία «φούσκωσαν» πέρα από κάθε όριο ανοχής από συναλλαγματικές διαφορές, και αποδέχονται πλέον να «κουρέψουν» εν μέρει τις απαιτήσεις τους, χωρίς να φθάνουν στις δικαστικές αίθουσες, όπου οι πιθανότητες να χάσουν είναι συντριπτικές.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο Αριάδνη Νούκα, τράπεζα προχώρησε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με δανειολήπτη, ο οποίος είχε υποβάλει αγωγή εναντίον της, και αποδέχθηκε ρύθμιση του δανείου χωρίς να πληρώνει ο πελάτης δόσεις για το μέρος του κεφαλαίου που έχει προέλθει από την ανοδική κούρσα του ελβετικού φράγκου έναντι του ευρώ.

Ο συμβιβασμός προβλέπει «σπάσιμο» του δανείου συνολικού ύψους 451.789,67 ευρώ σε δύο κομμάτια:

1.    Το πρώτο κομμάτι, ύψους 291.000 ευρώ, θα εξυπηρετηθεί από το δανειολήπτη σε 384 δόσεις των 820 ευρώ, με επιτόκιο 0,5%.
2.    Το δεύτερο κομμάτι (161.789,67 ευρώ), που προέρχεται από τις συναλλαγματικές διαφορές, μένει «στην άκρη» για να διαγραφεί από την τράπεζα, όταν ολοκληρωθεί η εξόφληση του πρώτου κομματιού. Σε περίπτωση, βέβαια, που υπάρξει και πάλι πρόβλημα με την εξυπηρέτηση του δανείου και αυτό το ποσό θα «αναβιώσει» και θα γίνει απαιτητό από την τράπεζα.

Με άλλα λόγια, αν ο δανειολήπτης αποδειχθεί συνεπής, εξασφαλίζει στη λήξη του νέου δανείου ένα «κούρεμα» της τάξεως του 35%, ενώ για τα επόμενα χρόνια θα μπορεί να πληρώνει ένα δάνειο με σταθερή δόση και χωρίς να επηρεάζεται από τις διακυμάνσεις της συναλλαγματικής ισοτιμίας.

Σημειώνεται ότι την παραπάνω λύση έχει προτείνει από καιρό και ο Συνήγορος του Καταναλωτή, ενώ τα δικαστήρια εκδίδουν συνεχώς αποφάσεις εις βάρος των τραπεζών και τον Σεπτέμβριο έχει προγραμματισθεί η «μητέρα των δικών» για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο, καθώς θα συζητηθεί σε δεύτερο βαθμό συλλογική αγωγή και, εάν το δικαστήριο επιβεβαιώσει το αρνητικό για τις τράπεζες αποτέλεσμα του πρώτου δικαστηρίου, το υπουργείο Οικονομίας θα εκδώσει υπουργική απόφαση που θα είναι δεσμευτική για όλες τις περιπτώσεις.

Τα δικαστήρια έχουν κρίνει ότι οι τράπεζες αμέλησαν να ενημερώσουν επαρκώς τους δανειολήπτες για τους κινδύνους από τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο και τις υποχρεώνουν να δέχονται την εξυπηρέτηση των δανείων με βάση την αρχική ισοτιμία φράγκου-ευρώ κατά το χρόνο χορήγησης του δανείου.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί, σύμφωνα με νομικούς, το γεγονός ότι μια τράπεζα προχώρησε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό για «κούρεμα» δανείου σε ελβετικό δεν σημαίνει ότι όλοι οι δανειολήπτες θα έχουν την ίδια μεταχείριση. Προς το παρόν, η προθυμία για συμβιβασμό των τραπεζών φαίνεται ότι θα εξαντληθεί σε περιπτώσεις δανειοληπτών που έχουν υποβάλει αγωγές, φέρνοντας τις τράπεζες μπροστά σε σχεδόν βέβαιη δικαστική ήττα.

www.sofokleousin.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.