Ban-BaNk (Greek Version)

Αυτό είναι ένα πρόγραμμα για να αποφύγετε το άγχος-απάντησης προς εισπρακτικές εταιρίες (κατα κύριο λόγο εισπρακτικές, ενοχλητικές τηλ. εταιρίες, π.χ. τηλεπωλήσεων, κ.α.) - καλύπτει το 99%... και δεν θέλει κάποια ιδιαίτερη ρύθμιση. 

 Download for Android 

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Αναθεώρηση του Κώδικα Δεοντολογίας για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων ιδιωτικών οφειλών

Δημοσιεύτηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β΄ 2376/2.8.2016) (1) η απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος (ΕΠΑΘ 195/1/29.7.2016), με την οποία τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε ο Κώδικας Δεοντολογίας για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων ιδιωτικών οφειλών που εκδόθηκε κατ΄εξουσιοδότηση του Ν.4224/2013 (ΦΕΚ Α΄ 288/31.12.2013).

Ο Κώδικας Δεοντολογίας καθιερώνει γενικές αρχές συμπεριφοράς και υιοθετεί βέλτιστες πρακτικές, τόσο για τις δανείστριες τράπεζες όσο και για τους δανειολήπτες, με στόχο την εξεύρεση λύσεων ρύθμισης ή οριστικού διακανονισμού οφειλών σε καθυστέρηση, λαμβάνοντας υπόψη τις δυνατότητες και ιδιαιτερότητες κάθε δανειολήπτη.

Στον αναθεωρημένο Κώδικα Δεοντολογίας, μεταξύ άλλων, εξειδικεύεται περαιτέρω το πεδίο εφαρμογής του, αποσαφηνίζεται σειρά διαδικασιών επικοινωνίας με τους δανειολήπτες και λαμβάνεται ειδική μέριμνα για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, για κοινωνικά ευπαθείς ομάδες και για περιπτώσεις δανείων με πολλαπλούς πιστωτές.

Δείτε την απόφαση της ΤΤΕ εδώ


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

9 Σχόλια Αναθεώρηση του Κώδικα Δεοντολογίας για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων ιδιωτικών οφειλών

 • nikos123

  Όσες βελτιώσεις και αν κάνετε με τον κώδικα, όσο υπάρχει ανεργία 25% και μισθοί των 240 ευρώ, όλα αυτά θα μείνουν ανεφάρμοστα. Ξυπνηστε επιτέλους.

  • nik

   ΝΙΚΟ ξερεις αν αυτη η αναθεωρηση το κωδικα ,εχει να κανει με το σταματημα των τηλεφωνηματων απο εισπρακτικες και δικηγορικα γραφεια? εμενα παντως εδω και μια εβδομαδα -10 μερες ουτε φωνη ουτε ακροαση…η μηπως κατι μου ετοιμαζουν? η σας συμβαινει και σας παιδια?

   • begar

    Τηλεφωνούν κανονικά 1000 φορές την ημέρα. Μπορεί σε εσένα απλά να έτυχε.
    Εδώ διαταγή πληρωμής λαμβάνεις και την επόμενη μέρα συνεχίζουν να σου τηλεφωνούν κανονικά.

    • nik

     εχεις δικιο μπορει να ετυχε…θυμασαι begar…. απο αλλες χρονιες, αυγουστο μηνα, αν εκδιδουν διαταγες πληρωμης εξεπιτηδες λογω του κλεισιματος των δικαστηριων,δηλαδη να την εκδωσουν ιουλιο και να φτασει στα χερια σου τον αυγουστο,αν φτασει δηλαδη ….απο την στιγμη που μπορει να εισαι και διακοπες ,οποτε να μην παρεις χαμπαρι,τι γινετε σε αυτη την περιπτωη?

     • nikos123

      Κατα το άρθρο 147 § 7 ΠολΔ, το χρονικό διάστημα απο 1 έως 31 Αυγούστου δέν υπολογίζεται για τη συμπλήρωση ενός πλήθους δικονομικών προσθεσμιών, ανάμεσα στις οποίες και εκείνες των άρθρων 632 § 1 και 934 § 1 εδ. α’ και γ’ ΠολΔ, δηλαδή οι προθεσμίες για την εναντίωση του οφειλέτη με ανακοπή προς ακύρωση της διαταγής πληρωμής ή προς ακύρωση της αναγκαστικής εκτέλεσης.

     • begar

      Όπως γράφει και ο Νίκος, ο Αύγουστος δεν μετράει στις προθεσμίες.

      Να θυμήσω ότι κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, εμφανίζονται δημοσιεύματα, με σκοπό την τρομοκράτηση του κόσμου, τα οποία λένε ότι μέσα στον Αύγουστο, θα εκδοθούν πλήθος διαταγών πληρωμής, κλπ κλπ κλπ

      Δικονομικές προθεσμίες

   • nikos123

    Δεν είχα την τιμή να το διαβάσω ακόμα, αλλά οι τηλεφωνικές οχλησεις δεν θα σταματησουν … μπορεί το τμήμα που σου τηλεφωνεί να έκλεισε για άδεια, μπορεί να επέστρεψαν το φάκελο στην τράπεζα για να τον δώσει σε άλλη Εισπρακτική, μπορεί να δίνουν προτεραιότητα σε άλλους… μπορεί πολλά. Και εμένα έχουν αραιωσει οι κλήσεις θεαματικά. Μια-δυο κλήσεις τη βδομάδα.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>