Από τα εορτoδάνεια στα… φοροδάνεια για τα χαράτσια!

Μέχρι πόσα χρήματα μπορείτε να δανειστείτε και με τι επιτόκιο. Ποιος είναι ο χρόνος αποπληρωμής. Προγραμμάτα και με πιστωτικές κάρτες για πληρωμή φόρων.

Οι εποχές που δανειζόμασταν για να πάμε διακοπές στην Αράχωβα και στη Μύκονο αποτελούν παρελθόν. Τα καταναλωτικά δάνεια έχουν περιοριστεί κατα πολύ καθώς τώρα δανειζόμαστε για να πληρώσουμε το χαράτσι της ΔΕΗ και τους φόρους μας.

Τα λεγόμενα φοροδάνεια χορηγούνται από όλες σχεδόν τις ελληνικές τράπεζες με κυμαινόμενα επιτόκια και η αποπληρωμή τους μπορεί να φτάσει εώς και τα 5 χρόνια.
Παράλληλα οι τράπεζες έχουν προγράμματα για όλους εκείνους που θέλουν να πληρώσουν τις οφειλές τους προς το δημόσιο με πιστωτικές κάρτες.

Το µέσο επιτόκιο ενός φοροδανείου είναι χαµηλότερο από αυτό ενός απλού καταναλωτικού δανείου.
Κινείται στα επίπεδα του 9% με 10%, ενώ τα καταναλωτικά έχουν επιτόκιο γύρω στο 12% με 13%.
Στην περίπτωση δε που ο δανειολήπτης είναι έχει κάποιο ακίνητο και θέλει να το προσηµειώσει το επιτόκιο µειώνεται ακόµη περισσότερο, ξεκινώντας από το 6%.

Ως προς το ύψος του δανείου, αυτό κινείται από 6.000 ευρώ έως 15.000 ευρώ, ενώ μπορεί να ανέλθει σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα εφόσον προσηµειωθούν περιουσιακά στοιχεία.

Η διάρκεια αποπληρωμής εξαρτάται απο το ποσό του δανείου και ξεκινά από τον ένα χρόνο και φτάνει εώς και τα 6 χρόνια ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να φτάσει και τα δέκα χρόνια.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΕ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ – ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΔΟΣΕΙΣ Ο ΤΟΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΣ

Εκτός από τα φοροδάνεια οι τράπεζες έχουν προγράμματα για όσους θέλουν να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους προς την εφορία χρησιµοποιώντας την πιστωτική τους κάρτα.

Στην περίπτωση αυτή, η τράπεζα καταβάλλει ουσιαστικά στη εφορία το σύνολο του φόρου, τον οποίο όμως εισπράττει από τον πελάτη τμηματικά μέσω των μηνιαίων δόσεων με τις οποίες χρεώνει την κάρτα. Θα πρέπει μάλιστα να σημειωθεί ότι η τράπεζα παρέχει αυτή την υπηρεσία χωρίς να εισπράττει προμήθεια από την εφορία, αναλαμβάνοντας το κόστος υπέρ του πελάτη. Ο κίνδυνος που υπάρχει στην περίπτωση αυτή είναι ότι σε ενδεχόμενη αδυναμία καταβολής των δόσεων, αυτές τοκίζονται με επιτόκια που ξεπερνούν το 20%.

www.newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *