Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Έρχεται οικονομική αναρχία σε όλη την Ευρώπη

Του Michael Snyder
The Economic Collapse Blog

Κατά τη διάρκεια εμφάνισής του στην γνωστή εκπομπή της αμερικανικής τηλεόρασης “Μeet the Press” (“Γνωρίστε τον Τύπο”) την Κυριακή, o κατά κανόνα ήρεμος και μετρημένος στις εκφράσεις του οικονομικός αναλυτής και συνεργάτης του δικτύου CNBCJim Cramer, έκανε την τολμηρή πρόβλεψη ότι “έρχεται οικονομική αναρχία σε όλη την Ευρώπη” και ότι θα υπάρξουν “μαζικές αναλήψεις και χρεοκοπίες τραπεζών στην Ισπανία και την Ιταλία μέσα στις επόμενες εβδομάδες”.

Ο τόνος του Jim Cramer, της διασημότερης τηλεοπτικής προσωπικότητας στον χώρο της οικονομικής ανάλυσης στις ΗΠΑ, ήταν ασυνήθιστα έντονος και αποφασιστικός, δείχνοντας την βεβαιότητα του σχολιαστή.

Ας σημειωθεί επίσης ότι το CNBC θεωρείται το πιο έγκριτο και προσεγμένο οικονομικό ειδησεογραφικό κανάλι στις Ηνωμένες Πολιτείες και η εκπομπή “Μeet the Press” έχει ιστορία 60 χρόνων στην αμερικανική τηλεόραση.

Από την πλευρά μας, εδώ στο Economic Collapse Blog, έχουμε να κάνουμε απλώς το εξής σχόλιο:

Εάν ο Cramer δεν προσέξει τι λέει στον αέρα, σύντομα θα αρχίσουν να τον κατηγορούν με τον ίδιο τρόπο που ρίχνουν λάσπη στο Economic Collapse Blog.

Ίσως αυτά που προβλέπει να μην συμβούν “μέσα στις επόμενες εβδομάδες”, όπως είπε, αλλά η αλήθεια είναι ότι το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα ήδη αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα, το οποίο θα έχει αντίκτυπο και εδώ στις ΗΠΑ, όπως τόνισε ο Cramer.

Eπίσης αλήθεια είναι το γεγονός ότι ήδη παρατηρείται μια τεράστια απώλεια της εμπιστοσύνης των καταθετών στις τράπεζες σε χώρες όπως όπως η Ισπανία, η Ιταλία και η Πορτογαλία και υπάρχουν φήμες ότι ήδη το “έξυπνο χρήμα” κάνει φτερά από ισπανικές και ιταλικές τράπεζες.

Θα γίνουμε άραγε μάρτυρες μιας κατάρρευσης μερικών από αυτές τις τράπεζες;

Θα ενισχυθούν με κρατικό χρήμα σε περίπτωση που καταρρεύσουν;

Είναι πολύ δύσκολο να προβλεφθεί ο ακριβής τρόπος με τον οποίο θα συντελεστεί αυτή η“οικονομική αναρχία σε όλη την Ευρώπη” που ανέφερε ο Cramer, αλλά όσο περνάει ο καιρός γίνεται ολοένα και πιο σαφές ότι το ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα οδεύει προς μια εξαιρετικά οδυνηρή εμπειρία.

Το απόσπασμα από την εκπομπή ”Μeet the Press” με την δήλωση του Jim Cramer, η οποία καταλήγει με την παρατήρησή του ότι “ό,τι γίνει θα γίνει με ευθύνη της Γερμανίας, η οποία έχει ταχθεί υπέρ της λιτότητας και όχι της ανάπτυξης”:

..


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>