«Αιμορραγούν» οι τραπεζικές καταθέσεις

Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η εκροή καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες, απόρροια του κλίματος αβεβαιότητας που πυροδοτούν οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Τον Απρίλιο σημειώθηκαν εκροές καταθέσεων 5 δισ. ευρώ, ανεβάζοντας τις συνολικές απώλειες από τον Νοέμβριο στα 35 δισ. ευρώ, περίπου.

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι έχει αυξηθεί και ο όγκος των χαρτονομισμάτων που κυκλοφορούν στην Ελλάδα. Το χρήμα σε φυσική μορφή έχει αυξηθεί στα 43 δισ. ευρώ τον Απρίλιο, από 30,1 δισ. ευρώ τον Νοέμβριο του 2014.

Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην απόσυρση καταθέσεων, που σημαίνει ότι χρήμα που υπάρχει σε λογιστική μορφή στις τράπεζες, μετατρέπεται σε φυσική μορφή για να δοθεί σε αυτούς που αποσύρουν τις αποταμιεύσεις τους φοβούμενοι κάποιο «ατύχημα».

Το χρήμα που διακινείται στις τσέπες των Ελλήνων δεν είναι παρά η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος, δηλαδή της μείωσης των καταθέσεων στις τράπεζες.

«Πόρτα» για τις ελληνικές τράπεζες στις αγορές συναλλάγματος

Όλο και πιο δύσκολο καθίσταται για τις ελληνικές τράπεζες η επενδυτική συμμετοχή στις αγορές συναλλάγματος, μία εκ των αγορών με την μεγαλύτερη ρευστότητα, καθώς κορυφαίοι dealers διστάζουν να συνεργαστούν μαζί τους, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg.

Κορυφαίες επενδυτικές εταιρίες, αποφεύγουν να «εκτεθούν» συνεργαζόμενες με τους ελληνικούς τραπεζικούς ομίλους, καθώς φοβούνται είτε ότι θα υπάρξει χρεοκοπία της Ελλάδας και κατ’ επέκταση κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος είτε επιβολή περιοριστικών κανόνων στη διακίνηση κεφαλαίων.

Αυτή η κίνηση από τις διεθνείς επενδυτικές εταιρίες, επαναφέρει στο προσκήνιο και την πρόβλεψη ότι ένα Grexit ή μία ελληνική χρεοκοπία θα δημιουργούσε περαιτέρω προβλήματα στο ευρώ.


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.