Έρχονται σαρωτικές αλλαγές για τα «κόκκινα» δάνεια – «Πετιούνται» εκτός νόμου Κατσέλη χιλιάδες δανειολήπτες

ο μεγάλο βήμα ετοιμάζονται να κάνουν από κοινού και σε απόλυτη συνεργασία οι τέσσερις συστημικές τράπεζες, προκειμένου να αφήσουν πίσω τα «βαρίδια» των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων και να προχωρήσουν στην επόμενη μέρα που «απαιτεί» τη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας.

Ήδη οι διοικήσεις των συστημικών τραπεζών καταρτίζουν το σχέδιο της επόμενης μέρας. Και ετοιμάζονται: Να «τρέξουν» γρήγορα τις αναδιαρθρώσεις των μεγάλων επιχειρηματικών δανείων, να ρυθμίσουν περισσότερες από 300 χιλιάδες στεγαστικά δάνεια, να εντοπίσουν τις 50.000 των στρατηγικά κακοπληρωτών που «κρύβονται» πίσω από το νόμο Κατσέλη.

Έτσι από τον Σεπτέμβριο έρχονται σαρωτικές αλλαγές σε ό,τι έχει να κάνει με τη διαχείριση των καθυστερούμενων οφειλών. Διότι το φθινόπωρο, οι επικεφαλής των τραπεζών θα ξεκινήσουν νέο γύρο συνομιλιών με SSM -τον Ενιαίο Μηχανισμό Εποπτείας- προκειμένου να «κλειδώσουν» οι νέοι στόχοι μείωσης για τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα (ΜΕΑ). Ο στόχος και των Ελλήνων τραπεζιτών είναι ο στόχος να διαμορφωθεί ακόμα και κάτω από τα 60 δισ. ευρώ, στο τέλος του 2019 (από 64,6 δισ. ευρώ).

Βασικό «εργαλείο» για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος είναι να τρέξουν με ταχείς ρυθμούς οι πωλήσεις των μεγάλων επιχειρηματικών δανείων. Οι τραπεζίτες, αν και παραδέχονται πως αν και οι πωλήσεις είναι απαραίτητες για να πιαστούν οι στόχοι μείωσης, ωστόσο παραμένουν «στάσιμες», αφού «πάντα υπάρχει κάποιος που αντιδρά και θέλει πιο ευνοϊκή μεταχείριση, ενώ δεν λείπουν και οι έξωθεν παρεμβάσεις», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά στο mononews.gr υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος.

Και συνεχίζει: «Τώρα είναι η ώρα των μεγάλων αποφάσεων και της δράσης. Εκτιμώ ότι το τελευταίο τρίμηνο του έτους θα ολοκληρωθούν οι πρώτες πωλήσεις μεγάλων επιχειρηματικών δανείων».

Όμως, όπως λέει ο ίδιος τραπεζίτης, παράλληλα θα πρέπει να υπάρξει συντονισμός κινήσεων μεταξύ των τραπεζών σε πολλά «μέτωπα» και συγκεκριμένα:

 • Να εντοπιστούν οι στρατηγικά κακοπληρωτές.
 • Να αυξηθεί περαιτέρω ο αριθμός των ακινήτων που βγαίνουν στο σφυρί, μέσα από την πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.
 • Και κυρίως να αποδώσουν καρπούς οι νέες ρυθμίσεις που θα προτείνουν οι τράπεζες στους δανειολήπτες και οι οποίες θα προβλέπουν ακόμα και «κούρεμα» μέρους της οφειλής.

Εκτός νόμου Κατσέλη περισσότεροι από 50.000 δανειολήπτες

Στο μεταξύ οι τράπεζες εκτιμούν ότι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχουν «βγει» εκτός του προστατευτικού πλαισίου του νόμου Κατσέλη περισσότεροι από 50.000 δανειολήπτες, οι οποίοι ανήκουν στις τάξεις των στρατηγικά κακοπληρωτών. Και αυτό επειδή από τα μέσα Σεπτεμβρίου τίθεται σε ισχύ η άρση του τραπεζικού απορρήτου, για όλους εκείνους που έχουν ζητήσει την προστασία του νόμου (υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την πρόβλεψη του νόμου που ψηφίστηκε στα μέσα Ιουνίου, οι δανειολήπτες έχουν περιθώριο 3 μηνών να συναινέσουν ή μη, στην άρση του απορρήτου).

Όσοι λοιπόν επιθυμούν να διατηρήσουν το απόρρητο των τραπεζικών τους λογαριασμών θα βρεθούν αυτομάτως εκτός της προστασίας του νόμου Κατσέλη. Και θα πρέπει να «τακτοποιήσουν» τις υποχρεώσεις τους απέναντι στις τράπεζες διαφορετικά τα ακίνητα που έχουν προσημειωθεί για την εκταμίευση των δανείων τους, θα βρεθούν σε διαδικασία πλειστηριασμού.

Τα τραπεζικά στελέχη εκτιμούν ότι θα «χάσουν την ιδιότυπη ασυλία» περίπου 50.000 δανειολήπτες. Συνολικά στο νόμο έχουν προσφύγει 160.000 δανειολήπτες για οφειλές ύψους 18 δισ. ευρώ.

Πηγή


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

8 σκέψεις σχετικά με το “Έρχονται σαρωτικές αλλαγές για τα «κόκκινα» δάνεια – «Πετιούνται» εκτός νόμου Κατσέλη χιλιάδες δανειολήπτες

 • 30/07/2018, 17:17
  Permalink

  Δηλαδή υπάρχουν αυτοι που έχουν τραπεζικούς λογαριασμούς και είναι στον Νόμο; Και δεν θέλουν και την άρση του απορρήτου; Έξω και γρήγορα βεβαίως.

  Σχολιάστε
 • 30/07/2018, 22:49
  Permalink

  Προβοκατόρικο άρθρο από αγοραίο κονδυλοφόρο που εισέπραξε για τη δημοσίευσή του τα 0.60!
  Οι “στρατηγικοί” τρακατζήδες ζήτημα να είναι πισοστισία μόλις ένα τοις εκατό (και ασφαλώς τους γνωρίζουν καλά). Ό,τι γίνεται στοχεύει καθαρά στο να τσακίσει την ψυχολογία του κοσμάκη ώστε μες σε τεχνητά διεγερμένη απόγνωση να τον κάνει εύκολο θήραμα στις προτάσεις των τραπεζών που ακολουθούν από εφέτος το φθινόπωρο. Τις δήθεν “ανθρώπινες” προτάσεις………

  Σχολιάστε
 • 01/08/2018, 00:19
  Permalink

  Έχω μια ερώτηση πάνω στο τραπεζικό απόρρητο… διάβασα στο παραπάνω άρθρο που ανέβασε ο begar ότι η συνέναιση για άρση τραπεζικού απορρήτου και το χρονικό περιθώριο των τριών μηνών, αφορά μόνο όσους έχουν προσφύγει στο νόμο Κατσέλη;; εγώ που δεν έχω προσφύγει στο νόμο Κατσέλη, μπορώ να ζητήσω να ζητήσω την διατήρηση του τραπεζικού μου απορρήτου, η δεν με αφορά καθόλου;;

  Σχολιάστε
  • 01/08/2018, 23:10
   Permalink

   Μετά την πάροδο τριών μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, η δήλωση της περίπτ. γ’ της παρ. 2 του άρθρου 4 του ν. 3869/2010 λογίζεται ότι υποβλήθηκε, στις αιτήσεις που είναι εκκρεμείς σε πρώτο ή σε δεύτερο βαθμό, εκτός αν σε αυτό το χρονικό διάστημα ο οφειλέτης παραιτηθεί από την αίτησή του.

   Σχολιάστε
   • 01/08/2018, 23:18
    Permalink

    Το προηγούμενο post μου αφορά στη ΝΕΟ-ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕ Α/Α Γ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 2 ΤΟΥ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 4

    Στο πρώτο εδάφιο της παρ. 2 του άρθρου 4 του ν. 3869/2010 προστίθενται περιπτ. γ’ και δ’ (δεν την σναπτύσσω) ως εξής:

    «γ) δήλωση του οφειλέτη ότι παρέχει άδεια σε οποιοδήποτε πιστωτικό ίδρυμα, στην ημεδαπή ή στην αλλοδαπή, να διαβιβάζει, έως τη συζήτηση της αίτησης, στους πιστωτές κατά των οποίων στρέφεται η αίτηση την κίνηση των τραπεζικών του λογαριασμών και των λοιπών τραπεζικών προϊόντων (άρση τραπεζικού απορρήτου του άρθρου 1 του ν. 1059/1971, Α’ 270) για τη χρονική περίοδο από πέντε έτη πριν την άσκηση της αίτησης έως την ημέρα της συζήτησής της, καθώς και ότι παρέχει άδεια προς τους πιστωτές, κατά των οποίων στρέφεται η αίτηση, να προβαίνουν αποκλειστικά για το σκοπό δικαστικής και εξώδικης διαχείρισης της αίτησης σε επεξεργασία και ανταλλαγή των δεδομένων που κατέχουν ή λαμβάνουν από τα πιστωτικά ιδρύματα,

    Σχολιάστε
 • 04/08/2018, 09:26
  Permalink

  Νομιζω ημουν σαφεστατη  στο ερωτημα  μου , εγω  που  δεν  εχω  σχεση  με νόμο  Κατσέλη  και ούτε  πρόκειται να  κάνω αίτηση ποτέ, για  μενα το τραπεζικο  απορρητο  ισχυει,  η  σταματαει  για ολους που έχουν  καταθεσεις  στις  τράπεζες;

  Σχολιάστε
  • 04/08/2018, 10:06
   Permalink

   Καλημέρα,
   σε παλαιότερο άρθρο εδώ είχα διαβάσει οτι ο ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ ετοιμάζει νέο τρόπο διασύνδεσης των τραπεζών. Για παράδειγμα, άσχετα με το νόμο Κατσέλλη, αν χρωστάς στην Eurobank και σου έχει κόψει Διαταγή Πληρωμής, αυτή, με βάση το ΑΦΜ σου και το πάτημα ενός κουμπιού θα μπορεί να δει αν διατηρείς λογαριασμούς σε άλλες τράπεζες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
   Δεν θα μπορεί να δει υπόλοιπο, κινήσεις κλπ αλλά αν θέλει, θα μπορεί να προχωρήσει σε κατάσχεση αυτών βουτώντας ότι υπάρχει μέσα μέχρι το επιθυμητό ποσό, το ληξιπρόθεσμό.
   Το πότε θα εφαρμοστεί αυτό, δεν γνωρίζω….

   Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.