Έρχεται και νέα πτώχευση “διά χειρός” ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στις 15 Μαΐου

Ομόλογα αξίας περίπου 8,5 δισ. ευρώ ξένου δικαίου, δεν δέχονται το PSI της μνημονιακής κυβέρνησης και ζητούν να αποπληρωθούν στο 100% της αξίας του, αλλά παρά το γεγονός ότι είναι απόφαση της τρόϊκα και της συγκυβέρνησης του Μνημονίου να μην πληρωθούν, χρησιμοποιούνται κινδυνολογικά από τους οπαδούς της εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας για να δειχθεί “πόσο κακό έκαναν οι εκλογές αφού τώρα δεν ξέρουμε τι θα κάνουμε με τα ομόλογα που πρέπει να πληρωθούν”.
Πρόκειται φυσικά περί απάτης. Οι ίδιοι είχαν αποφασίσει να μην τα πληρώσουν τα πρώτα 450 εκατ. που λήγουν στις 15 Μαΐου και το κάνουν, βασικά γιατί οι ξένοι δεν τους έδιναν άλλα λεφτά αφού αδιαφορούν αν η Ελλάδα θα πτωχεύσει μία ή εκατόν μία φορές από την στιγμή που αυτοί δίνουν τα λεφτά.
Τα ομόλογα που ζητούνται να αποπληρωθούν στο 100% της αξίας τους είναι κυρίως κερδοσκοπικά και άρα πιο επικίνδυνα και ανεξέξεγκτα: Ανήκουν σε hedge funds, τα οποία απέκτησαν τους τίτλους σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, στο 35-40% της ονομαστικής τους αξίας και εκβιάζουν τώρα να αποπληρωθούν στο 100% της ονομαστικής τους αξίας.

Και επειδή έχει αρχίσει να τίθεται μετ’έπιτάσεως το θέμα από τους κατ’επάγγελμα κινδυνολόγους που θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι επειδή εκδιώχθηκε η μνημονιακή συγκυβέρνηση ήρθε και το τέλος της Ελλάδας και δήθεν “Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με τα 450 εκατ. ευρώ που πρέπει να πληρωθούν, να ξαναπούμε αυτό που έχουμε πρώτοι τονίσει ότι, ναι, έρχεται τρίτη κατά σειρά ..πτώχευση, μετά την επιλεκτική του Ιουλίου του 2012 και την ολική του Μαρτίου, αλλά και αυτή θα είναι 100% “δια χειρός” Ευάγγελου Βενιζέλου και μνημονιακής κυβέρνησης.
Το υπουργείο Οικονομικών με το “κούρεμα” των ομολόγων ξένου δικαίου είχε αποφασίσει από τα μέσα Απριλίου να αφήσει απλήρωτα τα 450 εκατ. ευρώ, κατόπιν εντολών του ΔΝΤ και της τρόϊκα.

Στις 15 Μαΐου, ήδη οι διεθνείς αγορές έχουν προεξοφλήσει πληρωμή ασφαλίστρων κινδύνου-CDS (!) στους “ατυχήσαντες” ιδιοκτήτες ελληνικών ομολόγων.

Η κυβέρνηση δια του υπουργείου Οικονομικών είχε δηλώσει ότι “το οικονομικό της πρόγραμμα δεν προβλέπει διαθέσιμα κεφάλαια για την πραγματοποίηση πληρωμών σε ιδιώτες πιστωτές που αρνούνται να λάβουν μέρος στο PSI πέρα των ποσών που αυτοί θα λάμβαναν σε διαφορετική περίπτωση” , και συνεπώς αυτά που ξέρουν οι κινδυνολόγοι που λειτουργούν υπέρ των ξένων με ερωτήσεις του στιλ “Τι θα κάνει η Ελλάδα τώρα που πρέπει να πληρώσει τα 450 εκ. ευρώ και δεν έχει κυβέρνηση” να τα αφήσουν κατά μέρος.

eleftheriskepsii.blogspot.com


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.