Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

«Έμφραγμα» στο ειρηνοδικείο Βόλου από τις αιτήσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Τριπλασιάστηκαν μέσα σε ένα χρόνο οι αιτήσεις για ένταξη στο νόμο των υπερχρεωμένων νοικοκυριών στο Ειρηνοδικείο του Βόλου.

Οι αριθμοί δείχνουν πως καθημερινά πλέον προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη πολίτες, οι οποίοι δηλώνουν αδυναμία να ανταποκριθούν στις δανειακές τις υποχρεώσεις.

Στον Βόλο, οι αιτήσεις πέφτουν «βροχή». Ο προσδιορισμός συζήτησης των αιτήσεων γίνεται από τέλος 2014 και μετά. Οι αποφάσεις εκδίδονται με αργούς ρυθμούς και εκατοντάδες πολίτες βρίσκονται σε αναμονή.

Οι δανειακές τους υποχρεώσεις «τρέχουν», όμως η δικαστική απόφαση είναι μακριά. Οι μέχρι τώρα πάντως αποφάσεις του Ειρηνοδικείου Βόλου έχει δικαιώσει τους δανειολήπτες. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία «παγώνει» για τέσσερα χρόνια τα δάνεια, μειώνει τις δόσεις σε ποσοστό 30-40% και διαγράφει ένα μέρος της οφειλής. Όμως υπάρχει και ο επόμενος δικαστικός βαθμός, καθώς οι τράπεζες ασκούν εφέσεις επί των πρωτόδικων αποφάσεων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πρωτοδικείου Βόλου, το 2011 κατατέθηκαν 219 αιτήσεις για υπαγωγή στο νόμο, το 2012 680 και τον πρώτο μήνα του 2013 86 και έπεται συνέχεια… Ο νόμος άρχισε να εφαρμόζεται από τον Σεπτέμβριο του 2011. Συνολικά στο Ειρηνοδικείο Βόλου κατατέθηκαν 900 περίπου αιτήσεις και έως τώρα εκδόθηκαν 180 αποφάσεις. Αρκετοί από τους αιτούντες έχουν οφειλές τόσο από στεγαστικά ή καταναλωτικά δάνεια όσο και από πιστωτικές κάρτες. Δανειολήπτης που προσέφυγε στο Ειρηνοδικείο Βόλου – και είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστική η περίπτωση, βρίσκεται αντιμέτωπος με 16 τράπεζες (!) και με οφειλές που ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο ευρώ.

Στο Ειρηνοδικείο Αλμυρού, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τώρα κατατέθηκαν 146 αιτήσεις (27 το 2011 και 119 το 2012) και εκδόθηκαν 29 αποφάσεις. Ο προσδιορισμός των αιτήσεων για συζήτηση γίνεται μετά τον Νοέμβριο του 2014.

Ο νόμος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, γνωστός και ως Νόμος Κατσέλη, δεν προβλέπει την υπαγωγή ελευθέρων επαγγελματιών. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά από δικηγόρους και δικαστικούς υπάλληλους, αν προβλεπόταν η ένταξη και των ελευθέρων επαγγελματιών, οι αιτήσεις έως τώρα θα ήταν σίγουρα οι διπλάσιες.

Πολλά είναι και τα αιτήματα πολιτών που εξετάζουν οι δικηγόροι της Ένωσης Καταναλωτών, οι οποίοι «τρέχουν και δεν φτάνουν»… Αναμένεται τις αμέσως επόμενες μέρες να κάνουν ομαδική κατάθεση αρκετών αιτήσεων.

Οι οκτώ δικηγόροι της τοπικής Ένωσης Καταναλωτών εξετάζουν τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος για κάθε περίπτωση. Βασική προϋπόθεση είναι ο αιτών να έχει κάνει στάση πληρωμών το τελευταίο εξάμηνο. Και φυσικά το εισόδημά του να έχει μειωθεί αρκετά και να αδυνατεί να φανεί συνεπής στην αποπληρωμή των χρεών του.

Το γεγονός ότι οι κατατεθείσες αιτήσεις προσδιορίζονται να εκδικαστούν με μεγάλη χρονική καθυστέρηση έχει ως αποτέλεσμα το μέτρο να μην συμβάλλει στην άμεση οικονομική ανακούφιση των νοικοκυριών, βυθίζοντας πολίτες στην πλήρη απελπισία αναζητώντας λύσεις.

Τα τελευταία δύο χρόνια το βιοτικό επίπεδο μεγάλου αριθμού πολιτών και στη Μαγνησία κυμαίνεται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, με την ανεργία να αγγίζει απειλητικά το 50% του πληθυσμού, την ανασφάλιστη και «μαύρη» εργασία να καλπάζει και τις κοινωνικές δομές αλληλεγγύης να εξαπλώνονται με ταχύτατους ρυθμούς.

Η εικόνα αποτυπώνεται στα δικαστήρια και είναι πολύ ιδιαίτερη. Εκτός από τις αιτήσεις για υπερχρεωμένα νοικοκυριά που κυριαρχούν, κάθε μήνα πολλές είναι και οι αιτήσεις για έκδοση διαταγών πληρωμής. Πέραν των τραπεζών και ιδιωτών για απλήρωτα ενοίκια, κοινόχρηστα ή επιταγές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Ειρηνοδικείο Βόλου (με όλο αυτόν το φόρτο εργασίας) δουλεύουν οκτώ υπάλληλοι και τέσσερις δικαστές.

Πινάκια με χρέη

Είναι εντυπωσιακό – και έχει ήδη φανεί ξεκάθαρα από την αρχή του έτους – ότι πλέον στα πινάκια και των ποινικών δικαστηρίων κυριαρχούν οι υποθέσεις μη καταβολής χρεών στο Δημόσιο (ασφαλιστικούς οργανισμούς ή μη απόδοση ΦΠΑ). Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στο πινάκιο δικασίμων Τριμελούς Πλημμελειοδικείου (τον τελευταίο μήνα) σε σύνολο 45 υποθέσεων, οι 25 αφορούν σε χρέη προς το Δημόσιο. Και ο αριθμός αυτός φαίνεται πως θα αυξάνεται στις επόμενες δικάσιμους…

Πηγή: thessalianews.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

2 Σχόλια «Έμφραγμα» στο ειρηνοδικείο Βόλου από τις αιτήσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

 • Άρης

  Τα διαβάζεται αυτά βρε απονευρωμένα κολεγιόπαιδα ;
  Άλλο η θεωρία άλλο η πράξη ! Γκάου ;; Τελείως ;;;
  ΠΑΠΑΛΑ !  ΚΑΠΟΥΤ !  ΝΑΔΑ ! ΤΕΛΟΣ ! ΦΑΛΙΜΕΝΤΟ !
  Ρ Α Ο Υ Σ !  (Μετάφραση διατίθεται στη Britannica. H Οξφόρδη την έχει . )
  Δεν έχουμε μια , δεν πληρώνουμε δέκα ! 
   
  Πάρ΄το χέρι σου ρε απ΄ την τσέπη !

 • Γ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ

  @Άρης
  Τα σέβη μου για τη φωτό με το σκύλο!
  Στο θέμα τώρα.Μιλάμε τα απανταχού κοράκια (κάτι τροϊκανοπρεβεδούροι του υπό ξένη κατάληψη Κράτους), κάτι σφουγγοκωλαραίοι των καραΝΤΑΒΕΛΗΔΩΝ χαρτοκουραμπιέδων των τραπεζών, κάτι λοιποί τσεπο-βιαστάδες (βλ. καρτέλ υπερ-αγορών) έχουν πάθει μαλάκυνση και νομίζουν πως τα πενηντάευρα είναι σαν από τα πλατάνια, φύλλα που βρίσκει κανείς με τη σέσουλα… Ζουν σε παράλληλο Σύμπαν οι τύποι! Μόλις σήμερα, συζητώντας στο κέντρο με κόσμο -παλαιούς ελ. επαγγελματίες- που παρακολουθούσαν την πορεία διαμαρτυρίας, έμαθα πως με βάσει αδημοσίευτα στοιχεία της Ένωσις Εμπορίου, οι 8/10 ακόμα ημιθανείς επιχειρήσεις, οδεύουν φουλαριστές για ΛΥΣΗ κι ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ (στην καλύτερη), για ΑΡ99 (οι πιο μεγάλες κι ας μην είναι βιώσιμες) και για “κατεβάζω διακόπτες και την κάνω βράδυ…” οι υπόλοιπες. Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα πόσοι ακόμα λέτε να μείνουν άνεργοι ή αν είναι προμηθευτές άφραγκοι με το πουλί στο χέρι; ΛΕΤΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ -ΟΠΩΣ ΗΔΗ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ- να πληρώσουν κανά φόρο ή καμιά ΚΛΕΦΤΟ-ΦΟΥΝΤΟ ΜΠΑΝΚΑ;;;;;;;;;; Ακόμα, τα τρωλλ των κολλεγίων της παράγκας δεν έχουν δει ούτε τίτλους πρελούδιου!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>