Αποστάσεις κρατά το ΣτΕ για το τέλος ακινήτων

«Πυρά» κατά των πολιτικών εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτης Πικραμμένος κατά τη συζήτηση των προσφυγών για το πολυσυζητημένο «χαράτσι» στα ακίνητα που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

«Το ΣτΕ έχει επωμιστεί ένα βάρος που δεν του ανήκει. Το δικαστήριο θα πράξει βέβαια το καθήκον του αλλά δεν μπορεί να επιληφθεί του πολιτικού προβλήματος που συσσωρεύτηκε τις τελευταίες δεκαετίες», τόνισε ο πρόεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, θέλοντας να καταδείξει με τον τρόπο αυτό τις ευθύνες των πολιτικών.

Στην Ολομέλεια του ΣτΕ συζητούνται οι προσφυγές των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Καλαμάτας, της ΑΔΕΔΥ, του Σωματείου «Έλληνες Φορολογούμενοι», της Πανελλήνιας Ένωσης Φοροτεχνών και 7 ιδιωτών.

Στον… αντίποδα, στο δικαστήριο παρίσταται μόνο το ελληνικό δημόσιο, όχι όμως και η διοίκηση της ΔΕΗ.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε ότι το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας ήταν ένα αναγκαίο μέτρο, καθώς εάν δεν επιβαλλόταν, η κυβέρνηση θα αναγκαζόταν να προχωρήσει σε περαιτέρω μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.  

Αξιοσημείωτη ήταν και η τοποθέτηση του πρώην υπουργού, Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος εκπροσωπεί προσωπικά τον πρόεδρο του ΔΣΑ Γιάννη Αδαμόπουλο.

Ο κ. Παυλόπουλος αφού ανέπτυξε τους λόγους αντισυνταγματικότητας του επίμαχου μέτρου, τόνισε ότι «το μέτρο αυτό δεν ζητήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή» και ως απόδειξη επικαλέστηκε τη συνεδρίαση του Eurogroup στην Πολωνία όπου η προηγούμενη κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου κατηγορήθηκε σφόδρα για την επιβολή του μέτρου αυτού.

Η συζήτηση στην Ολομέλεια ολοκληρώθηκε και η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί το επόμενο διάστημα.

www.newsbomb.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *