Αλλάζουν όλα στη φορολογία – Ποια θα είναι τα νέα τεκμήρια

Ο μεγάλος στόχος είναι η φοροδιαφυγή και για τη φοροδιαφυγή οι κύριοι ύποπτοι (και ίσως ένοχοι σε πολλές περιπτώσεις) δεν είναι άλλοι από τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες. Κάπως έτσι έρχονται στο προσκήνιο τα νέα τεκμήρια τα οποία καιρό τώρα συζητούνται αλλά όλα δείχνουν πως ήρθε η ώρα για τη θέσπισή τους.

Άσχετα λοιπόν από τα έσοδα που δηλώνουν οι επαγγελματίες θα υπάρχει πλέον ένα πλαφόν στη φορολόγησή τους, ανάλογα με τα νέα τεκμήρια.

Τι θα λαμβάνεται υπόψη;

Τουλάχιστον επτά βασικά στοιχεία τα οποία μπορούν να “δείξουν” τον κύκλο εργασιών.

Πρώτα απ’ όλα το είδος της δραστηριότητας, αλλά και ο χρόνος άσκησης του επαγγέλματος. Δηλαδή άλλο πλαφόν εσόδων θα έχει ο υδραυλικός και άλλο κάποιος καταστηματάρχης όπως διαφορετικά έσοδα μπορεί να έχει ένας “παλιός” στο επάγγελμα από έναν νέο που μόλις ξεκίνησε τη δραστηριότητά του.

Τα έσοδα επίσης (βάσει της λογικής των τεκμηρίων) μπορούν να υπολογιστούν τόσο από την αντικειμενική αξία του ακινήτου αλλά και από τα τετραγωνικά καθώς υπολογίζονται τα έξοδα κτίσης αλλά και τα έξοδα συντήρησης.

Το ίδιο ισχύει και για άλλα πάγια έξοδα όπως το πιθανό ενοίκιο, αλλά και τον αριθμό και το μισθό υπαλλήλων που πιθανώς απασχολούνται.

[sc:Πηγή id=”http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=148016&catid=13″ ]

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Αλλάζουν όλα στη φορολογία – Ποια θα είναι τα νέα τεκμήρια

 • 27/06/2012, 10:53
  Permalink

  Αυτοί είναι επικίνδυνοι, θα φορολογούν με γνώμονα το πόσα τους λείπουν!

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.