Απαγορεύεται η αποπληρωμή δανείων

Μόνο σαν ιστορία καθημερινής τρέλας μπορεί χαρακτηριστεί η περιπέτεια δανειολήπτη – μέλους του Συλλόγου Δανειοληπτών & Προστασίας Καταναλωτών Β. Ελλάδος, που θέλησε να εξοφλήσει τα δάνειά του στην Εθνική Τράπεζα.

Πήγε στην Εθνική Τράπεζα και ρώτησε ποιο είναι το υπόλοιπο του χρέους του. Τον ενημέρωσαν ότι έχει τρία δάνεια με συνολικό υπόλοιπο 60.000 ευρώ. Όπως τους είπε ο δανειολήπτης, έχει ακριβώς αυτό το ποσό στον τραπεζικό του λογαριασμό και έδωσε εντολή να τραβήξουν τα χρήματα από το λογαριασμό του για να εξοφλήσει και τα τρία δάνεια. Λογάριαζε όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Τους απάντησαν ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει. Γιατί; Λόγω capital controls.

Εξαιτίας λοιπόν των capital controls, όπως του είπαν, ο νόμος δεν επιτρέπει αποπληρωμή ολόκληρου του ποσού, παρά μόνο της ληξιπρόθεσμης δόσης. Η απορία που γεννάται είναι απλή. Ποιος θα πληρώσει τους τόκους; Ο δανειολήπτης είναι υποχρεωμένος λοιπόν, παρά το ότι έχει τη δυνατότητα να εξοφλήσει ολόκληρο το δάνειό του, να πληρώνει μόνο δόσεις αλλά και τους τόκους με τους οποίους επιβαρύνεται η κάθε μηνιαία δόση. «Αυτό λέει ο νόμος», ήταν η απάντηση της υπαλλήλου της τράπεζας. «Και τι θα γίνει αν τα capital controls διαρκέσουν 4-5 χρόνια;

Ποιος θα μου πληρώσει τους τόκους που είμαι υποχρεωμένος να καταβάλω ολόκληρο αυτό το διάστημα; Το κράτος;» ήταν εύλογη απορία του δανειολήπτη. Η υπάλληλος της τράπεζας, φυσικά, δεν μπορούσε να δώσει κάποια απάντηση.

Την απάντηση πρέπει να δώσει όμως το υπουργείο Οικονομικών και η κυβέρνηση που έφεραν τα capital controls στις τράπεζες. Αναρωτιέται κανείς ποιος τετραγωνισμένος εγκέφαλος στο υπουργείο Οικονομικών έβγαλε αυτό το νόμο που δεν δίνουν τη δυνατότητα στους δανειολήπτες που μπορούν, να εξοφλήσουν τα δάνειά τους. Η κυβέρνηση με τα capital controls νέκρωσε την αγορά κι επιπλέον χρεώνουν τους πολίτες με πρόσθετους τόκους και τους απαγορεύουν να ανοιχτούν οι λογαριασμοί τους για την αποπληρωμή των δανείων τους.

danioliptes.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.