Ανάσα για 360.000 «κόκκινα» δάνεια με γενναίες ρυθμίσεις

Τελευταία ενημέρωση περιεχομένου:

Σε ουσιαστικές ρυθμίσεις «κόκκινων» και προβληματικών ως προς τον χρόνο της καθυστέρησης δανείων προχωρούν η μία μετά την άλλη οι τράπεζες.

Αυτό, ωστόσο, γίνεται με αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, αλλά και έλεγχο τυχόν παράτυπων πράξεων, όπως η «δόλια» μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων σε συγγενείς λίγο πριν σταματήσουν την αποπληρωμή του δανείου.

Οι δανειολήπτες που έχουν μπει στο ραντάρ των τραπεζών προκειμένου να ρυθμίσουν το στεγαστικό τους δάνειο ανέρχονται, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, στους 360.000 και χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες:

– 100.000 έχουν στεγαστικό σε οριστική καθυστέρηση, δηλαδή πάνω από έναν χρόνο και βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση,
– 200.000 αδυνατούν -3 μήνες και άνω- να αντεπεξέλθουν στους παλαιούς όρους του δανείου (δόση κ.λπ.) διότι έχουν πληγεί εισοδηματικά,
– 60.000 που έχουν ενταχθεί στον νόμο Κατσέλη.

«Κούρεµα» του δανείου προσφέρουν οι τράπεζες µόνο σε όσους δανειολήπτες (εκτιµάται ότι αποτελούν την πρώτη κατηγορία των 100.000 δανειοληπτών) στεγαστικού συγκεντρώνουν τις εξής προϋποθέσεις:

– Δεν διαθέτουν κανένα ακίνητο περιουσιακό στοιχείο.
– Αποδεικνύουν ότι τα εισοδήµατά τους είναι χαµηλά και δεν µπορούν να εξυπηρετήσουν το συνολικό ύψος του δανείου.
– Δεν έχουν µεταβιβάσει τα τελευταία χρόνια (σ.σ.: και έναν χρόνο πριν εγκαταλείψουν την αποπληρωµή του δανείου) περιουσιακά στοιχεία σε τρίτους.
– Δεν προβλέπεται βελτίωση της οικονοµικής τους κατάστασης σε βάθος 5ετίας σε πρώτο στάδιο, ενδεχοµένως και για περισσότερο (σ.σ.: λόγω ηλικίας, προοπτικών κλάδου εργασίας κ.λπ.).
– Το δάνειο έχει καταγγελθεί, δηλαδή βρίσκεται ένα βήµα πριν από τον πλειστηριασµό.

Πηγή

3 σκέψεις σχετικά με το “Ανάσα για 360.000 «κόκκινα» δάνεια με γενναίες ρυθμίσεις

 • 09 Ιούν 2018, 13:29
  Permalink

  Πολυνομοσχέδιο: Τα πάνω-κάτω σε νόμο Κατσέλη και εξωδικαστικό

  Τι προβλέπεται στην πώληση των μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων στα funds

  Αίρεται η υποχρέωση των τραπεζών να ενημερώνουν μέσα σε 12 μήνες τους οφειλέτες και τους εγγυητές μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων, πριν την πώλησή στα funds.

  Ταυτόχρονα αίρεται και η δυνατότητα που παρέχεται, από το ισχύον καθεστώς, στους οφειλέτες να διακανονίσουν τις οφειλές τους σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Δεοντολογίας. Το συγκεκριμένο μέτρο, δηλαδή πώληση του δανείου χωρίς πρότερη ενημέρωση, ίσχυε μόνο για τους μη συνεργάσιμους οφειλέτες. Πλέον το μέτρο επεκτείνεται και στα μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια, ενώ εκτός του μέτρου μένουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των φυσικών προσώπων.

  Επίσης η ενημέρωση των οφειλετών και των εγγυητών μπορεί να γίνει και με email πιθανότατα και με sms. Όπως αναφέρεται σε σχετικό άρθρο του πολυνομοσχεδίου: «Αναγγελία της καταχώρισης γίνεται ατύπως προς τους οφειλέτες και τους εγγυητές με κάθε πρόσφορο μέσο, συμπεριλαμβανομένων και των μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας».

  ΠΗΓΗ : http://www.iefimerida.gr/news/422414/polynomoshedio-ta-pano-kato-se-nomo-katseli-kai-exodikastiko

  • 13 Ιούν 2018, 17:06
   Permalink

   Όλα αυτά αφορούν μόνο μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα για τα οποία δεν έχει εγερθεί νομική διαδικασία από μέρους του δανειολήπτη και σε βάρος της τράπεζας, κοινώς δεν υφίσταται εκκρεμοδικία. Για παράδειγμα, όσα δάνεια εμπλέκονται με το ν.3869/10 ως ισχύει δεν μπορούν να πωληθούν! Τα όσα αναφέρει το άρθορ μήπως και “τσιμπήσει” κανάς αφελής σχετίζονται με πρόσωπα είτε που δε διαθέτουν πτωχευτική ιδιότητα ή με εταιρείες κουφάρια και άτομα που δεν έχουν ούτε μαντήλι να κλάψουν (οπότε και ορθά δεν επεδίωξαν ένταξη σε νόμους Κατσέλη κ.ο.κ.). Γενικά, πολύ προσοχή στα άρθρα κατά παραγγελίαν των τραπεζών.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.