Έκτακτη εισφορά 1% για 700.000 νοικοκυριά προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Έκτακτη εισφορά 1% στα εισοδήματα άνω των 50.000 ευρώ εξήγγειλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αρμόδιος επί των οικονομικών του κόμματος κ. Γιώργος Σταθάκης, σε ερώτηση για τον τρόπο κάλυψης των αναγκών της χώρας σε περιπτώσεις όπως λ.χ. η διακοπή της χρηματοδότησης των δανειστών προς την Ελλάδα.

Μιλώντας στο Ράδιο 9 και τον δημοσιογράφο Νίκο Μάνεση, ο οικονομολόγος του ΣΥΡΙΖΑ  προσδιόρισε ως πηγή περίπου 600.000 με 700.000 νοικοκυριά τα οποία, όπως χαρακτηριστικά είπε έχαιραν έως τώρα φοροασυλίας. Εκτίμησε δε ότι με αυτόν τον τρόπο θα καλυφθούν ανάγκες της τάξης των 1,7 δισ. ευρώ, ενώ ξεκαθάρισε ότι το μέτρο δεν θα αφορά μισθωτούς.

Ο κ. Σταθάκης προσδιόρισε την υστέρηση στα έσοδα στα επίπεδα του 15% με 20%, ενώ προανήγγειλε και αύξηση των φορολογικών συντελεστών στα υψηλότερα εισοδήματα.

Ως προς δε το θέμα των Ελλήνων εφοπλιστών, παρέπεμψε στο μοντέλο της Νορβηγίας, θεωρώντας ότι δεν θα πρόκειται για κάποιο παράλογο σύστημα φορολόγησης, αλλά για μία διαδικασία στην οποία θα συναινέσουν και οι ίδιοι οι εφοπλιστές.

Ερωτηθείς για το κατά πόσον φοβάται ένα πιστωτικό γεγονός, ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι “θα πρέπει να αλλάξουμε την ροή των πραγμάτων, αλλά δεν θα εκτραπούμε σε ολισθηρές ατραπούς για την οικονομία”.

Τέλος, ο κ. Σταθάκης εξήγγειλε και την αποκατάσταση συμβασιούχων που απολύθηκαν ενώ κάλυπταν πάγιες ανάγκες στο Δημόσιο

[sc:Πηγή id=”http://www.protothema.gr/ekloges/article/?aid=199973″ ]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *