Έχουν συμφωνήσει την “χρεοκοπία” της Ελλάδας και δεν το παραδέχονται!

Πείτε την αλήθεια στον λαό!

*Στα ύψη τα CDS και τα spreads

*Πτώση 4% για το ΧΑ – Μεγάλη πτώση και στην Ευρώπη

*Μπαράζ γερμανικών δηλώσεων για χρεοκοπία της Ελλάδας

Εδώ και μήνες η χώρα σύρεται από δημοσιεύματα και φήμες που θέλουν την Ελλάδα να χρεοκοπεί. Τις τελευταίες ώρες, έχουμε μπαράζ επώνυμων δηλώσεων από Γερμανούς αξιωματούχους που κάνουν λόγο για πτώχευση της Ελλάδας, «ελεγχόμενη χρεοκοπία» ή και έξοδο από το ευρώ.

Νωρίτερα είχαμε γράψει: ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;

Χαρακτηριστική η δήλωση του Υπουργού Οικονομίας Philipp Roesler δεν αποκλείει πλέον μια ελεγχόμενη ελληνική χρεοκοπία για να σωθεί το ευρώ, σύμφωνα με άρθρο του στην εφημερίδα Diw Welt.

«Προκειμένου να σταθεροποιηθεί το ευρώ, δεν μπορεί να υπάρχει καμία απαγορευμένη σκέψη βραχυπρόθεσμα, και αυτό περιλαμβάνει, εάν κριθεί αναγκαίο, και μια ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας, εάν τα κατάλληλα εργαλεία είναι διαθέσιμα», αναφέρει ο Roesler. Σε νέα δήλωσή του αναφέρει ότι αν απαιτηθεί η διάσωση του ευρώ, η Ελλάδα μπορεί να πτωχεύσει!

Λίγη ώρα αργότερα, ο Γερμανός αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών δήλωσε σήμερα ότι θα ήταν καλύτερο εάν το ενιαίο νόμισμα είχε ένα «εργαλείο» για μια ελεγχόμενη χρεοκοπία ενός κράτους-μέλους.

«Θα ήταν καλύτερα εάν, όταν δημιουργούνταν το πλαίσιο για την νομισματική ένωση, είχαμε προβλέψει ένα εργαλείο για ελεγχόμενη χρεοκοπία», δήλωσε ο Werner Hoyer σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, όταν ερωτήθηκε για μια πιθανή χρεοκοπία. «Πρόκειται σίγουρα για ένα μεγάλο ερώτημα».

Δημοσιεύματα από την περασμένη Παρασκευή αναφέρουν ότι η Γερμανία επεξεργάζεται σχέδιο «Β» για την Ελλάδα, που περιλαμβάνει διάσωση των τραπεζών της, αλλά και κούρεμα των ελληνικών ομολόγων κατά 50%.

Οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου δεν θα είναι αρκετές για να σώσουν την Ελλάδα από τη χρεοκοπία, δηλώνει στο Bloomberg ο Lars Feld, σύμβουλος της γερμανικής κυβέρνησης.

Όπως τόνισε ο ίδιος, ένα haircut της τάξης του 50% θα είναι αναγκαίο για το ελληνικό χρέος και είναι καλύτερα αυτό να γίνει τώρα παρά αργότερα. Ο Feld δήλωσε ακόμη στο πρακτορείο ότι βλέπει να γίνεται μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους μέχρι την άνοιξη ή το καλοκαίρι του 2012, και επομένως η γερμανική κυβέρνηση εξετάζει όλες τις εναλλακτικές για την Ελλάδα.

Δήλωσε ακόμη ότι είναι σίγουρος πως ο υπουργός Οικονομικών Wolfang Schaeuble έχει εκπονήσει ένα έκτακτο σχέδιο για το ενδεχόμενο που η κατάσταση της Ελλάδας επιδεινωθεί, και ότι οι συζητήσεις για το σχέδιο μπορεί να ασκήσουν πιέσεις στη χώρα.

Ωστόσο, οι όποιες φήμες ή δηλώσεις έχουν προκαλέσει πανικό στην Ευρώπη. Οι διεθνείς αγορές βρίσκονται στο «κόκκινο», τα ελληνικά ομόλογα στα ύψη.

Χαρακτηριστική η απόδοση των διετών ελληνικών ομολόγων που αγγίζει το 60% (!). Τα ελληνικά 5ετή CDS εκτοξεύτηκαν σήμερα μια ανάσα από τις 4.000 μονάδες βάσης, στις 3950!

Από το πρωί όλος σχεδόν ο διεθνής τύπος αναφέρεται στο ενδεχόμενο επιλεκτικής χρεοκοπίας της Ελλάδας, ή ακόμα και στο ενδεχόμενο να μην είναι «επιλεκτική»!

Σας θυμίζουμε όμως, ότι η λέξη «επιλεκτική χρεοκοπία» ήρθε στη ζωή μας από τον ίδιο του Υπουργό Οικονομικών λίγες μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Τέλος, θα σας πούμε έναν ακόμα λόγο που ανησυχούμε: πριν από λίγη ώρα η Κομισιόν διέψευσε ότι επεξεργάζεται σενάριο ελληνικής χρεοκοπίας. Την ίδια ακριβώς ώρα, και το ΔΝΤ διαψεύδει ότι υπάρχουν συζητήσεις ή πρόθεση για ενδεχόμενη πτώχευση της Ελλάδας.

olympia.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.