Έτοιμα να καταρρεύσουν τα κρατικά ταμεία

Η εναλλακτική λύση για μην κηρύξει η χώρα εσωτερική στάση πληρωμών

Μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου επαρκούν τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου, λένε τώρα πηγές από το υπουργείο Οικονομικών, μετά και από τις νέες απειλείς της τρόικας ότι η 6η δόση μπορεί να καθυστερήσει

Ο επίτροπος Όλι Ρεν δήλωσε ότι τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας μας επαρκούν μέχρι μέσα Νοεμβρίου, δίνοντας το στίγμα ότι οι αποφάσεις μπορούν να περιμένουν μισό έως και έναν μήνα επιπλέον.

Το υπουργείο Οικονομικών κάνει λόγο για οριακές αντοχές στην ρευστότητα του Δημοσίου.

Η Ελλάδα έχει ταμειακά διαθέσιμα μέχρι τις 15 Νοεμβρίου και όπως γίνεται κατανοητό θα πρέπει μέχρι τότε να έχει εκταμιευθεί η 6η δόση, αφού οι σκέψεις για 1η δόση από το νέο «πακέτο» μάλλον θα πρέπει να αποκλειστεί, λόγω των συνεχιζόμενων επιπλοκών που παρατηρούνται στην ενεργοποίηση της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου για την νέα χρηματοδότηση της χώρας μας.

Ως εναλλακτική λύση εξετάζεται και το προσωρινό σχέδιο για διμερή δάνεια, από ευρωπαϊκές χώρες προς την Ελλάδα (π.χ. Γαλλία) ώστε να μην κηρύξει η χώρα εσωτερική στάση πληρωμών.

Πάντως στο υπουργείο Οικονομικών αναζητούν και άλλες λύσεις, οι οποίες όμως πολύ δύσκολα θα δώσουν μεγάλη παράταση χρόνου σε ότι αφορά την ρευστότητα.

newsbeast


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.