Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Έκτακτη ενίσχυση 100 δισ. στις βρετανικές τράπεζες

Η κυβέρνηση της Βρετανίας και η Τράπεζα της Αγγλίας άρχισαν σήμερα την παροχή έκτακτης ρευστότητας δισεκατομμυρίων λιρών με στόχο την τόνωση του δανεισμού από τις τράπεζες για την αντιμετώπιση των «παραλυτικών συνεπειών» τις οποίες προκαλεί η κρίση της ευρωζώνης στην οικονομία της χώρας.

Τα μέτρα, τα οποία είχαν ανακοινωθεί αργά χθες, έτυχαν ιδιαίτερα θετικής υποδοχής από επιχειρηματικούς ομίλους και τις αγορές. Οι μετοχές του τραπεζικού τομέα κατέγραφαν άνοδο 6% στο χρηματιστήριο του Λονδίνου στη συνεδρίαση έως και πριν από λίγο.

Τα μέτρα παροχής έκτακτης ρευστότητας που μπορεί να ανέλθει σε έως και 100 δισ. λίρες (123 δισ. ευρώ) δείχνουν, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν, ότι η κυβέρνηση δεν είναι «ανήμπορη ενώπιον της θύελλας της κρίσης του χρέους στην ευρωζώνη».

Ένα μέρος του λεγόμενου σχεδίου επιχορήγησης έναντι δανεισμού, με βάση το οποίο οι τράπεζες θα μπορούν να δανείζονται τουλάχιστον 5 δισ. λίρες κάθε μήνα από την Τράπεζα της Αγγλίας, υπό τον όρο ότι θα αυξήσουν τα δάνειά τους, εφαρμόστηκε ήδη σήμερα.

Άλλες προτάσεις, που αναμένεται να τεθούν σταδιακά σε εφαρμογή τις επόμενες εβδομάδες, προβλέπουν την ανταλλαγή δανείων προς επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα με κυβερνητικά χρεόγραφα.

Το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει ότι το πρόγραμμα αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στην παροχή δανείων ύψους 80 δισ. λιρών σε νέα δάνεια με επιτόκια χαμηλότερα από αυτά της αγοράς.

Η εφαρμογή του θα εξαρτηθεί από την «επίδοση των τραπεζών στην διατήρηση ή την επέκταση του δανεισμού τους».

Τα μέτρα αυτά θεωρούνται συμπληρωματικά στην λεγόμενη πολιτική ποσοτικής χαλάρωσης της Τράπεζας της Αγγλίας, η οποία έχει οδηγήσει στην εισροή 325 δισ. λιρών στην οικονομία από το 2009.

Επικριτές των κυβερνητικών σχεδίων αμφισβητούσαν πάντως χθες εάν και κατά πόσον το νέο πακέτο, που ανακοινώθηκε πριν από τις ελληνικές εκλογές, θα έχει σημαντικές συνέπειες.

Ο Εντ Μπολς, εκπρόσωπος του Εργατικού κόμματος για θέματα οικονομικής πολιτικής, είπε ότι τα νέα μέτρα ισοδυναμούν με παραδοχή της κυβέρνησης ότι οι πολιτικές λιτότητας που ακολουθεί στραγγαλίζουν την οικονομία και χρειάζεται να αλλάξει πορεία.

[sc:Πηγή id=”http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=154023&catID=2″ ]

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>