Απαλλάχθηκε από όλες τις οφειλές της με δικαστική απόφαση του Ειρηνοδικείου Καβάλας

Τελευταία ενημέρωση περιεχομένου:

Απαλλαγή  οφειλέτιδας  από το σύνολο των οφειλών της, στο στάδιο του δικαστικού συμβιβασμού σύμφωνα με τον Ν 3869/10, με την πρώτη σχετική δικαστική απόφαση από το Ειρηνοδικείο Καβάλας.

Η Ένωση Καταναλωτών Καβάλας χαιρετίζει την πρώτη σχετική δικαστική απόφαση του Ειρηνοδικείου Καβάλας (192/2011) η οποία επικυρώνει το σχέδιο διευθέτησης οφειλών οφειλέτιδας μέλους της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας (ΕΝΚΚΑ), το οποίο αποκτά ισχύ δικαστικού συμβιβασμού.

Το συγκεκριμένο σχέδιο προέβλεπε την απαλλαγή της οφειλέτιδας από το σύνολο των οφειλών της οι οποίες  ανερχόταν στο ύψος των 48.861,53€.

Η οφειλέτιδα μέλος της ΕΝΚΚΑ,  υπέβαλλε στους πιστωτές της (μία Τράπεζα εν προκειμένω) Αίτηση Εξωδικαστικής Ρύθμισης των οφειλών της του Ν 3869/2010, με την συνδρομή της ΕΝΚΚΑ.

Στη συνέχεια μετά την  διαπίστωση της αποτυχίας του εξωδικαστικού συμβιβασμού στις 5.2.2011, υπέβαλλε αίτημα στο Ειρηνοδικείο Καβάλας για δικαστική ρύθμιση των χρεών της.

Την σύνταξη της αίτησης προς το Ειρηνοδικείο αλλά και την υποστήριξη της οφειλέτιδας ανέλαβε εθελοντικά μέλος της Ένωσης Καταναλωτών.

Αξίζει να αναφέρουμε ένα σημείο από την απόφαση που ορίζει ότι:

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση του Ν 3869/2010, ο σκοπός του δεν είναι η ικανοποίηση των πιστωτών , αλλά η επανένταξη του υπερχρεωμένου πολίτη στην οικονομική και κοινωνική ζωή με την επανάκτηση της οικονομικής ελευθερίας,  που συνεπάγεται η εξάλειψη των χρεών που αδυνατεί να αποπληρώσει, ώστε να απεγκλωβισθούν από τα χρέη οι υπερχρεωμένοι πολίτες, να διασφαλίσουν τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά που θα θελήσουν να αξιοποιήσουν τις ρυθμίσεις του νόμου, ένα ελάχιστο επίπεδο οικονομικής διαβίωσης και οι πολίτες να ανακτήσουν την αγοραστική τους δύναμη προάγοντας την οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα.

www.kavalanet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.