Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

  • ANSI on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών2177771470 2177771160 ΤΣΑΦΑΡΑΣ  
  • Quest on Forum: Γενική συζήτηση 12Επιστολή εστειλαν. Και ήταν περιπου ενα χρονο. Εσένα στην Alpha εννοείς ότι έστειλες εγγραφο αιτημα σου και δεν σου απάντησαν ?
  • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα, πριν 14-15 χρόνια, παρά το καταναλωτικό δάνειο και το ότι είστε εγγυήτρια, θα παίρνατε αυθημερόν έγκριση για στεγαστικό σε όποια τράπεζα και αν πηγαίνατε. Σή…
  • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Και δεν το λέτε εξ'αρχής οτι δεν έχετε τίποτα στο όνομά σας? Και Διαταγή Πληρωμής να βγάλουν δεν μπορούν να σας κάνουν απολύτως τίποτα.
  • DIMITRIS 75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Νίκο καλησπέρα, Σχετικά με την καταγγελία στον Δικηγορικό Σύλλογο και εμένα μου είπανε από τον Συνήγορο του καταναλωτή πως κοστίζει 80 ευρώ. Λειτουργεί καθαρά αποτρεπτι…
  • Dimitris75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Επιτέλους και κάποια τράπεζα προτείνει κούρεμα. Προφανώς το ποσό είναι μεγάλο και ίσως είχες χρόνια να τους βάλεις λεφτά...σωστά ? Είπες πως στείλανε επιστολή ή σε πήρα…
Minilink

Έφοδος του ΣΔΟΕ στη UBS, στη φάκα 200 μεγαλοκαταθέτες

Μήνυμα προς φοροφυγάδες και μεγαλοκαταθέτες μαύρου χρήματος αποτελεί η αιφνιδιαστική έφοδος οικονομικών εισαγγελέων του ΣΔΟΕ στα γραφεία υποκαταστήματος της UBS στην Αθήνα, όπου έκαναν “φύλλο και φτερό” βιβλία και αρχεία της τράπεζας, αναζητώντας στοιχεία για καταθέσεις μεγάλων ποσών και για διακίνηση παράνομου χρήματος. Η έφοδος έγινε την Παρασκευή και από τα στοιχεία που συνέλεξαν οι εισαγγελείς ταυτοποιήθηκαν ήδη τουλάχιστον 200 μεγαλοκαταθέτες, ενώ υπάρχει υλικό για περαιτέρω έρευνες

Την εντολή για τη διενέργεια της έρευνας έδωσε ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου και η έφοδος στο υποκατάστημα της UBS, διενεργήθηκε από τους εισαγγελείς Γιάννη Δραγάτση, Ελένη Τουλουπάκη και Χρ. Ντζούρα.

Οι εισαγγελικοί λειτουργοί σήκωσαν σκληρούς δίσκους υπολογιστών και τα αρχεία τόσο από το υποκατάστημα όσο και από το γραφείο κορυφαίου μπρόκερ που συνεργάζεται με την ελβετική τράπεζα.

Κατασχέθηκαν αρχεία με αριθμούς λογαριασμών, ονόματα και ποσά καταθέσεων. Στις περιπτώσεις όπου δεν αναράφονταν ποσά, έγινε αυτόματη αντιστοίχηση με τους αριθμούς λογαριασμών στη λίστας Βεστφαλίας- Ρηνανίας και τα στοιχεία «κούμπωσαν» αμέσως.

Κατάφεραν ήδη να ταυτοποιήσουν περίπου 200 μεγαλοκαταθέτες. Στους λογαριασμούς αυτούς η μικρότερη κατάθεση είναι 1,5 εκατ. και η μεγαλύτερη 12 εκατομμύρια.

Οι εξελίξεις αυτές δίνουν νέα ώθηση στις έρευνες καθώς «ξεκλειδώνουν» τη λίστα με τους άνω των 10.000 λογαριασμούς, που εκτιμάται ότι μπορεί να αποφέρει στο Δημόσιο φορολογικά έσοδα πάνω από 2 δισ. ευρώ.

Η έφοδος στην UBS ενέχει και τα στοιχεία του εντυπωσιασμού και της προειδοποίησης: Οιι έχοντες “κρυμμένα” σε τραπεζικούς λογαριασμούς μεγάλα ποσά από μη δηλωθέντα έσοδα, παίρνουν το μήνυμα ότι αργά ή γρήγορα θα βρεθούν στην “τσιμπίδα” του ΣΔΟΕ.

Μέσα στις επόμενες μέρες, πολλοί που θα λάβουν σχετικά σημειώματα από τις φορολογικές αρχές, θα σπεύσουν να δηλώσουν καταθέσεις και εισοδήματα (να “αυτοκαταγγελθούν”), προκειμένου να έχουν ευνοϊκή μεταχείριση.

www.sofokleousin.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

1 comment to Έφοδος του ΣΔΟΕ στη UBS, στη φάκα 200 μεγαλοκαταθέτες

  • begar

    Βλέπω και τα τελευταία λεφτά, νύχτα να εγκαταλείπουν τη χώρα και να μεταφέρονται σε φορολογικούς παραδείσους.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>