Απίστευτο: Εισπρακτική εταιρεία απειλεί δανειολήπτρια για… 50 ευρώ!

Τρόμος για χιλιάδες δανειολήπτες εξακολουθούν να είναι οι εισπρακτικές εταιρείες οι οποίες έχοντας γράψει στα παλιά τους τα παπούτσια τους νόμους περί προστασίας προσωπικών δεδομένων, τηλεφωνούν σε ανυποψίαστους δανειολήπτες και με απειλές προσπαθούν να τους πείσουν να καταβάλουν χρηματικά ποσά για τα δάνεια τα οποία είχαν λάβει. 

Το πλέον εξοργιστικό είναι ότι οι εισπρακτικές εταιρείες τηλεφωνούν ακόμη και σε δανειολήπτες οι οποίοι έχουν ενήμερα τα δάνειά τους, ακόμη και αν δεν καταφέρουν να πληρώσουν μια δόση, όπως έγινε στην περίπτωση μιας κυρίας η οποία δεν κατάφερε, λόγω άλλων οικονομικών υποχρεώσεων, να πληρώσει τον περασμένο Ιούλιο τη δόση της που ήταν 50 ευρώ! 

Για την καθυστέρηση αυτή η κυρία – τα στοιχεία της βρίσκονται στη διάθεση του protothema.gr- και ο σύζυγός της δέχτηκαν τηλεφωνήματα από εισπρακτική εταιρεία, η οποία σύμφωνα με την καταγγελία της στο protothema.gr εδρεύει στην περιοχή του Ρέντη, και απειλώντας τους ζητούσε την άμεση καταβολή των 50 ευρώ! 

«O σύζυγος μου που έχει πάθε έμφραγμα δέχτηκε τηλεφώνημα από μια κυρία εισπρακτικής εταιρείας η οποία με απειλές ότι θα στείλει δικαστικό επιμελητή ζητούσε να καταβάλουμε τα 50 ευρώ της δόσης που απλά δεν μπορέσαμε να βάλουμε τον περασμένο μήνα. Εμείς ποτέ δεν καθυστερήσαμε στην πληρωμή του δανείου μας απλά δεν καταβάλαμε το ποσό αυτό τον περασμένο μήνα λόγω άλλων οικονομικών υποχρεώσεων» λέει στο protothema.gr 

Οι δυο δανειολήπτες είχαν πάρει δάνειο 120.000 ευρώ και πλήρωναν τις δόσεις τους κανονικά κάθε μήνα. Μάλιστα, λόγω του ότι ήταν καλοπληρωτές η Τράπεζα τους πρότεινε για ένα χρόνο να ελαφρύνει τις δόσεις και τους επέτρεψε να δίνουν 50 ευρώ τη δόση. 

Ωστόσο, λόγω οικονομικών υποχρεώσεων το ζευγάρι δεν κατάφερε να πληρώσει στις 17 Ιουλίου τα 50 ευρώ που έπρεπε τα οποία όμως θα κατέθετε αμέσως μόλις τα είχε. Αυτή η καθυστέρηση έδωσε δικαίωμα σε εισπρακτική εταιρεία και όχι στην Τράπεζα να τηλεφωνήσει στο ζευγάρι και απειλώντας τους να ζητήσει την άμεση καταβολή των 50 ευρώ! 

Ήδη από το 2016 υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις σύμφωνα με τις οποίες είναι παράνομο να τηλεφωνούν εισπρακτικές εταιρείες σε καταναλωτές εφόσον δεν τους έχουν ενημερώσει ότι έχουν στην κατοχή τους τα στοιχεία τους. Θα πρέπει σύμφωνα με το σκεπτικό των δικαστικών αποφάσεων οι Τράπεζες να έχουν πρώτα ενημερώσει γραπτώς ότι μεταβιβάζουν τα προσωπικά δεδομένα των δανειοληπτών σε συγκεκριμένη εισπρακτική εταιρεία και οι τελευταία να ενημερώσει τους δανειολήπτες πως έχει στην κατοχή της τα δεδομένα αυτά. 

Εάν όλα αυτά δεν συμβαίνουν, οι δανειολήπτες έχουν το δικαίωμα να μην απαντούν σε καμία ερώτηση όταν τηλεφωνεί η εισπρακτική εταιρεία ενώ ο δανειολήπτης μπορεί να διεκδικήσει και την προβλεπόμενη από το νόμο   αποζημίωση για ηθική βλάβη η οποία είναι τουλάχιστον 5.870 ευρώ (συν του νόμιμους τόκους) και να καταφύγει   και στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, για τις τηλεφωνικές οχλήσεις, πιέσεις, απειλές και απαράδεκτες συμπεριφορές των εισπρακτικών εταιρειών.

Πηγή


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Απίστευτο: Εισπρακτική εταιρεία απειλεί δανειολήπτρια για… 50 ευρώ!

 • 09/08/2018, 15:15
  Permalink

  Με μία διευκρίνηση για το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, στου Ρέντη δεν υπάρχει εισπρακτική εταιρεία αλλά το Δικηγορικό Γραφείο Σιούφας.
  Είναι παράνομο ένα δικηγορικό γραφείο να εκτελεί χρέη εισπρακτικής.

  Οι δικηγόροι και οι δικηγορικές εταιρείες επιτρέπεται να καλούν τους οφειλέτες μόνο μια φορά, για να τους ενημερώσουν σχετικά με τις οφειλές τους και να εξετάσουν τη δυνατότητα εξωδικαστικής ρύθμισης.

  Εάν τελικά δεν γίνει κάποιος διακανονισμός με τον οφειλέτη, τότε ο δικηγόρος ή η δικηγορική εταιρεία δεν μπορεί να τον ξανακαλέσει, αλλά πλέον θα μπορεί να τον ειδοποιεί μόνο εγγράφως με εξώδικο ή να προχωρήσει σε κάθε άλλη νόμιμη διαδικασία.
  Κάτι τέτοιο φυσικά δεν ισχύει καθότι εγώ ο ίδιος είμαι θύμα αυτού του διαβόητου γραφείου που κυκλοφορεί στην πιάτσα και ως “Γραφείο Πλευράκη” ή “Γραφείο Ευτυχίδου” κλπ. Συμπεριφέρονται ως εισπρακτική, καλούν συνέχεια, απειλούν, προσβάλλουν, και αν δεν απαντήσεις, αρχίζουν και καλούν συγγενείς ή στην εργασία εκθέτοντας τον δανειολήπτη αφού λένε οτι τον αναζητούν για χρέη και δεν απαντάει! Όταν διαμαρτυρήθηκα επειδή κάλεσαν συγγενή μου και της είπαν οτι χρωστάω, η ανεκδιήγητη στην άλλη γραμμή είχε και το θράσος να ισχυριστεί οτι εγώ εξουσιοδότησα τέτοια κίνηση! Μιλάμε για δικηγόρους-κυκλώματα!

  Σε περίπτωση παράβασης των υποχρεώσεων αυτών, οι δικηγόροι και οι δικηγορικές εταιρείες θα ελέγχονται για πειθαρχικό παράπτωμα και θα τους επιβάλλονται αντίστοιχες ποινές. Οι καταναλωτές, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν τους τηλεφωνούν από δικηγορικά γραφεία για τις οφειλές τους και θα πρέπει να κρατάνε τα εξής στοιχεία:

  Την επωνυμία της δικηγορικής εταιρείας
  Το όνομα του υπαλλήλου που κάλεσε.
  Το τηλέφωνο από όπου έγινε η κλήση
  Την ημερομηνία και την ώρα της κλήσης

  Στη συνέχεια, εάν τους τηλεφωνήσουν ξανά από το ίδιο δικηγορικό γραφείο, τότε θα πρέπει να το καταγγείλουν στον ΔΣΑ και στην ΕΚΠΟΙΖΩ.

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.