Έχασαν 50% και τα νέα ελληνικά ομόλογα!

Στα βάραθρα κινούνται οι τιμές  των νέων ελληνικών ομολόγων την ώρα που πληρώθηκε ένα ομόλογο 436 εκατ. ευρώ σε Fund- γύπας- για το οποίο μάλιστα η κυβέρνηση Παπαδήμου επέμενε ότι δεν θα πληρωθεί, καθώς δεν είχε ενταχθεί εγκαίρως στο PSI.

Τις δυο τελευταίες ημέρες ύστερα από την αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης τα ελληνικά ομόλογα βρέθηκαν σε χαμηλές τιμές. Το δεκαετές λήξης Φεβρουαρίου 2023 είχε τιμή 15,10 και απόδοση 26,24%!

Είναι χαρακτηριστικό ότι, εκτός από την αγορά των Αθηνών τα ελληνικά ομόλογα διαπραγματεύονται και στην γερμανική αγορά  της Στουτγάρδης. Μάλιστα, χθες το δεκαετές εμφάνισε κινητικότητα με διακίνηση 507.000 χιλιάδων. Αντίστοιχα, το  ομόλογο λήξης Φεβρουαρίου 2024 έχει τιμή 14,54 και απόδοση 25,09%. Το ομόλογο λήξης του 2026 έχει τιμή 14,06 και απόδοση 24,03%.

Όπως τονίζουν έμπειροί διαχειριστές ομολόγων τώρα θα ανοίξει η όρεξη για καινούργια fund – γύπες που μπορεί να ακολουθήσουν ό, τι έπραξε ο Αμερικάνος δισεκατομμυριούχος Keneth Dart.

Επειδή οι αγορές στοιχηματίζουν ότι η Ελλάδα πρόκειται να προχωρήσει σε νέα δεύτερη αναδιάρθρωση, μπορούν να αγοράσουν στα χαμηλά και να εκμεταλλευθούν νέα συγκυρία – όπου δεν θα θέλει να δηλώσει στάση πληρωμών η Ελλάδα – και να πληρωθούν τελικά, όπως έγινε με το Fund
Dart.

Με το Fund Dart από τα νησιά Cayman αγόρασε ελληνικά ομόλογα σε τιμές 50-60 σεντς και τελικά πληρώθηκε στο 100% της τιμής του, δηλαδή  1 δολάριο. Είναι προφανές ότι το εξειδικευμένο fund αγόραζε ελληνικά ομόλογα σε ανύποπτο χρόνο πολύ πριν έλθει η ιστορική αναδιάρθρωση. Στη συνέχεια ακόμη αν κι δεν πλήρωνε η ελληνική κυβέρνηση το ομόλογο θα προχωρούσε σε μηνύσεις όπως έκανε με την Αργεντινή, διεκδικώντας 2 δισ. δολάρια έναντι του χρέους που είχε αγοράσει.

[sc:Πηγή id=”http://www.bankwars.gr/?p=12054″ ]

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.