Αρχίζει και γίνεται γελοίο: Θα ακολουθήσουν άλλες τρεις δόσεις μέτρων !!!

Δεν έχουν τελειωμό οι βόμβες που σκάνε κατά της Ελλάδας και που δείχνουν ότι η επόμενη μέρα της χώρας είναι ακόμη χειρότερη από αυτή που ζούμε αυτές τις ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από τη Γερμανία, το γερμανικό κοινοβούλιο ενδέχεται να εγκρίνει μόνο 30 δισ. ευρώ ως νέο δάνειο προς την Ελλάδα από τα συνολικά 130 δισ. (ή 145 δισ. που είχε ειπωθεί ότι θα αυξανόταν) τα οποία έχουν συμφωνηθεί τον Οκτώβριο.

Αυτό σημαίνει ότι οι Γερμανοί σκέφτονται να «σπάσουν» το δάνειο σε 4 δόσεις το οποίο θα παίρνει έγκριση κάθε φορά και με διαφορετική συνεδρίαση του κοινοβουλίου.

Ουσιαστικά, όμως, αυτό σημαίνει ότι για κάθε έγκριση θα πρέπει να προκύπτει και νέο Μνημόνιο, δηλαδή θα πρέπει να περιμένουμε τέσσερα συνολικά Μνημόνια με μέτρα – σοκ σαν κι αυτά που συζητούνται σήμερα.

Δεν είναι καθόλου τυχαίες οι διαρροές ότι το καλοκαίρι θα έχουμε νέα μέτρα που θα αφορούν τα ειδικά μισθολόγια των στρατιωτικών και των δικαστικών καθώς και τις φοροαπαλλαγές.

Από την άλλη, δεν αποκλείεται να έρθουν νέα μέτρα μείωσης των μισθών και των συντάξεων σε περίπτωση που τα έσοδα του κράτους και οι εισφορές των ταμείων καταρρεύσουν, γεγονός σίγουρο φυσικά.

Αν το σενάριο βγει αληθινό τότε θα έχουμε να κάνουμε με τον απόλυτο παραλογισμό και κάποιος πρέπει να βάλει φρένο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *