Ανοίγει ο δρόμος για την πώληση των «κόκκινων δανείων» σε ξένα funds

Ανοίγει ο δρόμος για την πώληση των «κόκκινων δανείων» σε ξένα funds, όπως προκύπτει από την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος

Πιο συγκεκριμένα, μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα δημιουργηθεί το πλαίσιο για την αδειοδότηση και την λειτουργία αυτών των επιχειρήσεων, που θα λειτουργούν όπως οι εισπρακτικές, οι οποίες δημιουργήθηκαν στις αρχές της οικονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος, τα ξένα funds είτε θα αγοράζουν, είτε θα διαχειρίζονται τα “κόκκινα δάνεια”, όπως έγινε σε Ισπανία, Ιρλανδία και σε χώρες όπως η Ινδονησία και η Ταϋλάνδη .

Μέσα στον Δεκέμβριο αναμένεται να κατατεθεί νομοσχέδιο στην Βουλή που θα αφορά τα μεγάλα επιχειρηματικά «κόκκινα δάνεια», ενώ σε δεύτερο χρόνο αναμένεται να κατατεθεί στην Βουλή σχέδιο νόμου για τα στεγαστικά και τα δάνεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων .

Η διαπραγμάτευση που έχει αναλάβει ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης με τους δανειστές βρίσκεται σε εξέλιξη, με την κυβέρνηση να προωθεί την εξωδικαστική λύση, ενώ ο κεντρικός τραπεζίτης Γ.Στουρνάρας προτείνει την δημιουργία ειδικού τύπου δικαστηρίων, καθώς ο μέσος χρόνος εκδίκασης των υποθέσεων υπερβαίνει τα 3,5 χρόνια.

Οι ενώσεις δανειοληπτών από την πλευρά τους αντιτίθενται σε αυτή την εξέλιξη και προτείνουν οι δανειολήπτες να έχουν τουλάχιστον την δυνατότητα να εξαγοράζουν το δάνειο στην τιμή fund, που μπορεί να είναι και στο 1/3 της συνολικής οφειλής.

star.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.