Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

 • Άρης. on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών2106200159 e-value
 • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα @Matina, άσχετα με το τί διαβάζουμε δεξιά και αριστερά οτι τα δάνεια κρίθηκαν παράνομα, οτι έχουν αποπληρωθεί από το κράτος μέσω ανακεφαλαιώσεων κλπ κλπ, η αλ…
 • Matina on Forum: Γενική συζήτηση 12Επίσης, μπορώ να ζητήσω από τη Eurobank αναλυτική κατάσταση των οφειλών μου με κάποια αίτηση που θα καταθέσω εγώ στην τράπεζα χωρίς να μπει στην μέση δικηγόρος?
 • Matina on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής, εάν κάποιος γνωρίζει να με κατατοπίσει.. Με παίρνουν τηλ από το γραφείο της Χαρακτινιώτη για διακανονισμό εκ μέρους της Eurobank…
 • Quest on Forum: Γενική συζήτηση 12απαντησα ήδη απο χτες οτι εκανα αίτηση και αναμένω, μάλλον δεν το ειδες αναφορικά με το ποιοι έχουν δικαίωμα, αν ανατρέξει κάποιος στα νομιμοποιητικά έγγραφα ΓΕΜΗ της ε…
 • nomore on Forum: Γενική συζήτηση 12δεν θυμάμαι το όνομα του δικ.γραφείου, θυμάμαι ότι είχα μιλήσει με 2 γυναίκες
Minilink

Ένα περίεργο φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη – Η ΕΚΤ θέλει να μειώσει επιθετικά την εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών σε ρευστότητα αλλά το ELA αυξάνεται, το TARGET 2 επιβαρύνεται και κατ΄ επέκταση η ΕΚΤ – Τι συμβαίνει;

Ένα περίεργο φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες 2 εβδομάδες που έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό καλλιεργώντας πλήθος σεναρίων για το τι συμβαίνει.
Η ΕΚΤ έχει ζητήσει να μειωθεί αισθητά η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών που φθάνει τα 73 δις ευρώ.
Εν συνεχεία έστω και προσωρινά διέκοψε από όλες τις τράπεζες την παροχή ρευστότητας μέχρι ότου να ολοκληρωθεί το πλάνο ανακεφαλαιοποίησης.

Η μείωση της εξάρτησης ως μεμονωμένο γεγονός θα μπορούσε να θεωρηθεί αναμενόμενη, θα μπορούσε να ειπωθεί ότι η ΕΚΤ προετοιμάζεται στο ενδεχόμενο κατάρρευσης της Ελλάδος και μειώνει δραστικά την έκθεσης της σε ρευστότητα ώστε να μειώσει τις δυνητικές ζημίες.
Όμως έχουν συμβεί και άλλα γεγονότα τα οποία περιπλέκουν την κατάσταση.
Το ELA αυξάνεται ενώ όπως αποκαλύπτεται η ΤτΕ έχει ανοίξει γραμμή πίστωσης από την ΕΚΤ που φθάνει έως τα 100 δις ευρώ.
Οι ελληνικές τράπεζες έχουν δανειστεί με βάση πληροφορίες 62 με 65 δις ευρώ από το ELA Emergency Liquidity  Assistance τον έκτακτο μηχανισμό παροχής ρευστότητας που γεγονός είναι ότι έχει μετεξελιχθεί σε τακτικό μηχανισμό.
Όμως πως εξηγείται από την μια πλευρά η ΕΚΤ να θέλει να μειώσει δραστικά την παρεχόμενη ρευστότητα προς τις ελληνικές τράπεζες και από την άλλη να αυξάνει έμμεσα την έκθεση της και τους αναλαμβανόμενους κινδύνους μέσω του ELA αλλά και του target 2 του διατραπεζικού συστήματος πληρωμών σε πραγματικό χρόνο.
TARGET σημαίνει Trans-European Automated Real-time Gross Settlement Express Transfer System και από τον Νοέμβριο του 2007 μετονομάστηκε σε TARGET2.
Στο target 2 όμως μπορεί να υποστηριχθεί ότι συμμετέχουν κεντρικές τράπεζες και όχι μόνο η ΕΚΤ αλλά ρεαλιστικά η ΕΚΤ χρηματοδοτεί την Ελλάδα.
Βέβαια η ρευστότητα της ΕΚΤ προέρχεται και από τις εθνικές κεντρικές τράπεζες άρα μπορεί να ειπωθεί ότι μέσω του ELA υπάρχει διάχυση του αναλαμβανόμενου κινδύνου από την ΕΚΤ στην παρεχόμενη προς τις ελληνικές τράπεζες ρευστότητα.
Πάντως ένα σαφές συμπέρασμα που μπορεί να εξαχθεί είναι ότι η ΕΚΤ δεν έχει αφήσει την ΤτΕ και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα στο έλεος του Θεού.
Στηρίζει την ΤτΕ και τις ελληνικές τράπεζες ακόμη και τώρα που τα σενάρια εξόδου από το ευρώ της Ελλάδος έχουν κορυφώσει.
Η ΕΚΤ στηρίζει την ΤτΕ και τις ελληνικές τράπεζες έμπρακτα.

Πέτρος Λεωτσάκος

[sc:Πηγή id=”http://www.bankingnews.gr/bank-insider/item/46216-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%BF-%CF%86%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF-%CE%B2%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CE%B5-%CE%B5%CE%BE%CE%AD%CE%BB%CE%B9%CE%BE%CE%B7-%E2%80%93-%CE%B7-%CE%B5%CE%BA%CF%84-%CE%B8%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B8%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BE%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B6%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CE%B5-%CF%81%CE%B5%CF%85%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AC-%CF%84%CE%BF-ela-%CE%B1%CF%85%CE%BE%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-target-2-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CF%81%CF%8D%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%84-%CE%B5%CF%80%CE%AD%CE%BA%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%B7-%CE%B5%CE%BA%CF%84-%CF%84%CE%B9-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9″ ]

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

1 comment to Ένα περίεργο φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη – Η ΕΚΤ θέλει να μειώσει επιθετικά την εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών σε ρευστότητα αλλά το ELA αυξάνεται, το TARGET 2 επιβαρύνεται και κατ΄ επέκταση η ΕΚΤ – Τι συμβαίνει;

 • PA

  Το συμπερασμα που βγαινει μετα απο τα παραπανω ειναι οτι εαν η ΕΚΤ κανει πολιτικη στην ΕΕ … τοτε η ΤτΕ κανει πολιτικη στην Ελλαδα.
  Εχουν δοθει δισεκατομμυρια μεσω ΕLA και οχι μονο απο την ΕΚΤ στην ΤτΕ και η δευτερη τα διαχειριζεται κατα το δοκουν προσπερνωντας το κρατος στο οποιο δεν δινει ουτε καν αναφορα γι’ αυτα τα λεφτα.
  Με λιγα λογια, ο πραγματικος κυβερνητης της Ελλαδος ειναι ο βασικος μετοχος της ΤτΕ.
   
   

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>