Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

  • Άρης. on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών2106200159 e-value
  • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα @Matina, άσχετα με το τί διαβάζουμε δεξιά και αριστερά οτι τα δάνεια κρίθηκαν παράνομα, οτι έχουν αποπληρωθεί από το κράτος μέσω ανακεφαλαιώσεων κλπ κλπ, η αλ…
  • Matina on Forum: Γενική συζήτηση 12Επίσης, μπορώ να ζητήσω από τη Eurobank αναλυτική κατάσταση των οφειλών μου με κάποια αίτηση που θα καταθέσω εγώ στην τράπεζα χωρίς να μπει στην μέση δικηγόρος?
  • Matina on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής, εάν κάποιος γνωρίζει να με κατατοπίσει.. Με παίρνουν τηλ από το γραφείο της Χαρακτινιώτη για διακανονισμό εκ μέρους της Eurobank…
  • Quest on Forum: Γενική συζήτηση 12απαντησα ήδη απο χτες οτι εκανα αίτηση και αναμένω, μάλλον δεν το ειδες αναφορικά με το ποιοι έχουν δικαίωμα, αν ανατρέξει κάποιος στα νομιμοποιητικά έγγραφα ΓΕΜΗ της ε…
  • nomore on Forum: Γενική συζήτηση 12δεν θυμάμαι το όνομα του δικ.γραφείου, θυμάμαι ότι είχα μιλήσει με 2 γυναίκες
Minilink

Έρχεται… δεύτερος «Τειρεσίας» για τα Κόκκινα δάνεια

Λύση στα χαμηλά τιμήματα που επιτυγχάνουν με την μεταβίβαση Κόκκινων δανείων στα ειδικά αδειοδοτημένα funds – σε ορισμένες κατηγορίες μη εξασφαλισμένων δανείων δεν υπερβαίνουν το 5% του συνολικού τους ύψους – φαίνεται ότι βρήκαν οι τράπεζες.

Η διαπίστωση ότι όπως εξελίσσεται η κατάσταση οι τράπεζες θα έχουν ελάχιστα οφέλη από την μαζική πώληση πακέτων Κόκκινων δανείων οδηγεί στην δημιουργία ενός … …δεύτερου «Τειρεσία» στα στοιχεία του οποίου θα έχουν πρόσβαση και τα funds. Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι οι τράπεζες θα μπορούν να πωλούν σε καλύτερες τιμές αφού τα funds θα έχουν εκ των προτέρων την εικόνα του προφίλ των πελατών των τραπεζών και έτσι να αξιολογούν καλύτερα τα δάνεια τα οποία αγοράζουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας οι σχετικές διεργασίες βρίσκονται ένα βήμα πριν την πλήρη ολοκλήρωση τους και απολαμβάνουν της έγκρισης τόσο της κυβέρνησης όσο και της Τράπεζας της Ελλάδος. Άλλωστε το σχήμα που θα δημιουργεί δεν αποτελεί ελληνική πρωτοτυπία: Λειτουργεί ήδη σε Γαλλία και Ισπανία και όπως λένε τραπεζικά στελέχη που το έχουν μελετήσει έχει αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα μειώνοντας δραστικά τα χαρτοφυλάκια μη εξυπηρετούμενων δανείων των τραπεζών των δύο χωρών.

Ο «παράλληλος» Τειρεσίας θα μπορεί να αξιοποιήσει τα στοιχεία του υπάρχοντος φορέα καταγραφής της συμπεριφοράς των πελατών των εμπορικών τραπεζών εμπλουτισμένος με επιπλέον δεδομένα που υπάρχουν στην αγορά ή προέρχονται από δικαστικές αποφάσεις , περιορίζοντας έτσι κατά πολύ τα κενά που ο σημερινός «Τειρεσίας» εμφανίζει και αυξάνοντας συγχρόνως την αποτελεσματικότητά του.

Με την ενεργοποίηση του που εκτιμάται ότι μπορεί να γίνει εντός του 2019 , θεωρείται ότι θα διευκολυνθεί κατά πολύ η προσπάθεια των τραπεζών μα μειώσουν ως το 2022 τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια τους από τα 90 δις ευρώ σήμερα στα 35 δις ευρώ. Οι δυσκολίες του εγχειρήματος αυτού απασχολούν το κλάδο και όπως είναι γνωστό αποτέλεσαν τον καταλύτη για τη σημαντική πίεση των τραπεζικών μετοχών κατά τις δύο προηγούμενες εβδομάδες.

Άλλωστε , τραπεζικά στελέχη παραδέχονται αρκετές αδυναμίες στο υπάρχον σύστημα του «Τειρεσία». Βασικό στοιχείο αποτελεί ότι ακόμα και αν εξοφληθεί ένα δάνειο ο οφειλέτης παραμένει στο σύστημα επί σειρά ετών, με αποτέλεσμα να μην έχει ουσιαστικό κίνητρο να κινηθεί προς εξόφληση της υποχρέωσής του. Χαρακτηριστικό του ισοπεδωτικού τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι δανειολήπτες είναι το γεγονός ότι ο οφειλέτης μπορεί να μείνει στο σύστημα «μαυρισμένος» μέχρι και 10 χρόνια για μια οφειλή 1000 ευρώ που αποπλήρωσε μετά την ενημέρωση της ένταξής του στον «Τειρεσία».

Πηγή


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>