Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Απόρρητο e-mail τρόικας: Τέλος στην πενθήμερη εργασία και το 8ωρο

Εκ νέου ανοίγει ο φάκελος για εργασιακά, με την τρόικα να ζητά ακόμα περισσότερες θυσίες σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Η τρόικα φαίνεται να ζητά “μείωση του υψηλού κόστους εισόδου και εξόδου των εργαζομένων από την αγορά εργασίας” και “αύξηση της ευελιξίας των προγραμμάτων εργασίας με αποσύνδεση του χρόνου απασχόλησης του εργαζομένου από το ωράριο λειτουργίας της επιχείρησης”.

Τα δύο παραπάνω θέματα θέτει, σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες της “Ημερησίας”, η τρόικα μέσω ενός e – mail που έφτασε την Παρασκευή στα υπουργεία Οικονομικών και Εργασιας, ενόψει των συναντήσεων οι οποίες θα γίνουν τις επόμενες ημέρες με τα τεχνικά κλιμάκια και τους επικεφαλής της αντιπροσωπίας του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Ε.Ε. για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Ποιες οι απαιτήσεις της τρόικας στον εργασιακό τομέα

Με στόχο την παροχή μεγαλύτερης ευελιξίας στις επιχειρήσεις, οι ίδιες μπορούν να προσλαμβάνουν, να απολύουν και να απασχολούν το προσωπικό τους με βάση τις ανάγκες τους.

Μάλιστα, φέρνει ως παράδειγμα το λιγότερο προστατευτικό καθεστώς που ισχύει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Με αυτά τα δεδομένα, στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με την κυβέρνηση και ειδικότερα με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας αναμένεται να τεθούν:

* Ο χρόνος προειδοποίησης για την απόλυση των υπαλλήλων, καθώς θεωρείται ιδιαίτερα μακρύ το διάστημα των 4, των 5 και των 6 μηνών που προβλέπει ο νόμος του 2010 για την καταβολή μειωμένης κατά 50% αποζημίωσης σε όσους απασχολούνται 10 – 15 χρόνια, 16 – 20 χρόνια και πάνω από 21 χρόνια, αντίστοιχα.

* Η υποχρέωση καταβολής ποσοστού της νόμιμης αποζημίωσης (τουλάχιστον 50% αν ο συνταξιοδοτούμενος θα λαμβάνει κύρια + επικουρική σύνταξη) σε όσους αποχωρούν για να συνταξιοδοτηθούν.

* Το διαφορετικό καθεστώς το οποίο εξακολουθεί να ισχύει σε ό,τι αφορά τις αποζημιώσεις λόγω απόλυσης που δικαιούνται οι υπάλληλοι και οι εργατοτεχνίτες, παρά τις νομοθετικές παρεμβάσεις που έγιναν στη διετία μειώνοντας έως και 50% το κόστος απόλυσης των υπαλλήλων που προειδοποιούνται.

* Η παροχή της δυνατότητας στις επιχειρήσεις να συμφωνούν με τους εργαζομένους διαφορετικά ωράρια εργασίας μέσα στην ημέρα και στην εβδομάδα (αντί της διευθέτησης του χρόνου εργασίας σε τετράμηνη ή και εννεάμηνη βάση που προβλέπει ο νόμος, αλλά δεν εφαρμόζεται λόγω της δυσκολίας προγραμματισμού και αυξομείωσης του χρόνου εργασίας ανάλογα με τις ανάγκες μιας τόσο μεγάλης χρονικής περιόδου).

* Ο περιορισμός των διοικητικών υποχρεώσεων που έχουν σήμερα οι επιχειρήσεις στη διαχείριση του χρόνου και του προγράμματος εργασίας του προσωπικού τους (γνωστοποιήσεις στο ΣΕΠΕ, έγγραφες συμφωνίες, εγκρίσεις αδειών για υπερωρίες κ.ά.).

* Στη λογική της μεγαλύτερης ευελιξίας στον χρόνο εργασίας, ζητείται επιπλέον η κατάργηση του πενθημέρου με αύξηση των ημερών εργασίας στις 6, με ελάχιστο χρόνο ανάπαυσης τις 11 ώρες την ημέρα και κατάργηση των περιορισμών που υπάρχουν στην εναλλαγή μεταξύ της πρωινής και της απογευματινής βάρδιας.

Οι ζητούμενες νέες αλλαγές, εφόσον συμφωνηθεί να προωθηθούν μερικώς ή ολικώς, θεωρείται βέβαιο ότι θα επιβαρύνουν περαιτέρω το ήδη τεταμένο κλίμα του κοινωνικού διαλόγου και των σχέσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη ΓΣΕΕ και μεταξύ της ΓΣΕΕ και των εργοδοτικών οργανώσεων.

Ωστόσο, έντονο προβληματισμό προκαλεί στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας η αξίωση της τρόικας, να μειωθούν (εν μέσω της ύφεσης που μαζί με την αύξηση της ανεργίας πλήττει τα έσοδα των Ταμείων) κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες οι εισφορές στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ. Η τρόικα ζητά να πληροφορηθεί τα βήματα που έχουν γίνει για την υλοποίηση της συγκεκριμένης μνημονιακής δέσμευσης η οποία δεν έχει υλοποιηθεί.

news247.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

2 Σχόλια Απόρρητο e-mail τρόικας: Τέλος στην πενθήμερη εργασία και το 8ωρο

  • Eraser

    Εύγε που αυτό το άρθρο ανέβηκε άμεσα.Το διάβασα λίγο πριν στην πηγή του και άρχισα να αναρρωτιέμαι τι κρύβεται πίσω από αυτό. Η συνισταμένη όλων οδηγεί στην απλή σκέψη οτι θα έχουμε  30-40% μείωση όλων των εργαζομένων , άρα, αντίστοιχη αύξηση της ανεργίας, επομένως……..?

  • despina

    ΚΑΝΕΝΑ ΓΕΡΜΑΝΟ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ 6 ΜΕΡΕΣ ΤΗΝ ΒΔΟΜΑΔΑ ΟΥΤΕ 13 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΜΟΙΒΗ.ΣΥΓΓΕΝΙΚΟ ΑΤΟΜΟ ΜΟΛΙΣ 17 ΕΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟ ΓΙΑΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΜΕ 680 ΕΥΡΩ ΚΑΘΑΡΑ ΜΙΣΘΟ.ΤΙΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ  ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ.ΞΕΧΑΣΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΡΩΜΕ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΠΑΝΙΟ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΝΕΡΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΒΑΡΥ.ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΝΑ ΤΑ ΥΠΟΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΕ. ΤΟΤΕ ΘΑ ΓΕΛΑΜΕ  ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ (ΕΚΔΙΚΗΣΗ )

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>