Έρχονται business plan…. ζημιών για τις ελληνικές τράπεζες για τα επόμενα 3 χρόνια

Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα παγιδεύτηκε στην ελληνική κρίση χρέους.
Από την εποχή των αναπτυξιακών business plan, των επιχειρηματικών σχεδίων του 2005 και 2006 το σύστημα θα περάσει στα business plan των profit warnings ή καλύτερα losses warnings για την επόμενη 3ετία.
 

Οι ελληνικές τράπεζες το 2011, το 2012, το 2013 και ίσως και το 2014 θα εμφανίζουν τεράστιες ζημίες.
Πως προκύπτει αυτό;
Το haircut από τα ομόλογα 50% θα καταγραφεί εφάπαξ και θα επιβαρύνει την χρήση 2011.
Είναι πιθανό πάντως το haircut σε επόμενη φάση να φθάσει το 75% με 80% οπότε μπορεί να επιβαρυνθούν τα αποτελέσματα δ΄ τριμήνου ή α΄ τρίμηνου του 2012.
Μόνο οι ζημίες από το haircut κινούνται σωρευτικά μεταξύ 17,6 και 19,8 δις ευρώ.
Τέλη Δεκεμβρίου του 2011 η Blackrock θα παραδώσει την διαγνωστική μελέτη της στην ΤτΕ για το ύψος των προβλέψεων που θα κληθούν να διενεργήσουν οι ελληνικές τράπεζες για προβληματικά δάνεια.
Οι ζημίες εκτιμώνται σε 8-9 δις ευρώ ωστόσο η Deutsche bank προβλέπει ζημίες στην 3ετία 25 δις ευρώ.
Άρα για τα επόμενα 3 χρόνια μόνο από την Blackrock θα εμφανίζουν ζημίες.
Μια άλλη παράμετρος εξίσου σημαντική για τα αποτελέσματα θα ήταν το είδος των αυξήσεων κεφαλαίου που θα πραγματοποιηθούν από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Επιβεβαιώθηκε ότι θα είναι με κοινές μετοχές αλλά ακόμη και αν ήταν με προνομιούχες αυτές υποχρεωτικά θα απέδιδαν μια απόδοση 10% τουλάχιστον.
Στα 15 με 20 δις ευρώ που θα αντλήσουν οι τράπεζες από το ΤΧΣ θα πρέπει να πληρώνουν 1,5 με 2 δις ευρώ τόκους μόνο για τις προνομιούχες κάθε χρόνο άρα…ζημίες για τις τράπεζες.
Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα καλείται να διαχειριστεί ιστορικών διαστάσεων ζημίες. Κατ΄ ουσία ότι κέρδισαν οι ελληνικές τράπεζες  στην χρυσή περίοδο 2003 με 2008 στο διάστημα 2010 με 2014 θα τα χάσουν  σχεδόν όλα.

Πέτρος Λεωτσάκος
www.bankingnews.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.