Έτσι θα «ξεφορτωθούν» 50 δισ. κόκκινα δάνεια οι τράπεζες!

Φιλόδοξους στόχους κατέθεσαν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες στον εποπτικό μηχανισμό (SSM) θέτοντας τον πήχη για τα κόκκινα δάνεια στα 35-40 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2021.

Κάτι που σημαίνει 50 δισ. ευρώ χαμηλότερα στα κόκκινα δάνεια από τα τρέχοντα επίπεδα.

Με τρεις δράσεις θα… κουτσουρευτούν τα κόκκινα δάνεια

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του insider.gr, ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί μέσα από τρεις παράλληλες δράσεις: τιτλοποιήσεις-πωλήσεις, πλειστηριασμοί-ρευστοποιήσεις και αποπληρωμές-ρυθμίσεις.

Πρώτον, οι τράπεζες σκοπεύουν να εντείνουν τις τιτλοποιήσεις ενυπόθηκων δανείων ώστε, μαζί με τις πωλήσεις «κόκκινων πακέτων» να επιτύχουν μείωση των NPEs κατά 25 δισ. ευρώ την επόμενη τριετία.

Δεύτερον, σχεδιάζουν επιπλέον μείωση 15 δισ. ευρώ μέσω των πλειστηριασμών και ρευστοποιήσεων των εξασφαλίσεων, με την ηλεκτρονική πλατφόρμα να βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία. Με βάση τα φετινά στοιχεία, κάθε μήνα αναρτώνται 2.500-3.000 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Εξ αυτών, ολοκληρώνονται περίπου το 70-80%, ενώ οι υπόλοιποι αναβάλλονται λόγω ρύθμισης ή ματαιώνονται (σε μικρότερο βαθμό).

Τρίτο «όπλο» στη μάχη των κόκκινων δανείων είναι τα οργανικά αποτελέσματα, δηλαδή οι αποπληρωμές και οι ρυθμίσεις που εκτιμάται ότι θα συνεισφέρουν κατά 10 δισ. ευρώ στον συνολικό στόχο. Και τα δύο βρίσκονται σε άμεση συνάρτηση με την πορεία της οικονομίας και το διαθέσιμο εισόδημα των οφειλετών, συνεπώς μεγάλο ρόλο θα παίξει ως προς αυτή την παράμετρο ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας τα επόμενα έτη.

Στα… τηλέφωνα με τον SSM οι τράπεζες για τα κόκκινα δάνεια

Σημειώνεται ότι οι νέοι στόχοι των τραπεζών θα ενσωματωθούν στην Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για τους Επιχειρησιακούς Στόχους Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων που θα δημοσιευτεί στις αρχές Δεκεμβρίου. Μέχρι τότε, οι τράπεζες θα βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τον SSM προκειμένου να τεκμηριώσουν τους στόχους αυτούς και κατά πόσο είναι εφικτοί με βάση τις δυνατότητές τους.

Το σύνολο των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες ήταν 90 δισ. ευρώ στις 30 Ιουνίου 2018, με τον δείκτη NPE να διαμορφώνεται στο 47%. Στόχος των τραπεζών είναι ο λόγος NPE/χορηγήσεις να μειωθεί στο 20-22% την επόμενη τριετία αλλά αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και από το πώς θα κυμανθούν οι χορηγήσεις που αποτελούν τον παρανομαστή του δείκτη.

Πηγή


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.