«Έχουμε μια εβδομάδα να σώσουμε την Ευρωζώνη»

Τελευταία ενημέρωση περιεχομένου:

Ο Ιταλός πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι οι συνέπειες μιας αποτυχίας της Συνόδου Κορυφής στις 28 και 29 Ιουνίου μπορεί να είναι «αποκαλυπτικές», μιλώντας για μία «πιθανή δίνη θανάτου», της οποίας τα αποτελέσματα μπορεί να είναι περισσότερο πολιτικά και λιγότερο οικονομικά.

Μιλώντας σε ξένες εφημερίδες πριν από τη μίνι Σύνοδο προετοιμασίας της Συνόδου Κορυφής στη Ρώμη την Παρασκευή -με τη συμμετοχή Μόντι, Μέρκελ, Ολάντ και Ραχόι-, ο Ιταλός πρωθυπουργός είπε ότι υπάρχει περιθώριο μιας εβδομάδας, προκειμένου να σωθεί η Ευρωζώνη.

Πρόσθεσε ότι οι «4» της Ευρωζώνης εργάζονται πάνω σε ένα σχέδιο που έχει ως στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης της «μόλυνσης» από την κρίση χρέους, ενώ ικανοποιεί και την άρνηση της Γερμανίας να επιβάλει κυρώσεις για οικονομική ανευθυνότητα.

Το σχέδιο, είπε, είναι ένα από τα «απολύτως απαραίτητα» που πρέπει να συμφωνηθούν στη Σύνοδο Κορυφής της επόμενης εβδομάδας.

«Δεν μπορεί να υπάρξει – πράγματι, δεν θα υπάρξει – ένα πλήρες, λεπτομερές πρόγραμμα, αλλά θα υπάρχουν ισχυρά στοιχεία και ένας σύντομος δρόμο – ελπίζω σύντομος, λίγους μήνες – για να φτάσουμε στο συνολικό πρόγραμμα» τόνισε.

Πρόσθεσε ότι άλλα θέματα που θα συζητηθούν στη Σύνοδο της επόμενης εβδομάδας αφορούν «μια πληρέστερη ένωση τραπεζών, με προόδους όσον αφορά την ολοκληρωμένη και, ει δυνατόν ενιαία, επιτήρηση», «μια κοινή εγγύηση τραπεζικών καταθέσεων».

Μίλησε για το σχέδιο που θα τεθεί την Παρασκευή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, το οποίο θα αφορά «νέους φιλικούς προς την αγορά μηχανισμούς πολιτικής» και θα έχει ως στόχο «να βοηθήσει τις χώρες που πλήττονται – με την προϋπόθεση ότι θα συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις της ΕΕ για δημοσιονομική πειθαρχία».

Η μίνι Σύνοδος Κορυφής θα είναι μία ευκαιρία να επισημανθούν τα σημεία σύγκλισης και να αναζητηθεί συμβιβαστική λύση πριν από την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής. Μάλιστα, η Ιταλία αναμένεται να παίξει ρόλο διαμεσολαβητή ανάμεσα σε Παρίσι και Βερολίνο.

Σε συνέντευξή του στον Guardian και σε άλλες ευρωπαϊκές εφημερίδες, ο Μ.Μόντι δήλωσε ότι εάν αποτύχει η Σύνοδος Κορυφής της 28ης-29ης Ιουνίου, τότε «θα υπάρξουν σταδιακά περισσότερες κερδοσκοπικές επιθέσεις σε μεμονωμένες χώρες, ενώ οι πιο αδύναμες χώρες θα παρενοχλούνται».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός τόνισε ότι οι επιθέσεις θα έχουν στόχο όχι μόνο όσους απέτυχαν να τηρήσουν τις κατευθυντήριες γραμμές της ΕΕ, αλλά και εκείνους -όπως η Ιταλία- οι οποίοι, όπως είπε, «συμμορφώθηκαν με τους κανόνες», αλλά κουβαλούσαν μαζί τους από το παρελθόν ένα υψηλό χρέος.

«Ένα μεγάλο μέρος της Ευρώπης θα πρέπει να ανέχεται τα υψηλά επιτόκια, τα οποία θα έχουν αντίκτυπο στα κράτη, αλλά και έμμεσα στις επιχειρήσεις. Αυτό είναι το ακριβώς αντίθετο από αυτό που απαιτείται για την οικονομική ανάπτυξη» δήλωσε.

Μιλώντας για τις συνέπειες μιας ενδεχόμενης αποτυχίας στις συνομιλίες, ο Ιταλός πρωθυπουργός είπε ότι αντιμέτωπο με την οικονομική παράλυση, «η απογοήτευση του κοινού απέναντι στην Ευρώπη θα μεγαλώσει», δημιουργώντας έναν φαύλο κύκλο.

«Για να βγούμε σε καλή κατάσταση από αυτή την κρίση στην Ευρωζώνη και στην ευρωπαϊκή οικονομία, χρειάζεται μεγαλύτερη ολοκλήρωση» πρόσθεσε. Και αυτό ακριβώς είναι το μήνυμα που θα πρέπει να προκύψει από την Σύνοδο Κορυφής της επόμενης εβδομάδας, συμπλήρωσε.

[sc:Πηγή id=”http://www.fpress.gr/o-sfigmos/item/2514-exoume-mia-bdomada-eurozone-sosoume” ]

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.