Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

  • Άρης. on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών2106200159 e-value
  • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα @Matina, άσχετα με το τί διαβάζουμε δεξιά και αριστερά οτι τα δάνεια κρίθηκαν παράνομα, οτι έχουν αποπληρωθεί από το κράτος μέσω ανακεφαλαιώσεων κλπ κλπ, η αλ…
  • Matina on Forum: Γενική συζήτηση 12Επίσης, μπορώ να ζητήσω από τη Eurobank αναλυτική κατάσταση των οφειλών μου με κάποια αίτηση που θα καταθέσω εγώ στην τράπεζα χωρίς να μπει στην μέση δικηγόρος?
  • Matina on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής, εάν κάποιος γνωρίζει να με κατατοπίσει.. Με παίρνουν τηλ από το γραφείο της Χαρακτινιώτη για διακανονισμό εκ μέρους της Eurobank…
  • Quest on Forum: Γενική συζήτηση 12απαντησα ήδη απο χτες οτι εκανα αίτηση και αναμένω, μάλλον δεν το ειδες αναφορικά με το ποιοι έχουν δικαίωμα, αν ανατρέξει κάποιος στα νομιμοποιητικά έγγραφα ΓΕΜΗ της ε…
  • nomore on Forum: Γενική συζήτηση 12δεν θυμάμαι το όνομα του δικ.γραφείου, θυμάμαι ότι είχα μιλήσει με 2 γυναίκες
Minilink

Έτσι θα «ξεφορτωθούν» 50 δισ. κόκκινα δάνεια οι τράπεζες!

Φιλόδοξους στόχους κατέθεσαν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες στον εποπτικό μηχανισμό (SSM) θέτοντας τον πήχη για τα κόκκινα δάνεια στα 35-40 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2021.

Κάτι που σημαίνει 50 δισ. ευρώ χαμηλότερα στα κόκκινα δάνεια από τα τρέχοντα επίπεδα.

Με τρεις δράσεις θα… κουτσουρευτούν τα κόκκινα δάνεια

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του insider.gr, ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί μέσα από τρεις παράλληλες δράσεις: τιτλοποιήσεις-πωλήσεις, πλειστηριασμοί-ρευστοποιήσεις και αποπληρωμές-ρυθμίσεις.

Πρώτον, οι τράπεζες σκοπεύουν να εντείνουν τις τιτλοποιήσεις ενυπόθηκων δανείων ώστε, μαζί με τις πωλήσεις «κόκκινων πακέτων» να επιτύχουν μείωση των NPEs κατά 25 δισ. ευρώ την επόμενη τριετία.

Δεύτερον, σχεδιάζουν επιπλέον μείωση 15 δισ. ευρώ μέσω των πλειστηριασμών και ρευστοποιήσεων των εξασφαλίσεων, με την ηλεκτρονική πλατφόρμα να βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία. Με βάση τα φετινά στοιχεία, κάθε μήνα αναρτώνται 2.500-3.000 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Εξ αυτών, ολοκληρώνονται περίπου το 70-80%, ενώ οι υπόλοιποι αναβάλλονται λόγω ρύθμισης ή ματαιώνονται (σε μικρότερο βαθμό).

Τρίτο «όπλο» στη μάχη των κόκκινων δανείων είναι τα οργανικά αποτελέσματα, δηλαδή οι αποπληρωμές και οι ρυθμίσεις που εκτιμάται ότι θα συνεισφέρουν κατά 10 δισ. ευρώ στον συνολικό στόχο. Και τα δύο βρίσκονται σε άμεση συνάρτηση με την πορεία της οικονομίας και το διαθέσιμο εισόδημα των οφειλετών, συνεπώς μεγάλο ρόλο θα παίξει ως προς αυτή την παράμετρο ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας τα επόμενα έτη.

Στα… τηλέφωνα με τον SSM οι τράπεζες για τα κόκκινα δάνεια

Σημειώνεται ότι οι νέοι στόχοι των τραπεζών θα ενσωματωθούν στην Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για τους Επιχειρησιακούς Στόχους Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων που θα δημοσιευτεί στις αρχές Δεκεμβρίου. Μέχρι τότε, οι τράπεζες θα βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τον SSM προκειμένου να τεκμηριώσουν τους στόχους αυτούς και κατά πόσο είναι εφικτοί με βάση τις δυνατότητές τους.

Το σύνολο των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες ήταν 90 δισ. ευρώ στις 30 Ιουνίου 2018, με τον δείκτη NPE να διαμορφώνεται στο 47%. Στόχος των τραπεζών είναι ο λόγος NPE/χορηγήσεις να μειωθεί στο 20-22% την επόμενη τριετία αλλά αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και από το πώς θα κυμανθούν οι χορηγήσεις που αποτελούν τον παρανομαστή του δείκτη.

Πηγή


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>