Ανά στρέμμα ο φόρος στα αγροτεμάχια

Με βάση την έκταση και όχι την αντικειμενική τους αξία θα φορολογούνται οι ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων, σύμφωνα με το σχέδιο που επεξεργάζονται το υπουργείο Οικονομικών και τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, υπό τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη, συζητήθηκε πρόταση που προβλέπει συγκεκριμένο φόρο ανά στρέμμα για τα αγροτεμάχια.

Η μέση επιβάρυνση ανά στρέμμα διαμορφώνεται περίπου στα 12 ευρώ.
Ο φόρος θα διαφοροποιείται ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεται το ακίνητο και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, αν καλλιεργείται και το είδος της καλλιέργειας κ.ά.

Παράλληλα, για τις αγροτικές καλλιεργούμενες εκτάσεις, από κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, θα ισχύουν σημαντικά μειωμένοι φορολογικοί συντελεστές, αλλά χωρίς αφορολόγητο όριο.
Η φορολόγηση των 66,5 εκατ. στρεμμάτων κατ’ αποκοπή και όχι με βάση την αντικειμενική αξία αποφασίστηκε, καθλως δεν έχει ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική καταγραφή των στοιχείων που έχουν δηλωθεί στο Ε9 και στον ΟΠΕΚΕΠΕ για τα αγροτεμάχια, τους αγρούς και τις λοιπές εκτάσεις γης εκτός σχεδίων πόλεων.

Στόχος είναι από τη φορολογία των αγροτεμαχίων να εξοικονομηθούν περίπου 750 εκατομμύρια ευρώ στο πλαίσιο του νέου φόρου.

Η Επιτροπή συνεδριάσει εκ νέου τη Δευτέρα, ενώ η τελική πρότασή της αναμένεται να έχει διαμορφωθεί ως το τέλος Μαΐου προκειμένου στη συνέχεια να ληφθούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *