Ανησυχία για τις καταθέσεις, σε επιφυλακή η ΤτΕ

Δραματική επιδείνωση του οικονομικού και χρηματιστηριακού κλίματος προκαλεί η νέα εμπλοκή που σημειώθηκε στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, η οποία φαίνεται να απομακρύνει την προοπτική επίτευξης συμφωνίας. Sell off αναμένεται στο Χ.Α. με επίκεντρο τις τραπεζικές μετοχές, ενώ στα ύψη αναμένεται να εκτιναχθούν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων. Η κυβέρνηση καλείται τώρα να διαχειριστεί επικοινωνιακά και να παράλληλα να αντιμετωπίσει τις πολλαπλές παρενέργειες του προβλήματος.

Πρώτο μέλημα ο καθησυχασμός της κοινής γνώμης και η αποτροπή μικροπανικού, που θα προκαλούσε κύμα απόσυρσης καταθέσεων από τις τράπεζες και μινι-κραχ στο χρηματιστήριο.

Γι αυτό το σκοπό έγιναν το βράδυ της Κυριακής επαφές και συνομιλίες κυβερνητικών παραγόντων με κόμματα, βουλευτές, τραπεζίτες. Από όλους ζητήθηκε να αποφύγουν κινδυνολικές τοποθετήσεις και να συμβάλουν στην προσπάθεια διατήρησης θετικού κλίματος.

Παράλληλα ο Γιάννης Δραγασάκης έχει ήδη ζητήσει κατ επείγουσα συνάντηση με τον Μάριο Ντράγκι, ενώ εντολές για διαβουλεύσεις έχουν λάβει και άλλοι κυβερνητικοί παράγοντες.

Σε κόκκινο συναγερμό η ΤτΕ

Παράλληλα γίνονται προετοιμασίες σε όλα τα επίπεδα  για την πρόληψη καταστάσεων που θα επέτειναν τις ανησυχίες. Η Τράπεζα της Ελλάδος τίθεται σε κόκκινο συναγερμό για την παρακολούθηση του τραπεζικού συστήματος και την πρόληψη ακραίων φαινομένων. Από τις διοικήσεις των τραπεζών έχει ζητηθεί να ενημερώνουν διαρκώς την ΤτΕ, το ΤΧΣ και την αντιπροεδρία της κυβέρνησης για τις εξελίξεις σε όλους τους τομείς εργασιών τους, με έμφαση τις καταθέσεις-αναλήψεις.  

Για το λόγο αυτό έχει ζητηθεί από τις διοικήσεις των τραπεζών διαρκής διημερήσια ενημέρωση τόσο της Τράπεζας της Ελλάδος όσο και του ΤΧΣ και τις αντιπροεδρίας για τις εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα της δραστηριοτητάς τους.

Ερχεται άγριο sell off

Sell off αναμένεται σήμερα, Δευτέρα, και στο Χρηματιστήριο, με επίκεντρο τις τραπεζικές μετοχές, ενώ στα ύψη αναμένεται να εκτιναχθούν οι αποδώσεις των ελληνικών ομολόγων.

Αντοιχτό παραμένει το ενδχόμενο διαγγέλματος του πρωθυπουργού με στόχο τον εφησυχασμό της κοινής γνώμης.

www.sofokleousin.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.