Έρχεται αυστηρός έλεγχος της ΕΚΤ για τα κόκκινα δάνεια

Στην Αθήνα θα βρεθεί το διήμερο 8 και 9 Φεβρουαρίου η επικεφαλής των εποπτικών αρχών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Ντάνιελ Νούι. Αποστολή της θα είναι να έρθει για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την κατάσταση αναφορικά με το μείζον πρόβλημα των «κόκκινων δανείων» και τη διαχείριση τους από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες της χώρας.

Στην Φρανκφούρτη, όπως πληροφορούμαστε, επικρατεί μεγάλος σκεπτικισμός αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα. Και η ΕΚΤ, ως η μόνη εποπτεύουσα αρχή πλέον (από 1/1/2016 έπαψε να είναι η Τράπεζα της Ελλάδας), είναι πολύ ανήσυχη αναφορικά με την εξέλιξη του, επειδή φοβάται ότι το πρόβλημα μπορεί να επιστρέψει και μάλιστα αυτή τη φορά ακόμα πιο απειλητικό.

Η κ. Νουί θα έχει συναντήσεις με όλες τις διοικήσεις των εμπορικών τραπεζών, αλλά και την Τράπεζα της Ελλάδας, καθώς το θέμα «καίει». Όπως πάντως μας μεταδίδεται δεν ήταν στην ατζέντα της πρόσφατης συνάντησης που είχε στη Φρανκφούρτη, ο Προέδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, με τον πρόεδρο της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Μόντι, παρουσία του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα.

Δεν αναμενόταν άλλωστε εξαρχής, αφού ήταν περισσότερο μια εθυμοτυπική επίσκεψη. Άλλωστε, το πιο ενδιαφέρον στοιχείο της ήταν ότι ο κ. Παυλόπουλος ζήτησε να ευχηθεί «καλή χρονιά» και στους περίπου 100 Ελληνες υπαλλήλους της ΕΚΤ, ευκαιρίας δοθείσης.

www.voria.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *