Αρχίζουν πωλήσεις κόκκινων επιχειρηματικών δανείων – Ποιοι κινδυνεύουν

Αποτελεί πλέον ειλημμένη απόφαση από τις διοικήσεις των τεσσάρων συστημικών τραπεζών που εποπτεύονται από το ΤΧΣ η μαζική πώληση κόκκινων επιχειρηματικών δανείων σε fund προκειμένου αφενός να μειώσουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνειά τους και αφετέρου να καταφέρουν επιτέλους, απαλλαγμένες από κινδύνους και επισφάλειες να βοηθήσουν την πραγματική οικονομία.

Το ύψος των δανείων σήμερα ανέρχεται σε περίπου 90 δισ. ευρώ και η λύση του προβλήματος αποτελεί απαίτηση της ΕΚΤ και των δανειστών. Τον προσεχή Σεπτέμβριο, μάλιστα, θα πρέπει να παρουσιάσουν στις ευρωπαϊκές εποπτικές αρχές νέα δραστικά σχέδια μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Όπως σημειώνεται και σε ρεπορτάζ στο Βήμα της Κυριακής προσεχώς θα πωληθούν μαζικά επιχειρηματικά δάνεια στο 20% έως 30% της αξίας τους, επιβάλλοντας στην εγχώρια αγορά ένα πρωτοφανές κύμα αναδιάρθρωσης και ανακατάταξης δυνάμεων, καθώς οι υφιστάμενοι ιδιοκτήτες και μη δυνάμενοι να εξυπηρετήσουν τον δανεισμό τους θα αποκλειστούν από τις διαδικασίες εξαγοράς των δανείων τους και θα χάσουν τις επιχειρήσεις τους εν ριπή οφθαλμού.

Θα πρόκειται για μοναδική στην ελληνική οικονομική ιστορία διαδικασία μεταβίβασης επιχειρήσεων και για ορισμένους απαρχή μιας νέας αναπτυξιακής περιόδου, επειδή με την ευκαιρία θα κινητοποιηθούν εγχώριοι και διεθνείς πόροι και θα ελευθερωθούν τα πιστωτικά ιδρύματα που σήμερα παραμένουν δεσμευμένα και ακινητοποιημένα.

Ωστόσο στο μεσοδιάστημα, στην τριετία δηλαδή της αναδιάρθρωσης σε μικροοικονομικό επίπεδο, θα χρειαστούν ενέσεις ανάκαμψης και ανάπτυξης. Οι εταιρείες που θα μεταβιβαστούν θα χρειαστεί προφανέστατα να εξυγιανθούν, να ελέγξουν το κόστος λειτουργίας τους•δεν θα πρόκειται δηλαδή για επιχείρηση «αναίμακτη», χωρίς εισοδηματικούς περιορισμούς και απώλειες θέσεων εργασίας.

Οι τραπεζίτες θεωρούν ότι το κύμα αναδιάρθρωσης του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας θα πρέπει να συνοδευτεί από εμβληματικού χαρακτήρα επενδύσεις, όπως π.χ. αυτή του Ελληνικού, η οποία από μόνη της μπορεί να εισφέρει μέχρι και μία ποσοστιαία μονάδα στην κατ” έτος ανάπτυξη της χώρας. Γεγονός που καθιστά σχεδόν εγκληματική κάθε καθυστέρηση στην έναρξη της επένδυσης.

Πηγή


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

3 σκέψεις σχετικά με το “Αρχίζουν πωλήσεις κόκκινων επιχειρηματικών δανείων – Ποιοι κινδυνεύουν

 • 24/07/2018, 12:08
  Permalink

  Δηλαδή για να καταλάβω το μπακάλικο του Μπαρμπα-Μήτσου που είχε πάρει δάνειο τις καλές εποχές χωρίς εξασφαλίσεις για να βάλει ταμπέλα (στο νοικιασμένο ισόγειο μαγαζάκι 50τμ) και να αγοράσει ψυγεία και εμπόρευμα… αλλα η δουλειά δεν πήγε καλα…

  Θα το πάρουν τα fund με συνοπτικές διαδικασίες και θα πουλήσουν πλέον το ληγμένο εμπόρευμα…

  Οπότε θα διώξουν τον Μπαρμπα-Μήτσο, θα αλλάξουν ταμπέλα (προφανώς θα το πουλήσουν σε κάποια μεγάλη αλυσίδα να έχει περισσότερα point), θα ξανα-αλλάξουν ψυγεία (πέρασαν και κάποια χρόνια) – φυσικά και ράφια… ταμειακή και σύστημα επικοινωνίας…

  Θα πάρουν και 2 υπαλλήλους τουλάχιστον… (Ίσως το μόνο σωστό)

  Θα βγάλουν το χρωστούμενο κεφάλαιο και τόκους…? + κέρδος… για να δούμε…

  Σχολιάστε
  • 25/07/2018, 01:09
   Permalink

   Όχι.

   Τα funds δεν θα πάρουν το μαγαζί του Μπάρμπα-Μήτσου.

   Απλά θα του προτείνουν μια ρεαλιστική ρύθμιση της οφειλής του, έτσι ώστε και ο μπάρμπα-Μήτσος να έχει κίνητρο, αλλά και δυνατότητα να την τηρήσει και τα ίδια τα funds να βγάλουν καλό κέρδος.

   Κάτι που οι τράπεζες δεν θέλουν, αλλά και η νομοθεσία δεν τους επιτρέπει να κάνουν.

   Έτσι απλά.

   Σχολιάστε
 • 25/07/2018, 09:58
  Permalink

  Ναι αλλά ο Μπάρμπα-Μήτσος χρωστάει και ΤΕΒΕ, ΔΕΗ, ΕΦΟΡΙΑ… και κάτι ψιλά στο ΙΚΑ για μια υπάλληλο ρωσοπόντια που είχε…

  Χώρια τα προσωπικά του έξοδα…

  Με λίγα λόγια τι μπορεί να πληρώσει ο Μπαρμπα-Μήτσος πρώτα ;

  Σιγά να μην πληρώσει τα funds – ας πάρουν τα ληγμένα θα πει.

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.