Ανακουφίστηκε ο Τσίπρας όταν είδε την κυβέρνηση να περνά «σύριζα» δίπλα του

Σε αυτές τις εκλογές είναι αλήθεια ότι ανακουφίστηκαν αρκετοί.  Πρώτα από όλα, ανακουφίστηκαν οι αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού, οι τραπεζίτες και οι μέτοχοι των πιστωτικών ιδρυμάτων που κόντεψαν να πάθουν εγκεφαλικό στο ενδεχόμενο να αναλάβει τις τύχες της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ.   Ανακουφίστηκε το εκδοτικό και το επιχειρηματικό lobby της χώρας αλλά και οι μηχανισμοί της Ευρωζώνης, οι δανειστές μας και οι αξιωματούχοι αρκετών κρατών- μελών της Ε.Ε, που προς στιγμήν νόμιζαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κήρυττε μονομερώς στάση πληρωμών, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την εθνική οικονομία και το μέλλον του ευρωπαϊκού εγχειρήματος.

Ένα μεγάλο βάρος έφυγε και από αρκετούς μικροκαταθέτες που ήταν έτοιμοι να σηκώσουν τις τελευταίες οικονομίες τους από τις τράπεζες.  Αυτοί όμως, που ανακουφίστηκαν περισσότερο από όλους ήταν τα στελέχη και ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ που είδε την ευθύνη της διακυβέρνησης να περνάει δίπλα του…. «σύριζα», χωρίς ευτυχώς να τον τραυματίσει. Τα χαμόγελα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που έβγαιναν στα τηλεοπτικά παράθυρα – λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων που έδειχναν την ΝΔ τρείς μονάδες μπροστά – ήταν κάτι παραπάνω από πλατιά.  Άλλωστε, το είπε απολύτως ξεκάθαρα ο κύριος Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με τον Σαμαρά: «αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα και μας καλέσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν θα αναλάβουμε τη διερευνητική εντολή…». Αυτό θα πει υπεύθυνη πολιτική!

Τώρα μάλιστα! Τώρα συνεννοούμαστε σύντροφοι.  Διότι προς στιγμήν πίστεψα κι εγώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κυβερνήσει. Ακόμη πιο αποκαλυπτικός, ο κ. Τσίπρας, στο πλαίσιο της υπεύθυνης αξιωματικής αντιπολίτευσης,  έκανε και παραινέσεις στον κ. Σαμαρά να επιταχύνει τις διαδικασίες  και «εισηγήθηκε» την άμεση συγκρότηση κυβέρνησης με πυρήνα τη Νέα Δημοκρατία, «αφού αυτό επέλεξε ο λαός και προκειμένου να κριθεί από την ίδια την ιστορία και το λαό». «Πρέπει σύντομα να υπάρξει κυβέρνηση και σύντομα να αναλάβουμε το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης», είπε ο κ. Τσίπρας.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο κ. Τσίπρας προτρέπει τον Σαμαρά και τους υπολοίπους να τελειώνουν γρήγορα γιατί βιάζεται να αναλάβει αντιπολίτευση.  Άντε ρε παιδιά, τελειώνετε, να αναλάβουμε δεύτεροι! Ωραίο αυτό. Ελάτε όλοι μαζί να μαζευτούμε για να δουλέψετε εσείς. Αυτό πως το λένε στην καθοδήγηση, δεν θυμάμαι; Το θυμάται, άραγε, κανένας συντροφάκος;  Αααα τώρα θυμήθηκα: Ενόσω λύνω το πρόβλημα, παραμένω αδρανής!

[sc:Πηγή id=”http://www.aixmi.gr/index.php/anakoufisthke-tsipras-eide/” ]

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Ανακουφίστηκε ο Τσίπρας όταν είδε την κυβέρνηση να περνά «σύριζα» δίπλα του”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *