Αποδίδουν εισπρακτικά οι χειροπέδες στους μεγαλοοφειλέτες ΦΠΑ

Στο δημόσιο ταμείο έχουν αρχίσει να εμφανίζονται οικειοθελώς επιχειρηματίες που χρωστούν σημαντικά ποσά Φόρου Προστιθέμενης Αξίας. Οι χειροπέδες που ήδη πέρασαν  στα χέρια αρκετών φορολογούμενων με μεγάλες ληξιπρόθεσμες οφειλές ΦΠΑ φαίνεται ότι έχουν αρχίσει να δημιουργούν «κλίμα φορολογικής συμμόρφωσης και απόδοσης φόρων» όπως λένε ανώτερα στελέχη του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Τα ίδια στελέχη μιλούν για μεγάλη επιτυχία του μέτρου καθώς οι εισπράξεις από μεγάλες ληξιπρόθεσμες οφειλές ΦΠΑ ήδη ανέρχονται σε μερικά εκατομμύρια ευρώ και έπεται συνέχεια.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οικειοθελούς «ταμειακής τακτοποίησης φορολογικών οφειλών» είναι αυτό εταιρίας που δραστηριοποιείται στη βόρεια Ελλάδα στον κλάδο της εμπορίας τροφίμων. Η εταιρεία κατέβαλε πριν από τρεις ημέρες στην εφορία το ποσό των 220.000 ευρώ σε μετρητά αφού είχε ήδη ειδοποιηθεί από τις αρχές ότι πρόκειται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του επικεφαλής της. Το ίδιο ακριβώς έπραξαν και όσα φυσικά πρόσωπα εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τις προηγούμενες ημέρες. Για να γλιτώσουν τη φυλάκιση και τη διαπόμπευσή του ονόματός τους, έσπευσαν να πληρώσουν ένα μεγάλο μέρος των χρεών τους. Παράλληλα, άλλες τρεις αλυσίδες καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη έλαβαν ήδη από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές ειδοποιητήριο για την εξόφληση ή ρύθμιση των οφειλών τους. Το ειδοποιητήριο στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα: εάν εντός τριών ημερών από την παραλαβή του δεν προσέλθουν στην εφορία με ρευστό στο χέρι, τότε θα εκδοθούν εντάλματα σύλληψης των στελεχών τα οποία θα παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη με τη διαδικασία του αυτοφώρου. 

Η δουλειά που γίνεται από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), την Οικονομική Αστυνομία και τον Οικονομικό Εισαγγελέα, φαίνεται ότι αρχίζει να αποδίδει καρπούς. Όσοι χρωστούν ΦΠΑ άνω των 150.000 ευρώ και το σχετικό ποσό έχει καταστεί ληξιπρόθεσμο μπαίνουν στην πρώτη γραμμή για να βρεθούν με χειροπέδες. Συνολικά οι μηνυτήριες αναφορές για μεγάλες ληξιπρόθεσμες οφειλές ΦΠΑ που έχουν γίνει από το ΣΔΟΕ στον οικονομικό εισαγγελέα ξεπερνούν τις 30 και αφορούν ισάριθμες επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα. 

Σύντομα θα ξεκινήσουν και συλλήψεις φορολογούμενων που οφείλουν φόρο εισοδήματος άνω των 150.000 ευρώ. Πρόκειται κυρίως για ελεύθερους επαγγελματίες που εντοπίσθηκαν με μεγάλες καταθέσεις οι οποίες δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει. Σε πολλούς έχουν επιβληθεί μεγάλα ποσά πρόσθετων φόρων και προστίμων τα οποία δεν έχουν καταβληθεί και θα κινηθούν οι διαδικασίες του αυτοφώρου.

www.capital.grΜην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Αποδίδουν εισπρακτικά οι χειροπέδες στους μεγαλοοφειλέτες ΦΠΑ

 • 10/11/2011, 10:49
  Permalink

  Άρα τόσα χρόνια το κράτος ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ να εισπράξει, όχι ότι δεν μπορούσε.

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.