Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Απόφαση-ανάσα του Ειρηνοδικείου Ιωαννίνων,για τους δημοσίους υπαλλήλους!

έλος στην παράνομη πρακτική του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου βάζει η έκδοση της υπ’ αριθμόν 13/2013 απόφασης του Ειρηνοδικείου Ιωαννίνων, στα πλαίσια του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Η πρακτική του Ταμιευτηρίου ήταν η εξής : Με τη λήψη του δανείου ( συνήθως στεγαστικό Δημοσίων Υπαλλήλων ) ο υπάλληλος υπέγραφε και μία πάγια εντολή για παρακράτηση της δόσης του δανείου απ’ ευθείας από τη μισθοδοσία του.

Ο όρος αυτός παρά το ότι έχει κριθεί παράνομος και καταχρηστικός συνεχίζει να αποτελεί τμήμα των τραπεζικών συμβάσεων . Μάλιστα η Ένωση Καταναλωτών ”ΕΚΠΟΙΖΩ” έχει υποβάλλει αίτημα προς τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή με την οποία ζητά να επιληφθεί της τακτικής των τραπεζών για παράνομη παρακράτηση ποσού από το λογαριασμό μισθοδοσίας μετά από καταγγελίες δεκάδων δημοσίων υπαλλήλων.

Κατ’ αυτής της πρακτικής προσέφυγε , με τη συνδρομή της δικηγόρου του Αικατερίνης Τσιάμη, του δικηγορικού συλλόγου Ιωαννίνων , δημόσιος υπάλληλος, με την ταχύτατη διαδικασία της « Προσωρινής Διαταγής » και εντός λίγων ημερών εξεδόθη η απόφαση που ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ στο Ταμιευτήριο να προβαίνει σε παρακράτηση ποσού της οφειλής.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη σχετική απόφαση στα Ιωάννινα.Νομικοί κύκλοι, τη θεωρούν απολύτως συνεπή με το πνεύμα του νόμου το οποίο απαιτεί την διατήρηση της περιουσίας του οφειλέτη μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης για ρύθμιση των οφειλών προς ικανοποίηση του συνόλου των πιστωτών, αλλά και με αποφάσεις που έχουν εκδοθεί από άλλα Ειρηνοδικεία της χώρας ( Πατρα , Χανιά , Θεσ/νίκη ).

EPIRUSGATE


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>