Απομακρύνεται το σενάριο των αποζημιώσεων από την Ασπίδα

Ξεπερνούν τα 950 εκατομμύρια ευρώ οι αποζημιώσεις που πρέπει να καταβληθούν στους ασφαλισμένους της Aσπίς Πρόνοια και της Commercial Value, ποσό που φαίνεται αδύνατον να καταβληθεί. Το σενάριο της πλήρους καταβολής των αποζημιώσεων όσο περνάει ο καιρός απομακρύνεται για τους πρώην ασφαλισμένους.

Από την έκθεση του επόπτη του χαρτοφυλακίου κ. Παντελίδη, όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Τράπεζας της Ελλάδος, προκύπτει ότι το έλλειμμα στα περιουσιακά της στοιχεία ανέρχεται όχι στα 250 εκατ. ευρώ, όπως είχε αρχικά εκτιμηθεί όταν ανακλήθηκε η άδεια της Ασπίς τον Σεπτέμβριο του 2010, αλλά μπορεί να φτάνει τα… 820 εκατομμύρια ευρώ.

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι οι 200.000 ασφαλισμένοι της Ασπίς που δικαιούνται αποζημιώσεις, δεν μπορούν να τις εισπράξουν, αφού η περιούσια της εταιρείας δεν υπερβαίνει τα 130 εκατομμύρια ευρώ.

Εχει μάλιστα ενδιαφέρον ότι ακόμη και τα λιγοστά ποσά που εμφάνιζε η Ασπίς να διαθέτει ως περιουσιακά στοιχεία για να ισοσκελίζει τις αποζημιώσεις που όφειλε έναντι των πελατών της, αποκαλύπτεται πως ήταν “φουσκωμένο”. Για παράδειγμα στον κλάδο ζωής εμφάνιζε ως απόθεμα 271 εκατ. ευρώ, το οποίο όπως προκύπτει από την έκθεση, δεν ήταν παρά 90 εκατομμύρια ευρώ. Λόγω ακριβώς της τεράστιας αυτής μαύρης τρύπας, δυσκολεύει ακόμη περισσότερο η συνέχιση των περίπου 200.000 ασφαλιστηρίων συμβολαίων σε άλλες ασφαλιστικές εταιρείες.

Όσο για την Commercial Value, οι αποζημιώσεις που οφείλει στους 50.000 πρώην ασφαλισμένους της ανέρχονται σε 205 εκατομμύρια ευρώ, αλλά η περιουσία της δεν υπερβαίνει τα 100 εκατομμύρια.

 

24h NewsRoom

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.