Έρχεται… δεύτερος «Τειρεσίας» για τα Κόκκινα δάνεια

Λύση στα χαμηλά τιμήματα που επιτυγχάνουν με την μεταβίβαση Κόκκινων δανείων στα ειδικά αδειοδοτημένα funds – σε ορισμένες κατηγορίες μη εξασφαλισμένων δανείων δεν υπερβαίνουν το 5% του συνολικού τους ύψους – φαίνεται ότι βρήκαν οι τράπεζες.

Η διαπίστωση ότι όπως εξελίσσεται η κατάσταση οι τράπεζες θα έχουν ελάχιστα οφέλη από την μαζική πώληση πακέτων Κόκκινων δανείων οδηγεί στην δημιουργία ενός … …δεύτερου «Τειρεσία» στα στοιχεία του οποίου θα έχουν πρόσβαση και τα funds. Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι οι τράπεζες θα μπορούν να πωλούν σε καλύτερες τιμές αφού τα funds θα έχουν εκ των προτέρων την εικόνα του προφίλ των πελατών των τραπεζών και έτσι να αξιολογούν καλύτερα τα δάνεια τα οποία αγοράζουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας οι σχετικές διεργασίες βρίσκονται ένα βήμα πριν την πλήρη ολοκλήρωση τους και απολαμβάνουν της έγκρισης τόσο της κυβέρνησης όσο και της Τράπεζας της Ελλάδος. Άλλωστε το σχήμα που θα δημιουργεί δεν αποτελεί ελληνική πρωτοτυπία: Λειτουργεί ήδη σε Γαλλία και Ισπανία και όπως λένε τραπεζικά στελέχη που το έχουν μελετήσει έχει αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα μειώνοντας δραστικά τα χαρτοφυλάκια μη εξυπηρετούμενων δανείων των τραπεζών των δύο χωρών.

Ο «παράλληλος» Τειρεσίας θα μπορεί να αξιοποιήσει τα στοιχεία του υπάρχοντος φορέα καταγραφής της συμπεριφοράς των πελατών των εμπορικών τραπεζών εμπλουτισμένος με επιπλέον δεδομένα που υπάρχουν στην αγορά ή προέρχονται από δικαστικές αποφάσεις , περιορίζοντας έτσι κατά πολύ τα κενά που ο σημερινός «Τειρεσίας» εμφανίζει και αυξάνοντας συγχρόνως την αποτελεσματικότητά του.

Με την ενεργοποίηση του που εκτιμάται ότι μπορεί να γίνει εντός του 2019 , θεωρείται ότι θα διευκολυνθεί κατά πολύ η προσπάθεια των τραπεζών μα μειώσουν ως το 2022 τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια τους από τα 90 δις ευρώ σήμερα στα 35 δις ευρώ. Οι δυσκολίες του εγχειρήματος αυτού απασχολούν το κλάδο και όπως είναι γνωστό αποτέλεσαν τον καταλύτη για τη σημαντική πίεση των τραπεζικών μετοχών κατά τις δύο προηγούμενες εβδομάδες.

Άλλωστε , τραπεζικά στελέχη παραδέχονται αρκετές αδυναμίες στο υπάρχον σύστημα του «Τειρεσία». Βασικό στοιχείο αποτελεί ότι ακόμα και αν εξοφληθεί ένα δάνειο ο οφειλέτης παραμένει στο σύστημα επί σειρά ετών, με αποτέλεσμα να μην έχει ουσιαστικό κίνητρο να κινηθεί προς εξόφληση της υποχρέωσής του. Χαρακτηριστικό του ισοπεδωτικού τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι δανειολήπτες είναι το γεγονός ότι ο οφειλέτης μπορεί να μείνει στο σύστημα «μαυρισμένος» μέχρι και 10 χρόνια για μια οφειλή 1000 ευρώ που αποπλήρωσε μετά την ενημέρωση της ένταξής του στον «Τειρεσία».

Πηγή


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.