Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

  • Άρης. on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών2106200159 e-value
  • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα @Matina, άσχετα με το τί διαβάζουμε δεξιά και αριστερά οτι τα δάνεια κρίθηκαν παράνομα, οτι έχουν αποπληρωθεί από το κράτος μέσω ανακεφαλαιώσεων κλπ κλπ, η αλ…
  • Matina on Forum: Γενική συζήτηση 12Επίσης, μπορώ να ζητήσω από τη Eurobank αναλυτική κατάσταση των οφειλών μου με κάποια αίτηση που θα καταθέσω εγώ στην τράπεζα χωρίς να μπει στην μέση δικηγόρος?
  • Matina on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής, εάν κάποιος γνωρίζει να με κατατοπίσει.. Με παίρνουν τηλ από το γραφείο της Χαρακτινιώτη για διακανονισμό εκ μέρους της Eurobank…
  • Quest on Forum: Γενική συζήτηση 12απαντησα ήδη απο χτες οτι εκανα αίτηση και αναμένω, μάλλον δεν το ειδες αναφορικά με το ποιοι έχουν δικαίωμα, αν ανατρέξει κάποιος στα νομιμοποιητικά έγγραφα ΓΕΜΗ της ε…
  • nomore on Forum: Γενική συζήτηση 12δεν θυμάμαι το όνομα του δικ.γραφείου, θυμάμαι ότι είχα μιλήσει με 2 γυναίκες
Minilink

Έρχονται ραβασάκια για όσους χρωστούν τέλη κυκλοφορίας

Ραβασάκια σε όσους εμφανίζονται να μην έχουν εξοφλήσει τα τέλη κυκλοφορίας ετοιμάζει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών. Παράλληλα από σήμερα ή το αργότερο μέσα στις επόμενες ημέρες όσοι υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση ηλεκτρονικά και εμφανίζονται να χρωστούν τέλη κυκλοφορίας θα λαμβάνουν ηλεκτρονικό μήνυμα για να περάσουν από την εφορία προκειμένου να ρυθμίσουν την σχετική υπόθεσή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη ΓΓΠΣ σήμερα ή το αργότερο μέχρι την Παρασκευή «ανεβαίνει» στο σύστημα υποβολής φορολογικών δηλώσεων ειδικό λογισμικό πρόγραμμα το οποίο με την υποβολή της φορολογικής δήλωσης θα κάνει αυτόματη διασταύρωση με το αρχείο πληρωμής των τελών κυκλοφορίας. Εφόσον για ένα ή περισσότερα οχήματα του φορολογούμενου εμφανίζεται ότι δεν έχουν εξοφληθεί τα τέλη κυκλοφορίας τότε ο φορολογούμενος θα λαμβάνει μέσα στην ηλεκτρονική εφαρμογή μήνυμα να περάσει από την εφορία προκειμένου να διευθετήσει τη σχετική υπόθεση. Συγκεκριμένα θα πρέπει, εφόσον έχει εξοφλήσει τα τέλη, να προσκομίσει τις σχετικές αποδείξεις πληρωμής. Στην περίπτωση που έχει μεταβιβάσει το αυτοκίνητο και κατά τα έτη που εμφανίζεται να χρωστά τέλη κυκλοφορίας ο ιδιοκτήτης είναι άλλος, θα πρέπει να προσκομίσει και τα σχετικά έγγραφα (μεταβίβαση κλπ).

Σε όσους φορολογούμενους έχουν ήδη υποβάλει τη φορολογική τους δήλωση (είναι περίπου 1.400.000) η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα «τρέξει» ειδική εφαρμογή για να εντοπισθούν όσοι εμφανίζονται να είναι ιδιοκτήτες ΙΧ για τα οποία δεν έχουν εξοφληθεί τέλη. Όσοι εντοπισθούν θα λάβουν ειδική επιστολή από την ΓΓΠΣ με την οποία θα καλούνται να προσέλθουν στην εφορία για να ρυθμίσουν τη σχετική υπόθεση προσκομίζοντας και τα σχετικά δικαιολογητικά.

Σημειώνεται ότι το πρόστιμο για την εκπρόθεσμη προμήθεια του σήματος τελών κυκλοφορίας είναι το 100% της αξίας του, ενώ η εφορία (και η τροχαία) έχει το δικαίωμα να αφαιρέσει άμεσα τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος για το οποίο δεν έχει καταβληθεί το τέλος.

Τα τελευταία δυο χρόνια, λόγω της οικονομικής κρίσης, έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των φορολογούμενων που δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας. Αυτό ισχύει κυρίως για τις περιπτώσεις ιδιοκτητών μεγάλου κυβισμού ΙΧ στα οποία το ετήσιο τέλος για την προμήθεια του σήματος ανέρχεται στα 1.320 ευρώ.

[sc:Πηγή id=”http://www.exipno.gr/index.php/news/xrisima-nea/35499-2012-06-26-06-46-00″ ]

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>