Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Αμετάβλητα στο 1% αναμένονται τα επιτόκια της ΕΚΤ

Στα ιστορικά χαμηλά επίπεδα του 1% αναμένεται να διατηρήσει τα ευρωεπιτόκια η ΕΚΤ στη σημερινή της συνεδρίαση, σύμφωνα με τις προβλέψεις 58 οικονομολόγων σε σχετική δημοσκόπηση του Bloomberg. Ωστόσο, η προσοχή των αναλυτών στρέφεται στην ομιλία του κεντρικού τραπεζίτη Μάριο Ντράγκι, καθώς οι προβλέψεις της ΕΚΤ για ανάκαμψη δείχνουν να ανατρέπονται μόλις δυο μήνες μετά.

Οι αναλυτές δεν περιμένουν μείωση επιτοκίων ή αύξηση της έκτακτης ρευστότητας, καθώς η ΕΚΤ έχει ήδη δώσει περισσότερα από 1 τρισ. ευρώ στο τραπεζικό σύστημα και πιέζει τις κυβερνήσεις να αναλάβουν ευθύνες για την κρίση.

Ωστόσο, σημειώνουν ότι ο κ. Ντράγκι ενδέχεται να προετοιμάσει τις αγορές για μια πιθανή μείωση επιτοκίων στη συνεδρίαση του Ιουνίου. Στο α’ τρίμηνο του 2012, ο κ. Ντράγκι δήλωνε ότι τα οικονομικά στοιχεία δείχνουν σταθεροποίηση της οικονομικής δραστηριότητας και προέβλεπε σταδιακή ανάκαμψη.

Ομως, τα μέτρα λιτότητας ανά την Ευρώπη που στοχεύουν στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, έχουν ωθήσει την Ολλανδία και την Ισπανία σε ύφεση ενώ «καμπανάκι» για την Ευρώπη αποτέλεσε και ο δείκτης μεταποίησης που κατέρρευσε τον Απρίλιο σε χαμηλά τριών ετών, με την ανεργία να σκαρφαλώνει σε υψηλά 15 ετών στο 10,9% το Μάρτιο.

ΕΘΝΟΣ


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

5 Σχόλια Αμετάβλητα στο 1% αναμένονται τα επιτόκια της ΕΚΤ

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>