Ανείσπρακτοι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ – 1 στα 2 νοικοκυριά δεν έχει να πληρώσει

Ανείσπρακτο παραμένει το 54% των λογαριασμών που έχει αποστείλει η ΔΕΗ με την ενσωμάτωση του τέλους ακινήτων, και για τους οποίους η προθεσμία αποπληρωμής έχει ήδη λήξει.

Πέντε ημέρες πριν από τις 18 Νοεμβρίου οπότε και λήγει το σαρανταήμερο από την έκδοση των πρώτων λογαριασμών, (διάστημα μετά το οποίο ξεκινούν βάσει του νόμου οι αποκοπές ρεύματος), τα στοιχεία της ΔΕΗ δείχνουν ότι ανείσπρακτος παραμένει πάνω από ένας στους δύο. Πρόκειται για τους μισούς από τους 251.000 λογαριασμούς που εκδόθηκαν από τη ΔΕΗ στις 10 και 11 Οκτωβρίου – όταν δηλαδή και έκανε «πρεμιέρα» το νέο μέτρο- και που αντιστοιχούν σε εισπρακτέο τέλος ύψους 50 εκ. ευρώ. Από αυτά, με στοιχεία της 8ης Νοεμβρίου, ανεξόφλητα παραμένουν τα… 27 εκ. ευρώ.

Αν και κύκλοι της εταιρείας εξηγούν ότι η καθυστέρηση εξόφλησης ενός λογαριασμού θεωρείται σύνηθες φαινόμενο για το 50% περίπου των πελατών της, εντούτοις δεν κρύβουν το σκεπτικισμό τους, αφού γνωρίζουν ότι μέσα σε μια εβδομάδα θα πρέπει να εισρεύσουν στα ταμεία της όσα δεν εισέρευσαν μαζί τις τρεις προηγούμενες, διαφορετικά θα πρέπει να παρθούν αποφάσεις για εντολές διακοπής.

Στο παρά πέντε…

Στη ΔΕΗ θεωρούν σίγουρο ότι πολλοί καταναλωτές θα αξιοποιήσουν όλο το 40ήμερο που προβλέπει ο νόμος, και πως μεγάλο μέρος τους θα σπεύσει κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή να πληρώσει την οφειλή του. Σε κάθε περίπτωση, πιο ασφαλή συμπεράσματα θα μπορούν να εξαχθούν στα μέσα ή προς το τέλος αυτής της εβδομάδας, οπότε και λήγει το επίμαχο διάστημα. Πόσοι λογαριασμοί όμως με τέλος ακινήτων έχουν εκδοθεί συνολικά από τις 10 Οκτωβρίου μέχρι και τα μέσα της περασμένης εβδομάδας ; Πρόκειται συνολικά για 3.160.000, που αντιστοιχούν σε εισπρακτέο τέλος ακινήτων 687 εκατ. ευρώ με καταληκτικές προθεσμίες που φτάνουν μέχρι και τα μέσα Δεκεμβρίου. Απ’ αυτά τα ποσά, μέχρι και την προηγούμενη Τρίτη, είχαν συνολικά εισπραχθεί 72 εκ. ευρώ για το τέλος ακινήτων, που αντιστοιχούν τόσο στις πρώτες παρτίδες που απεστάλησαν στις 10 Οκτωβρίου, όσο και σε μεταγενέστερες. Τα 72 αυτά εκατ. ευρώ αφορούν σε 380.000 συνολικά λογαριασμούς.

ΓΕΝΟΠ : Ομάδες περιφρούρησης για να μην γίνουν διακοπές

Στο μεταξύ, ομάδες περιφρούρησης για να μη γίνουν διακοπές στην ηλεκτροδότηση, υποστηρίζει ότι θα συγκροτήσει η ΓΕΝΟΠ, όπως αναφέρει σε χθεσινοβραδυνή της ανακοίνωση. Στην ανακοίνωσή της επαναλαμβάνει την αντίθεσή της με τις διακοπές ρεύματος στα άτομα με χαμηλά εισοδήματα που δεν πληρώσουν εισφορά στα ακίνητα, καλεί τη διοίκηση να μη δώσει εντολές διακοπές "σε κανένα φτωχό άνεργο, μικροσυνταξιούχο ή μεροκαματιάρη", και ζητά από τα μέλη της να μη κόβουν το ρεύμα στις περιπτώσεις αυτές, ενώ στις περιπτώσεις όπου οι διακοπές γίνονται από εργολάβους, να συγκροτήσουν ομάδες περιφρούρησης.

www.exipno.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.