Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Αναδιάρθρωση χρέους και για την Ισπανία

Στα ύψη εκτινάσσεται το θερμόμετρο στις αγορές, αλλά και οι πολιτικές πιέσεις προς τα ευρωπαϊκά «διευθυντήρια» Βερολίνου και Βρυξελλών, λόγω της συνεχούς επιδείνωσης της κατάστασης στην Ισπανία.

Επιδείνωσης που κατά την άποψη κορυφαίων οικονομολόγων, διαχειριστών και αναλυτών έχει πλέον φτάσει στο απώτατο σημείο με αποτέλεσμα η μόνη πρόσφορη λύση να είναι η … αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας!
Αυτή την προτροπή έκανε και δημοσίως σήμερα, μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, o διάσημος αναλυτής και ιδρυτής της Strategy Economics, Matthew Lynn, ο οποίος μάλιστα τόνισε ότι «η Ισπανία θα πρέπει ήδη να είχε ξεκινήσει την αναδιάρθρωση του χρέους της».

Ο κύριος Lynn πρότεινε ως επιβεβλημένη λύση το να γίνει άμεσα  ένα «κούρεμα» 50% στα ισπανικά ομολόγα για να μπορέσει η χώρα να σταθεροποιηθεί και να ξεκινήσει μια πορεία εξόδου από την κρίση. Ενώ δεν παρέλειψε να επιτεθεί ευθέως στους Ευρωπαίους πολιτικούς και τη «στρατηγική» τους απέναντι στην κρίση λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Το πρόβλημα στην Ισπανία είναι ότι ακολουθούν τον ίδιο ακριβώς δρόμο με την Ελλάδα. Επιμένουν στη λιτότητα, προχωρούν σε περικοπές, σε δομικές μεταρρυθμίσεις, ελπίζοντας πως οι μεταρρυθμίσεις αυτές θα αποδώσουν έγκαιρα ώστε να υπάρξει αρκετή ανάπτυξη για να αρχίσει να κινείται και πάλι η οικονομία. Αυτό όμως δεν έφερε αποτελέσματα στην Ελλάδα. Δεν έχει φέρει αποτελέσματα ούτε στην Ιρλανδία ή την Πορτογαλία. Και δεν θα φέρει αποτελέσματα στην Ισπανία» …

Ανάλογες απόψεις εξέφρασε και ο επικεφαλής της Armstrong Investment Managers, Patrick Armstrong. Ο οποίος ουσιαστικά προτείνει αναδιάρθρωση για την Ισπανία, αλλά χωρίς «κούρεμα». Συγκεκριμένα προτείνει: «: Δημιουργία πολύ χαλαρών νομισματικών πολιτικών, δημιουργία πληθωρισμού, που οδηγεί στην ονομαστική ανάπτυξη».

www.protothema.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

3 Σχόλια Αναδιάρθρωση χρέους και για την Ισπανία

 • begar

  Ακούω νταούλια στο βάθος;

  Σπιρίδιεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε!

  • rogue

   Ώσπου να ‘ρθει ας θυμηθούμε τα παραμύθια της γιαγιάς Λαγκάρντ και του παππού Σόιμπλε που έλεγαν πως ότι έγινε στην Ελλάδα ως αναφορά την αναδιάρθρωση δεν θα επαναληφθεί για καμμία άλλη χώρα.

  • Spiridio

   Και πού είσαι ακόμα ….

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>