Ή μας δίνετε τους μισθούς σας ή χρεοκοπούμε ατάκτως τον Μάρτιο

Από το Μαρικάκι

Οι ημεδαποί και αλλοδαποί πολιτικο οικονομικοί μεγαλοπαράγοντες κοντεύουν να εξαντλήσουν την ευρηματικότητά τους όχι στο πώς θα σώσουν τη χώρα …σώζοντάς την πραγματικά, αλλά στο πώς θα τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους για να αποδεχτούν την παραμονή στην ευρωζώνη και την δραματική μείωση μισθών που αυτή συνεπάγεται.

Έτσι, τις τρεις πρώτες μέρες του χρόνου ακούσαμε ότι έξω από το ευρώ παραμονεύουν δράκοι και ύαινες, ότι ζεσταίνονται τα καζάνια της κόλασης, ότι θα μας υποδεχτεί ο ίδιος ο Εωσφόρος, ότι η δραχμή είναι … «η κούκλα του Σατανά» και το 666, ότι θα γίνουμε πιο φτωχοί και από την Αλβανία του Χότζα.

Που να είχαν ρίξει και μια ματιά στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τη φτώχεια σύμφωνα με τα οποία πολύ πριν αρχίσει να ξεδιπλώνεται το πρόγραμμα του «μηχανισμού στήριξης» της ΕΕ και του ΔΝΤ σε όλο του το μεγαλείο η φτώχεια είχε ρίξει άγκυρα στην ελληνική επικράτεια, καταδυναστεύοντας το 20% του πληθυσμού.  Το 2011 όμως ήταν η χρονιά που άρχισαν να γίνονται εμφανή με γυμνό μάτι τα βίαια αποτελέσματα της πολιτικής του ακραιφνούς νεοφιλελευθερισμού που υλοποιείται στη χώρα με αποτέλεσμα η απόσταση από το 2010 στο 2011 να είναι μεγάλη.  Η φτώχεια προφανώς έχει ξεπεράσει το 20% στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα.

Ο δε πρωθυπουργός και οι κοινωνικοί εταίροι μας υπόσχονται να γίνει ακόμα μεγαλύτερη. Έτσι, μετά το τριήμερο τρομοκρατίας για την έξοδο από την ευρωζώνη, ο Λουκάς Παπαδήμος μας είπε «ναι, αλλά για να σας προστατέψουμε από τα άγρια θηρία που παραμονεύουν εκτός ευρωζώνης και να παραμείνουμε στο κοινό νόμισμα θα πρέπει να δεχτείτε και νέα μείωση μισθών».

Σαν αληθινοί νταβατζήδες μας πουλάνε και προστασία, και μάλιστα ακριβή!

Το δίλημμα πλέον είναι ο σφαγιασμός των όποιων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν απομείνει (κατώτατος μισθός, 13ος– 14ος μισθός, μισθολογικές ωριμάνσεις, εργασιακές σχέσεις) ή άτακτη χρεοκοπία τον ερχόμενο Μάρτιο. Διαλέχτε!

Με αυτά τα δεδομένα, μέχρι και το πρωτοπαλίκαρο της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος έφτασε να σκεφτεί μεγαλοφώνως: «Εάν, προκειμένου να μην πτωχεύσει η χώρα, δεν μπορούμε να διασφαλίσουμε τον κατώτατο μεικτό μισθό των 750 ευρώ, τότε δεν αξίζει να παραμείνουμε στη ζώνη του ευρώ»….

topontiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *