«Ένας αριστερός τραπεζίτης στο υπουργείο οικονομικών»

Η Ελλάδα έχει πάλι μια κυβέρνηση, ικανή προς δράση και προσανατολισμένη στην Ευρώπη, γράφουν τα γερμανικά ΜΜΕ, με αφορμή την ορκωμοσία του νέου κυβερνητικού σχήματος.

Σύμφωνα με τη Deutche Welle στα περισσότερα δημοσιεύματα των ηλεκτρονικών σελίδων του γερμανικού τύπου υπογραμμίζεται το γεγονός της ανάληψης του υπουργείου Οικονομικών από τον Βασίλη Ράπανο που η Frankfurter Allgemeine Zeitung χαρακτηρίζει «ακομμάτιστο».

Στη σχετική ανταπόκριση του Μίχαελ Μάρτενς με τίτλο «Ακομμάτιστος τραπεζίτης αναλαμβάνει υπουργός Οικονομικών» η FAZ, υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι το σημαντικότερο υπουργείο της κυβέρνηση αναλαμβάνει ο κ. Ράπανος, διοικητής της Εθνικής Τράπεζας και πανεπιστημιακός, ο οποίος εξαιτίας της δράσης του κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας περιγράφεται από τα ελληνικά μίντια ως «αριστερός τραπεζίτης». Ο Ράπανος φυλακίστηκε για την αντιστασιακή του δράση, προσθέτει η εφημερίδα.

Στο αριστερό παρελθόν του κ. Ράπανου αναφέρεται και το Der Spiegel σε σχετικό δημοσίευμα με τίτλο «Αριστερός τραπεζίτης γίνεται υπουργός Οικονομικών».

[sc:Πηγή id=”http://www.24h.gr/section/ellada/enas-aristeros-trapezitis-sto-upourgeio-oikonomikon” ]

24 σχόλια σχετικά με το “«Ένας αριστερός τραπεζίτης στο υπουργείο οικονομικών»”

  1. Kομμουνιστής, απ’ αυτούς που μετά το 1974 πήγαν στο ΠΑΣΟΚ». Κι όχι μόνον κομμουνιστής της θεωρίας, αλλά και της πράξης. Της τρομοκρατικής πράξης! Βομβιστής, λοιπόν, με πλούσια δράση που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό αθώων συνανθρώπων μας, ήταν ο νέος «υπερυπουργός»! Μάλιστα, για την τρομοκρατική του δράση είχε δικαστεί και καταδικαστεί από το Έκτακτο Στρατοδικείο Αθηνών. Παρέμεινε στις φυλακές του Γεντί Κουλέ, στη Θεσσαλονίκη, από τις 2 Νοεμβρίου 1969 μέχρι την 21η Αυγούστου 1973, όταν η «κακή χούντα» χορήγησε αμνηστία σ’ αυτόν και τους ομοίους του!

    Σήμερα, αυτός ο εκλεκτός της μνημονιοκρατίας, δηλώνει στους Financial Times (που μιλούν γενικώς και αορίστως για συμμετοχή του σε «ριζοσπαστική αριστερή οργάνωση κατά τη διάρκεια της χούντας», αποκρύπτοντας την βομβιστική του δράση…): «Η φυλακή έγινε το πανεπιστήμιό μου». 
    Υ.Γ. Να μην απογοητεύονται οι Γιωτάκης – Ξηρός και Κουφοντίνας …Το κράτος μπορεί να τους ανταμείψει κάνοντάς τους και υπουργούς .Λίγη υπομονή μόνο

    1. Τρομοκράτης όποιος υπερασπίζεται την πατρίδα ενάντια στη χούντα??
      Αυτοί σε λίγο θα μας πουν ότι και ο Κολοκοτρώνης, τρομοκράτης ήταν….. 
      Ουστ προσκυνημένοι

  2. Τρομοκράτης είναι και όποιου οι βόμβες σκοτώνουν αθώους πολίτες .Ας μάθουμε και το ποιος είναι ο Ράπανος και μετά την χούντα (τώρα βλέπεις έχουμε δημοκρατία ρε ούστ )
    Παραβλέπουμε την πρόσφατη θητεία του στην Εθνική Τράπεζα που τον διόρισε ο Γ.Παπακωνσταντίνου με την έγκριση του Γιώργου Α.Παπανδρέου εργάστηκε άκοπα υπέρ της ανακεφαιοποίησης των τραπεζών, δηλαδή υπέρ του να λάβουν οι τραπεζίτες το επίδομα των 50 δισ. ευρώ από το δάνειο που χρεώθηκε ο ελληνικός λαός. Άλλες κυβερνητικές θέσεις που υπηρέτησε επί ΠΑΣΟΚ: Την τετραετία 2000-2004 ήταν Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών και στενός συνεργάτης του Γ.Παπαντωνίου, έχων την γνωμοδοτική αρμοδιοτητα για πολλά εξοπλιστικά προγράμματα της εποχής. Tην περίοδο 1998-2000 τον διόρισε ο Κ.Σημίτης Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΤΕ, ενώ στο διάστημα 1995-1998 ήταν αρχικά Υποδιοικητής και στη συνέχεια Διοικητής της Εθνικής Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδος. Υπήρξε, επίσης, μέλος του Δ.Σ της Εθνικής Τράπεζας από το 1997 έως το 2004. Για όσους θυμούνται, μόνο ακραφνείς και σκληροί ΠΑΣΟΚοι τοποθετούνταν τότε σε τέτοιες θέσεις. . Οι σχέσεις του με την τρόικα είναι κάτι παραπάνω από άριστες. Αυτός θα είναι λοιπόν υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης που θα… “επαναδιαπραγματευθεί” το Μνημόνιο και θα δώσει ανάπτυξη στην χώρα. Για τις τράπεζες σίγουρα ισχύει.Άντε για να νιώσουμε και τα ευεργετικά μέτρα που θα βάλει ένας αληθινός κομμουνιστής ..

      1. ο λόγος σου είναι γηπεδικός .Βρίζεις και χωρίς να αποδέχεσαι τα δεδομένα λες τους άλλους προδότες και προσκυνημένους με τόση ευκολία λες και τους ξέρεις .Βέβαια δεν μου κάνει εντύπωση .Εντύπωση θα μου έκανε να μπορείς να κάνεις διάλογο ,να αλλάζεις επιχειρήματα και να τεκμηριώνεις αυτά που λες και να προσπαθείς να προβληματίσεις τον συνομιλητή σου
        Για να σου απαντήσω κιόλας ..Φυσικά και καταδικάζω κάθε είδος δικτατορία και πόσο περισσότερο αυτήν που η ίδια μέσω του Παπαδόπουλου είχε δηλώσει ότι αποτελεί παρένθεση και μετά από αυτή θα επέλθει η δημοκρατία Εγώ ήμουν 3 ετών το 1967   και εσύ πιθανόν (από τον τρόπο σου κρίνοντας ) αγέννητος .Κριτικές μπορώ να εξάγω μόνο από αυτά που μου λένε οι άλλοι αφού δεν την έχω ζήσει .Ποιοι όμως είναι οι άλλοι? Η τιμημένη γενιά του πολυτεχνείου : η Δαμανάκη ,ο Λαλιώτης ,ο Μπίστης ,ο Πρωτόπαππας ,ο Παπουτσής ο Παπαληγούρας ,ο Ρέππας ,ο Τζουμάκας ο Ματζουράνης ο Πασχαλίδης ο Χριστοδουλάκης ο Καστανίδης ,ο Π Ευθυμίου ,ο Λοβέρδος ο Τατούλης ο Ανδρουλάκης μπορώ να σου γράψω δεκάδες ακόμη .Αυτήν την τιμημένη γενιά του πολυτεχνείου την έζησα και για αυτήν μπορώ να σου μιλήσω ,Είναι ΟΛΟΙ αυτοί που ξεπούλησαν την Ελλάδα στους ξένους και την έφτασαν σε αυτό το χάλι.Ένας από αυτούς είναι και ο Ράπανος και θα δεις πόσο δίκιο έχω όταν θα εφαρμόζει τα οικονομικά μέτρα των εντολοδόχων του ,διεθνών τοκογλύφων και τραπεζιτών .Επίσης καλό θα ήταν να πληροφορηθείς και να μάθεις την πρώην κομματική ταυτότητα όλων των δημοσιογράφων του πολιτικού συστήματος που μας κυβερνά από mega alpha skai ant1 ΕΡΤ ΝΕΤ κλπ θα σε βοηθήσει να καταλάβεις ποιοι είναι και από που προέρχονται αυτοί που πηδάνε την ζωή σου την ζωή μου και όλων μας. Να μάθεις να μην δίνεις συγχωροχάρτι σε κανέναν βολεψάκια και να μην βρίζεις κανένα και ειδικά συνέλληνα  που το πιθανότερο είναι να μην έχεις να χωρίσεις τίποτα μαζί του  

        1. Δεκτή η δήλωση νομιμοφροσύνης σου και υποταγής σου στη Δημοκρατία.
          Αν νομίζεις ότι τη χούντα την έριξε η Δαμανάκη, κοιμάσαι όρθιος ή έτσι σε βολεύει να πιστεύεις.
          Αν έχεις πρόβλημα με ΣαμαροΒενιζέλους πρόσεχε τι ψηφίζεις.
          Τους λοιπούς χαρακτηρισμούς στους επιστρέφω μαζί με μπόλικα γαλλικά.
          Συμβουλές στο γιό σου, όχι σε μένα.
          Και όπως έλεγε και ο Κολοκοτρώνης, τον οποίο εσύ θεωρείς τρομοκράτη, φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους!

          1. Ας τα πάρουμε ανάποδα : Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους που έλεγε και ο επαναστάτης Θοδωρής Κολοκοτρώνης το έλεγε για ελληνες που πηγαίνανε με τον εχθρό η αρνιόντουσαν να πολεμήσουν .Τρομοκράτη τον βάφτισες εσύ και όχι εγώ Για εμένα και κάθε σωστό Έλληνα αυτός είναι το πρότυπο του. Για εσένα προφανώς πρότυπα σου είναι οι κομμουνιστές τρομοκράτες και μέλλοντες υπουργοί τύπου Ράπανος Ξηρός και Κουφοντίνας  
            Βασικά τα έχεις μπερδέψει και είτε μιλάω σε τοίχο είτε σε σένα το ίδιο και το αυτό Απ όλα που σου έγραψα αυτά κατάλαβες? Ότι η Δαμανάκη έριξε τη χούντα ?  Πρόβλημα έχω με αυτούς που κατέστρεψαν την Ελλάδα και ξέρω πολύ καλά τα ονόματά τους και περισσότερο καλύτερα ξέρω τι ψηφίζω ! Αλίμονο όμως που υπάρχουν πολίτες σαν και σένα (τα κακά της δημοκρατίας ) που υπερασπίζονται τον υπουργό οικονομικών Ράπανο της κυβέρνησης Σαμαρά Βενιζέλου και Κουβέλη .
            Μάλλον δεν πρέπει να κάνεις συχνά διαλόγους .Γιατί δεν μπορεί όταν κάτι ρωτάς και ο άλλος  απαντά στην ερώτησή σου να λές ότι κάνει δήλωση ….νομιμοφροσύνης και υποταγής !!!! που ζεις ? στον πλανήτη κόμπλεξ ?
            Τις συμβουλές τέλος όντως τις κρατώ για τον γιό μου δεν τις χαρίζω πουθενά αλλού .Εσένα δε σε συμβούλευα σε προέτρεπα 
            Ρίξε κανά γαλλικό ναούμε …γιατί δε θέλω να σου βάλω άλλα δύσκολα

    1. Την Ελλάδα την κατέστραψαν κάτι προσκυνημένοι τύποι σαν εσένα που ψηφίζουν ΣαμαροΒενιζέλους. 
       

  3. Begar επειδή στα 50 μου έχω μάθει να σέβομαι τον χώρο που μου δίνει ένα site αλλά και ο διαχειριστής του  είμαι προσεκτικός σε αυτά που λέω αλλά και γράφω χωρίς να προσβάλλω κανέναν αλλά και θέλοντας να κρατήσω ένα επίπεδο στην συζήτηση δεν δέχομαι να με αντιμετωπίζουν το ίδιο με χουλιγκανάκια τα οποία δεν ξέρουν ούτε τι λένε ούτε τι γράφουν αλλά και ο μόνος λόγος που γνωρίζουν είναι αυτός της βρισιάς και της προσβολής. Μάλλον πρέπει να βρεις τρόπο να σταματήσεις αυτούς που είναι χυδαίοι και υποβαθμίζουν συζητήσεις και forum .Αν πιστεύεις ότι ο λόγος μου είναι προσβλητικός πες μου το και δε θα ξανασχολιάσω ..απλά .Ευχαριστώ

    1.  “Kομμουνιστής, απ’ αυτούς που μετά το 1974 πήγαν στο ΠΑΣΟΚ». Κι όχι μόνον κομμουνιστής της θεωρίας, αλλά και της πράξης. Της τρομοκρατικής πράξης! Βομβιστής, λοιπόν, με πλούσια δράση που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό αθώων συνανθρώπων μας, ήταν ο νέος «υπερυπουργός»
       
      Mπορεις να μας παραθεσεις ποιοι ειναι αυτοι οι αθωοι συνανθρωποι μας που τραυματιστηκαν απο βομβες του Ραπανου επι Χουντας οπως ανεφερες ?
      Επιπλεον, για να μην παρεξηγιεμαι, δεν υποστηριζω ουτε κανεναν Ραπανο ουτε τιποτα … απλα ρωταω για να μαθω περισσοτερα στοιχεια επι του θεματος δεδομενου οτι οπως φαινεται εσυ προφανως γνωριζεις.

      1. Χρήστος Παππάς ,Ιωάννης Τσιτούρης, Γιάννης Χρυσικός , Γ. Αναστασίου ,Βασίλης Τσουτσούρης ,Κων/νος Κοίλης
         

        1. 3.000 θύματα προκάλεσε το μνημόνιο που υπέγραψαν και ψήφισαν τα κολλητάρια σου Σαμαράς και Βενιζέλος.

        2. Μπορεις να παραθεσεις ενα λινκ με περισσοτερες λεπτομερειες για τα παραπανω ατομα που ανεφερες ?
          Γιατι οπως φαινεται παρακατω ο Ραπανος καταδικαστηκε το 1969 για βομβες που δεν εξεραγησαν ποτε …
          “Στις 31 Οκτωβρίου 1969 καταδικάζονται από το Έκτακτο Στρατοδικείο της Αθήνας οι Γ. Ανωμερίτης, Δ. Δώδος, Ι. Μυλωνάς, Δ. Παπαϊωάννου σε 25 χρόνια κάθειρξη και οι Κ. Χουλιάρα, Β. Ράπανος, Δ. Κατσαρός σε 6-8 χρ, για συμμετοχή στην οργάνωση Ελληνικό Δημοκρατικό Κίνημα. Ετοιμάζονταν να τοποθετήσουν εννέα βόμβες σε ισάριθμες τράπεζες

          ΠΗΓΗ – http://aristerovima.gr/blog.php?id=2609

          1. ναι αυτό που λες έτσι είναι- την ημέρα σύλληψης είχαν εννέα ωρολογιακούς μηχανισμούς έχω διαβάσει δεν ήμουν εκεί από εφημερίδες της εποχής .Σε link βρίσκεις πολλά Αυτό που θέλω όμως να πω απ αρχής είναι ότι κάθε τύπος που βαφτίστηκε αντιστασιακός στη χούντα λειτούργησε ως χειρότερος και από τους χουντικούς .Άνθρωποι που κοιτάξανε μόνο το συμφέρον τους και όπως είπε σε τελευταία συνέντευξη ο Μητροπάνος  μάθανε να κλείνουν το ρήμα βολεύομαι σε όλους τους χρόνους .
            Μπορεί να υπάρχει άνθρωπος που να πιστεύει ότι ο Ράπανος θα λειτουργήσει υπέρ του λαού και όχι υπέρ των συμφερόντων των τοκογλύφων? Μάλιστα όταν τοποθετήθηκε στην θέση του διαμήνυσε (πρέπει να το διάβασες) στον Κουβέλη ότι απολύσεις θα γίνουν .Υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι το τρίο αυτό σαμαρας βενιζέλος και κουβέλης θα σώσει την Ελλάδα Μπορώ να σου πω κουμμουνίσταρους βαμμένους που τώρα απολαμβάνουν τα καλά της καπιταλιστικής νομενκλατούρας. Βέβαια κοντός ψαλμός αλληλούια  

          2. Ας μην ξεχναμε οτι η Χουντα ηταν η τελευταια πραξη του εμφυλιου με ολα τα παρελκομενα και τα ευτραπελα και απο τις δυο πλευρες.
            Η μεταπολιτευση βολεψε τους παντες και ολοι βαλανε το δαχτυλο στο μελι … γι’ αυτο αλλωστε καταντησαμε σημερα να ειμαστε ο ορισμος της κρατικης σαπιλας παγκοσμιως.
            Περα απ’ ολα αυτα αλλο ειναι να λεμε οτι καποιοι αθωοι τραυματιστηκαν απο βομβες και αλλο ειναι να λεμε οτι οι βομβιστες συνεληφθησαν πρωτου εκραγουν οι βομβες.
            Ετσι για να ξερουμε τι λεμε.
            Εγω αυτο που βλεπω δεν ειναι ο Ραπανος που προσωπικα ουτε καν τον ηξερα μεχρι προτινος.
            Αυτο που βλεπω ειναι οτι τεινουμε να φυγουμε απο το θεμα για αλλη μια φορα ως λαος.
            Ξεχασαμε τον ΓΑΠ, τον Παπακωνσταντινου, τον Δημητρη Χριστουλια, τον Παπουτση που επνιξε τον κοσμο στα χημικα … κλπ, κλπ, κλπ … και μιλαμε για ποιον, για τον Ραπανο που στο κατω κατω τι αλλο θα μπορουσε να ειναι εκτος απο πουλημενο τομαρι τη στιγμη που δεχεται να αναλαβει ΥΠΟΙΚ σε μνημονιακη κυβερνηση.
             

  4. Αν ο λόγος κάποιου ήταν υβριστικός θα είχε επισημανθεί ήδη ως τέτοιος.

    Εμένα με στενοχωρεί να βλέπω αντιπαραθέσεις που δεν προσφέρουν τίποτα στους υπόλοιπους.

    Και ειλικρινά, δεν έχω καταλάβει ακόμα σε τι ακριβώς διαφωνείτε.

    1. λυπάμαι που δεν το είδα να το κάνεις αλλά άφησες να βρίζουν- μωρή προσκυνημένη και άλλες @@λακίες 
      ότι κατάλαβες εσύ κατάλαβα και γω -αλλά τι να κάνουμε συμβαίνουν αυτά ..που να ήξερα που μπλέκω .
       

  5. Υπερειδάκο με στεναχώρησες ρε, δεν ξέρω πως θα κοιμηθώ το βράδυ.
    Λέω να πάω για καμιά μπύρα.
     
     
     

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *