Αγωνία στο Eurogpoup για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών

Ενημέρωση από τον υπηρεσιακό υπουργό οικονομικών Φ. Σαχινίδη για την “καθυστέρηση” στην διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών θα ζητήσουν σήμερα οι υπουργοί οικονομικών του Eurogroup, καθώς η πολιτική και οικονομική αστάθεια στην Ελλάδα -λόγω του μη σχηματισμού κυβέρνησης- έχει προκαλέσει την έντονη – αλλά διακριτική προς το παρόν – παρέμβαση της ΕΚΤ για το θέμα αυτό.

Για την υπόθεση αυτή υπήρξε παρέμβαση και από τον Λ. Παπαδήμο την περασμένη εβδομάδα με επιστολή προς τον κ. Θωμόπουλο με την οποία συνιστά την άμεση προώθηση των διαδικασιών μεταβίβασης των 18 δισ. ευρώ στις κατά την κρίση της ΤτΕ βιώσιμες εγχώριες τράπεζες. Για το θέμα σύμφωνα, με πληροφορίες του Capital.gr, έχει ενδιαφερθεί άμεσα η ΕΚΤ προκειμένου να διασφαλισθεί και η ίδια μέσω της χρηματοδότησης του EFSF, έναντι των ανοιγμάτων που έχει με τις ελληνικές τράπεζες και την ομαλή συνέχιση παροχής ρευστότητας.

Πέραν των “τεχνικών” όμως καθυστερήσεων στο θέμα της μεταβίβασης των 18 δισ. ευρώ, στο εσωτερικό της ΕΚΤ φαίνεται να έχει αρχίσει να διαμορφώνεται μια τάση ρήξης με την μέχρι τώρα επίσημη γραμμή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας η οποία ήταν να μη δέχεται καμία συζήτηση για το ενδεχόμενο εξόδου μιας χώρας από την ευρωζώνη.

Τώρα τρεις κεντρικοί τραπεζίτες της Ιρλανδίας, του Βελγίου και της Γερμανίας αναφέρονται ευθέως στο ενδεχόμενο αυτό σε συνεντεύξεις τους χαρακτηρίζοντας την περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ σαν μία από τις πιθανές εκδοχές.

Παρ΄ όλα αυτά, όπως παραδέχονται στο ΔΣ της ΕΚΤ δεν υπάρχει ακόμα σαφής εκτίμηση για το κατά πόσο ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα μπορούσε να ελεγχθεί με τους μηχανισμούς που διαθέτει η Ευρωζώνη. Το πρόβλημα όπως σημειώνεται από την ίδια πλευρά δεν είναι το μέγεθος της ζημίας από την Ελλάδα, “αυτό είναι απόλυτα διαχειρίσιμο”. Το πρόβλημα παραμένει στο επίπεδο των επιπτώσεων που ένα τέτοιο γεγονός θα είχε στο σύνολο της ευρωζώνης από την προεξόφληση εκ μέρους των αγορών ότι “ένα τέτοιο ρήγμα γρήγορα θα μπορούσε να διευρυνθεί δημιουργώντας μια “μαύρη τρύπα” στην δομή της ευρωζώνης” με ανεξέλεγκτες συνέπειες…

Για το λόγο αυτό άλλωστε το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών αντιμετωπίζεται με ανησυχία από το Eurogroup καθώς -παρά την υιοθετημένη τακτική των πολιτικών πιέσεων απέναντι στην Αθήνα- αρκετοί υπουργοί οικονομικών είναι της άποψης ότι μέχρι να ξεκαθαρισθεί το ορίζοντας των πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα “θα πρέπει να απομακρυνθεί ο κίνδυνος απρόοπτων γεγονότων…” και ειδικά ότι έχει σχέση με το τραπεζικό σύστημα.

[sc:Πηγή id=”http://kourdistoportocali.com/articles/11382.htm” ]

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.