Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Απόφαση δικαστηρίου για κούρεμα χρέους 53% σε οικογένεια με δύο παιδιά

Δεν πληρώνουν, όχι γιατί δεν θέλουν, αλλά επειδή δε μπορούν και έχουν πλέον και τη Δικαιοσύνη στο πλευρό τους.

Μια απόφαση-σταθμό, με πολλαπλά μηνύματα προς τις τράπεζες εξέδωσε τοΕιρηνοδικείο Νέων Μουδανιών, «κουρεύοντας» το 53,13% των οφειλών μιας οικογένειας δημοσίων υπαλλήλων με δύο παιδιά.

Το Ειρηνοδικείο αποδέχθηκε ότι η μη αποπληρωμή των δανείων δεν οφείλεται σε δόλο, αλλά σε πραγματική αδυναμία, εξαιτίας της μείωσης του μισθού τους κατά το ένα πέμπτο, σε βαθμό που να μη μπορούν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες επιβίωσης της οικογένειάς τους.

Μεταξύ των τραπεζών που αναγκάζονται να «κουρέψουν» τα δάνεια είναι και τοΤαμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Μάλιστα, πρόκειται για την τρίτη απόφαση πανελλαδικώς που εντάσσει στις ρυθμίσεις των υπερχρεωμένων νοικοκυριών το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, το οποίο αναφέρει το thestival.gr, μέχρι τώρα εξαιρούταν από το «κούρεμα» με βάση μια ερμηνεία του νόμου.

Η υπόθεση αφορά ζευγάρι καθηγητών μέσης εκπαίδευσης, με συνολικά χρέη ύψους 326.618 ευρώ. Αφού απέτυχε ο εξωδικαστικός συμβιβασμός με τις τράπεζες, οι δύο εκπαιδευτικοί προσέφυγαν πριν από 16 μήνες στη δικαιοσύνη, ζητώντας ρύθμιση των οφειλών τους, επικαλούμενοι μόνιμη αδυναμία πληρωμής.

Με τη δικαστική απόφαση, το ζευγάρι απαλλάχθηκε από χρέος 173.538 ευρώ («κούρεμα» 53,13%) και πλέον θα κληθεί να πληρώσει το ποσό των 153.079, σε διάστημα 24 ετών. Για ακόμη μία φορά, η ελληνική δικαιοσύνη στέλνει μήνυμα προς τις τράπεζες να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις οφειλών.

[sc:Πηγή id=”http://www.greekmoney.gr/permalink/86635.html” ]

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>