Αν οι Οίκοι υποβαθμίσουν τη Γερμανία…

Η κοινή αλλά και η πολιτική λογική, “φωνάζουν” ότι ενόψει της σημερινής Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών, η Άνγκελα Μέρκελ μπλοφάρει. Αγκαλιάζει μια αδιάλλακτη στάση, αρνούμενη να… συναινέσει στην έκδοση ευρωομολόγων, που θα ομογενοποιήσουν το χρέος της ευρωζώνης, αρνείται να δώσει πρόσθετες εξουσίες και αρμοδιότητες στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αρνείται να αποδεχτεί την ευρωπαϊκή εγγύηση για τις καταθέσεις.

Κάθε άρνηση έχει την εξήγησή της. Και όλες μαζί, αιτιολογούνται στη βάση της επικοινωνιακής διαχείρισης από πλευράς Γερμανίας, όχι απλώς και μόνο της Συνόδου, αλλά συνολικά της πολιτικής ηγεσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που το Βερολίνο φυσικά θεωρεί ότι του ανήκει. Η στάση αυτή άλλωστε, έχει φέρει τη Γερμανία σε θέση αντιπάλου, απέναντι στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ στο εσωτερικό της Ευρώπης την αποδυναμώνει και την απομονώνει πολιτικά.

Φυσικά, η Μέρκελ γνωρίζει ότι η ίδια η δύσκολη και σύνθετη πραγματικότητα την οδηγεί στο να αναιρέσει τις περισσότερες, αν όχι όλες τις παραπάνω αρνήσεις της. Πρέπει ωστόσο να επιχειρήσει να απεγκλωβιστεί με τρόπο που θα της επιτρέψει να μην “τσαλακωθεί” πολιτικά, ενόψει και των βουλευτικών εκλογών της Γερμανίας, που είναι προγραμματισμένες για τον Σεπτέμβριο του 2013. Θα το κάνει λοιπόν με τον… τρόπο της.

Έστω κι αν δεν το παραδέχεται, ούτε και θα το παραδεχτεί, η Γερμανίδα Καγκελάριος ανησυχεί για την προοπτική, μετά την πιθανολογούμενη επανεκλογή του Μπαράκ Ομπάμα στην Προεδρία των ΗΠΑ τον Νοέμβριο, οι Οίκοι Αξιολόγησης οι οποίοι επηρεάζονται πολιτικά από την Ουάσινγκτον, να στοχοποιήσουν το Βερολίνο. Η ανακοίνωση άλλωστε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας… σέρνεται στο 0,7%, μάλλον υποψιάζει για το τι έρχεται.

Φανταστείτε λοιπόν το ενδεχόμενο οι Οίκοι Αξιολόγησης να αρχίσουν να υποβαθμίζουν την αξιολόγηση και τις προοπτικές της γερμανικής οικονομίας. Να αφήνουν υπονοούμενα για τις γερμανικές τράπεζες και τη ρευστότητά τους. Να εκτοξεύουν στα ύψη τα επιτόκια δανεισμού για τα γερμανικά ομόλογα. Και τότε, να ζητηθεί από τη Γερμανία να παραχωρήσει εθνική κυριαρχία, προκειμένου να βοηθηθεί από τους υπόλοιπους. Επειδή η ίδια, σήμερα, απαιτεί ως αντάλλαγμα για κάθε παραχώρησή της στη Σύνοδο Κορυφής, την εκχώρηση κυριαρχίας.

statesmen.gr

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.