Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

  • Nemesis on Forum: Γενική συζήτηση 12Φίλε no more, 1. Αν το σπίτι είναι σε υποθήκη λόγω δανείου (υποθέτω στεγαστικό) τότε πρέπει να δεχτεί την πώληση η Τράπεζα όπου η υποθήκη και το χρέος μεταφέρεται στον…
  • no more on Forum: Γενική συζήτηση 12κάτι ακόμα, όταν λένε ότι μπορούν να καλούν μια φορά ανά 2η μέρα, εννοούν εργάσιμη μέρα;; δηλαδή άμα σε καλέσουν παρασκευή μπορούν να ξανακαλ΄σεουν δευτέρα;; ή θα πρέπε…
  • no more on Forum: Γενική συζήτηση 12καλησπέρα, ζήτησα και πήρα το αρχείο κλήσεων από εισπρακτική εταιρία, λείπουν πολλές κλήσεις γιατί κάνω και εγώ ηχογραφήσεις αλλά έχω μέσα στο αρχείο τους 2 κλήσεις απα…
  • tleon on Forum: Γενική συζήτηση 12Δηλαδή την πάτησε ο φίλος μου...
  • begar on Forum: Γενική συζήτηση 12Από τη στιγμή που θα μεταφέρει περιουσιακά στοιχεία στο παιδί του, αρχίζει προθεσμία 5 ετών, μέσα στην οποία η τράπεζα μπορεί να τον κυνηγήσει για καταδολίευση και να α…
  • tleon on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλημερα σε όλους. Μια βοήθεια για ένα φίλο και συνάδελφο θα ήθελα. Είναι φορτωμένος με δάνεια πάνω από 35000. Έχει το πατρικό του στο όνομά του, ένα παλιο σπίτι όχι τί…
Minilink

Ακόμα και δήμευση περιουσιών φοροφυγάδων εξετάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Για την ανάγκη ακύρωσης του μνημονίου και την αντικατάστασή του από σχέδιο ανόρθωσης που θα βασίζεται στην ανάπτυξη και στην δίκαιη δημοσιονομική εξυγίανσης, μίλησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα enikos.gr. Επίσης ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως η πραγματική διαπραγμάτευση στις 6 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί αν ο λαός ολοκληρώσει του βήμα του στις 17 Ιουνίου.

Αυστηρές ποινές σε φοροφυγάδες, αυστηρούς φορολογικούς ελέγχους που θα οδηγούν σε δήμευση της περιουσίας και αποκατάσταση του κατώτατου μισθού και των κατώτατων συντάξεων προανήγγειλε στην ίδια συνέντευξη. Επιπλέον κατέστησε σαφές πως «εμείς δεν μπορούμε να πούμε ότι από κόλαση θα κάνουμε παράδεισο τη χώρα από τη μια μέρα στην άλλη γιατί θα παραλάβουμε καμένη γη» Επίσης ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για πρωτογενή πλεονάσματα και βιώσιμο χρέος, ενώ για την ανακήρυξη της ΑΟΖ την χαρακτήρισε δικαίωμα της χώρας μας, όμως η οριοθέτηση θα πρέπει να γίνει μετά από συμφωνία με τις γειτονικές χώρες.

Η επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ έναντι των δανειστών θα επικεντρώνεται στον τρόπο και τους όρους για την χρηματοδότηση, οι οποίοι αντί για να εξασφαλίζουν τα χρήματά, το αντίθετο. Επιπλέον δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει μία πρόταση που θα είναι βιώσημη για τον ελληνικό λαό και συμπλήρωσε πως «δεν μπορούν άλλο να φορολογηθούν τα εισοδήματα, δεν μπορεί να φορολογηθεί η φτώχεια».

Δεν αποτελεί επιλογή μας η επιστροφή στη δραχμή, σημείωσε ο κ. Τσίπρας και υπογράμμισε πωςτΤο τελευταίο στάδιο που υπέγραψε ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Σαμαράς οδηγεί στην δραχμή. «Δεν υπάρχει θεσμική δυνατότητα αποπομπής μιας χώρας από τη ζώνη του ευρώ», είπε

Αναφορικά με το οικονομικό πρόγραμμα που πρόκειται να παρουσιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή ο κ. Τσίπρας τόνισε πως θα παρουσιαστεί ένα σχέδιο που θα απαντά στις βασικέ δεσμεύσεις της χώρας μας για πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά και ένα χρέος που είναι βιώσιμο.

Σκληρή επίθεση σε media, εργολάβους και τράπεζες εξαπέλυσε ο κ. Τσίπρας για την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί τον τελευταίο καιρό με αντικείμενο την ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, λέγοντας «δεν καταλαβαίνουν ότι δεν κάνουν κακό στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στην Ελλάδα». Επίσης επέκρινε τον πρώην πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο για την παρέμβαση προς τον κ. Μπαρόζο.

Ο κ. Τσίπρας επίσης σημείωσε πως δεν έχει πρότυπο το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, όμως «το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου είπε και σωστά πράγματα». Εμείς θα κριθούμε για τη σταθερότητα των απόψεών μας». Προφανώς δεν θα λυθούν τα πάντα αν καταγγείλουμε το μνημόνιο, δήλωσε, όμως θα αντιστραφεί η πορεία της χώρας μας από την φτώχεια. Πρόσθεσε επίσης πως «εμείς δεν μπορούμε να πούμε ότι από κόλαση θα κάνουμε παράδεισο τη χώρα από τη μια μέρα στην άλλη γιατί θα παραλάβουμε καμένη γη».

Σε σχετική ερώτηση ζήτησε την επανεξέταση του πλαισίου της Ευρώπης και εκτίμησε πως είναι η μεγάλη ευκαιρία μαζί με τους άλλους λαούς της Ευρώπης να κάνουμε αλλαγές.

Όσον αφορά στην παραμονή της χώρας στο ΝΑΤΟ υπογράμμισε «Δεν έχουμε ως προγραμματική θέση την αποχώρηση από το ΝΑΤΟ». Πιο συγκεκριμένα είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σαφή θέση ότι η Ελλάδα θα μετατραπεί σε μια χώρα που θα είναι πυλώνας ειρήνης και ασφάλειας που κανένας Έλληνας φαντάρος δεν θα είναι στο Αφγανιστάν, ενώ επίσης σημείωσε πως «Δεν θα κινηθούμε με επιπολαιότητα».

Για τα θέματα τις εξωτερικής πολιτικής δήλωσε πως η χώρα οφείλει να έχει μια ενεργητική και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτικήν και ότι δεν μπορεί να επικρατεί η παρωχημένη αντίληψη του Ανήκομεν εις τη Δύση. Ζήτησε ως χώρα να αποκαταστήσουμε σχέσεις με Ρωσία, με τις χώρες Brics (αναδυόμενες οικονομίες όπως Βραζιλία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική) και η Ελλάδα να έχει παρέμβαση στις εξελίξεις στη Μεσόγειο

Οι αιτίες του προβλήματος μετανάστευσης

Θα πρέπει να διαπραγματευτούμε ξανά στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, δήλωσε ο κ. Τσίπρας για το πρόβλημα της μετανάστευσης και απαίτησε την αλλαγή της συμφωνίας Δουβλίνο ΙΙ. Επιπλέον για το συγκεκριμένο θέμα τόνισε πως θα πρέπει να διεκδικήσουμε να αλλάξει η θέση της Ευρώπης σε σχέση με την μεταναστευτική πολιτική.

Τί προανήγγειλε για τις τράπεζες

Όσον αφορά στις τράπεζες αναρωτήθηκε «λέμε στους τραπεζίτες δεν έχετε να βάλετε στο χέρι στην τσέπη; Σπίτι σας» και προανήγγειλε κοινές μετοχές μετά δικαιώματος ψήφου στο ελληνικό δημόσιο, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση. Μάλιστα ανέφερε το παράδειγμα του προέδρου των ΗΠΑ Μπάρκα Ομπάμα ο οποίος κρατικοποίησε δυο τράπεζες. Δικαιολόγησε αυτή του την πρόταση λέγοντας πως θα πρέπει η λειτουργία των τραπεζών και τα κέρδη να αποσβέσουν ένα μέρος της ζημία τους δημοσίου και πως το εθνικοποιημένο τραπεζικό σύστημα να βοηθήσουν την αγορά. Επίσης πρότεινε κούρεμα τουλάχιστον 30% των ιδιωτικών χρεών. Συμπλήρωσε, δε, ότι θα πρέπει να υπάρξουν οι ελάχιστες αλλαγές άμεσα αποκατάστασης αδικιών, αναδιανομής από τα κάτω προς τα πάνω, πρώτα σταθεροποίησης της οικονομίας, θετικά φορολογικά κίνητρα.

Νέο, εθνικό φορολογικό σύστημα

Παράλληλα ζήτησε νέο, εθνικό φορολογικό σύστημα, απλό, δίκαιο και κλιμακωτό και έθεσε ως προϋπόθεση το περιουσιολόγιο μέσω του οποίου θα υποχρεούται ο καθένας να δηλώνει την ακίνητη και κινητή περιουσία του στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και είπε πως αν γίνονται ψευδείς δηλώσεις θα δημεύονται οι περιουσίες.

Για την υψηλή φορολόγηση αναρωτήθηκε αν αξίζει τον κόπο να λένε οι εφοπλιστές ότι θα κατεβάσουν τις ελληνικές σημαίες την ώρα που στην πατρίδα μας έχουμε πόλεμο. Σημείωσε επίσης τις 58 φοροαπαλλαγές που απολαμβάνουν οι εφοπλιστές.

Σε ερώτηση για τα εθνικά θέματα δήλωσε ότι πρέπει κανείς να πηγαίνει με σχέδιο. Συγκεκριμένα για την ανακήρυξη της ΑΟΖ με σαφήνεια υποστήριξε ότι είναι δικαίωμα της χώρας μας, όμως, πρόσθεσε, ότι η οριοθέτηση δεν γίνεται πρέπει να γίνει σε συμφωνία με τους γείτονες. Τέλος εκτίμησε πως θέλει αναδιοργάνωση συνολικά η εξωτερική μας πολιτική.

Με τη φράση «Θες να τα βγάλεις, θα πληρώσεις για να τα βγάλεις» είπε πως όποιος θέλει να βγάζει τα λεφτά του στο εξωτερικό θα πρέπει να πληρώνει γι’ αυτή την απόφαση.

Για τον στόχο του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 17ης Ιουνίου είπε πως διεκδικεί το μέγιστο δυνατό, ακόμα και αυτοδυναμία και εκτίμησε ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα η χώρα να πάει σε τρίτες εκλογές, γιατί όποιο κόμμα κι αν βγει πρώτο θα έχει 120 έδρες.

Στο θέμα των μετεκλογικών συνεργασιών απάντησε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικήσει συνεννόηση με δυνάμεις που είναι πιο κοντά προγραμματικά. Πρόσθεσε πως δεν χαίρεται που το ΚΚΕ πηγαίνει σε ποσοστό 4% στις δημοσκοπήσεις και ότι όποια κυβέρνηση να σχηματιστεί με πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνουν υπουργοί οι κκ Βενιζέλος, Διαμαντοπούλου, Λοβέρδος και Χρυσοχοΐδης.

Για την κα Λούκα Κατσέλη είπε ότι εκείνη διαχώρισε τη θέση της στο 2ο Μνημόνιο και την τιμά το γεγονός ότι ήρθε σε συνάντηση με τον ΣΥΡΙΖΑ πάνω σε προγραμματικές θέσεις και χωρίς ανταλλάγματα. Το γεγονός αυτό το χαρακτήρισε «ηθικό πλεονέκτημα» που πρέπει να αξιολογήσει ο ελληνικός λαός.

Επίσης ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε πως θα αποκατασταθεί ο κατώτατος μισθός και η σύνταξη που πλήγησαν με το δεύτερο μνημόνιο.

Για τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας είπε πως πρώτη προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι να κόψει τον ομφάλιο λώρο των προβοκατόρων με την αστυνομία.

Για τα οικονομικοπολιτικά σκάνδαλα δήλωσε: «θα είμαστε αναγκασμένοι να εμπιστευτούμε την ελληνική δικαιοσύνη» και επισήμανε ότι το θέμα της Siemens θα τον αμφισβητήσει. Το καθεστώς τη ατιμωρησίας πρέπει να σταματήσει, κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Σε ερώτηση για την Τράπεζα της Ελλάδος ισχυρίστηκε πως θα πρέπει να ασκεί έλεγχο το ελληνικό δημόσιο και για την διεκδίκηση του αναγκαστικού δανείου από το γερμανικό κράτος είπε ότι στόχος είναι το θέμα αυτό να μην αφεθεί και ότι με τις κατάλληλες διεθνείς συμμαχίες θα μπορέσει το θέμα αυτό να μπει στο τραπέζι.

[sc:Πηγή id=”http://www.exipno.gr/index.php/mainnews/34100-2012-06-01-05-35-14″ ]

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>