Ανοίγει νωρίτερα το TAXIS για τις φορολογικές δηλώσεις

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά αναμένεται να ανοίξει φέτος η αυλαία των φορολογικών δηλώσεων για περισσότερους από 6 εκατομμύρια φορολογούμενους. Το υπουργείο Οικονομικών έχει στόχο η ηλεκτρονική πύλη του Taxisnet που θα δεχθεί τις δηλώσεις του 2016 να ανοίξει τέλη Φεβρουαρίου ή το αργότερο μέχρι αρχές Μαρτίου, όταν δηλαδή οι φορολογούμενοι θα έχουν πληρώσει και την τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ.

Το πρώτο βήμα που ενεργοποιεί τη διαδικασία υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων έγινε με την απόφαση που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων με την οποία δίνεται προθεσμία έως τις 15 Φεβρουαρίου 2016 στις επιχειρήσεις και τα ασφαλιστικά ταμεία προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά στο Τaxisnet τις βεβαιώσεις αποδοχών ή συντάξεων, καθώς και τις βεβαιώσεις αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα. Εξαιρετικά για τις βεβαιώσεις εισοδημάτων από μερίσματα, τόκους, δικαιώματα ως καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης υποβολής ορίστηκε η 31 Δεκεμβρίου 2016.

Οι φορολογούμενοι θα δουν και φέτος στο βασικό έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης προσυμπληρωμένα τα στοιχεία που αφορούν τις αποδοχές τους, τους φόρους που παρακρατήθηκαν και αναλογούν, τους τόκους καταθέσεων, τις δόσεις των δανείων που κατέβαλαν το 2015 καθώς και τα στοιχεία για τα αυτοκίνητα και τις κατοικίες τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *