Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

 • ANSI on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών2177771470 2177771160 ΤΣΑΦΑΡΑΣ  
 • Quest on Forum: Γενική συζήτηση 12Επιστολή εστειλαν. Και ήταν περιπου ενα χρονο. Εσένα στην Alpha εννοείς ότι έστειλες εγγραφο αιτημα σου και δεν σου απάντησαν ?
 • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα, πριν 14-15 χρόνια, παρά το καταναλωτικό δάνειο και το ότι είστε εγγυήτρια, θα παίρνατε αυθημερόν έγκριση για στεγαστικό σε όποια τράπεζα και αν πηγαίνατε. Σή…
 • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Και δεν το λέτε εξ'αρχής οτι δεν έχετε τίποτα στο όνομά σας? Και Διαταγή Πληρωμής να βγάλουν δεν μπορούν να σας κάνουν απολύτως τίποτα.
 • DIMITRIS 75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Νίκο καλησπέρα, Σχετικά με την καταγγελία στον Δικηγορικό Σύλλογο και εμένα μου είπανε από τον Συνήγορο του καταναλωτή πως κοστίζει 80 ευρώ. Λειτουργεί καθαρά αποτρεπτι…
 • Dimitris75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Επιτέλους και κάποια τράπεζα προτείνει κούρεμα. Προφανώς το ποσό είναι μεγάλο και ίσως είχες χρόνια να τους βάλεις λεφτά...σωστά ? Είπες πως στείλανε επιστολή ή σε πήρα…
Minilink

Αρχίζουν πωλήσεις κόκκινων επιχειρηματικών δανείων – Ποιοι κινδυνεύουν

Αποτελεί πλέον ειλημμένη απόφαση από τις διοικήσεις των τεσσάρων συστημικών τραπεζών που εποπτεύονται από το ΤΧΣ η μαζική πώληση κόκκινων επιχειρηματικών δανείων σε fund προκειμένου αφενός να μειώσουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνειά τους και αφετέρου να καταφέρουν επιτέλους, απαλλαγμένες από κινδύνους και επισφάλειες να βοηθήσουν την πραγματική οικονομία.

Το ύψος των δανείων σήμερα ανέρχεται σε περίπου 90 δισ. ευρώ και η λύση του προβλήματος αποτελεί απαίτηση της ΕΚΤ και των δανειστών. Τον προσεχή Σεπτέμβριο, μάλιστα, θα πρέπει να παρουσιάσουν στις ευρωπαϊκές εποπτικές αρχές νέα δραστικά σχέδια μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Όπως σημειώνεται και σε ρεπορτάζ στο Βήμα της Κυριακής προσεχώς θα πωληθούν μαζικά επιχειρηματικά δάνεια στο 20% έως 30% της αξίας τους, επιβάλλοντας στην εγχώρια αγορά ένα πρωτοφανές κύμα αναδιάρθρωσης και ανακατάταξης δυνάμεων, καθώς οι υφιστάμενοι ιδιοκτήτες και μη δυνάμενοι να εξυπηρετήσουν τον δανεισμό τους θα αποκλειστούν από τις διαδικασίες εξαγοράς των δανείων τους και θα χάσουν τις επιχειρήσεις τους εν ριπή οφθαλμού.

Θα πρόκειται για μοναδική στην ελληνική οικονομική ιστορία διαδικασία μεταβίβασης επιχειρήσεων και για ορισμένους απαρχή μιας νέας αναπτυξιακής περιόδου, επειδή με την ευκαιρία θα κινητοποιηθούν εγχώριοι και διεθνείς πόροι και θα ελευθερωθούν τα πιστωτικά ιδρύματα που σήμερα παραμένουν δεσμευμένα και ακινητοποιημένα.

Ωστόσο στο μεσοδιάστημα, στην τριετία δηλαδή της αναδιάρθρωσης σε μικροοικονομικό επίπεδο, θα χρειαστούν ενέσεις ανάκαμψης και ανάπτυξης. Οι εταιρείες που θα μεταβιβαστούν θα χρειαστεί προφανέστατα να εξυγιανθούν, να ελέγξουν το κόστος λειτουργίας τους•δεν θα πρόκειται δηλαδή για επιχείρηση «αναίμακτη», χωρίς εισοδηματικούς περιορισμούς και απώλειες θέσεων εργασίας.

Οι τραπεζίτες θεωρούν ότι το κύμα αναδιάρθρωσης του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας θα πρέπει να συνοδευτεί από εμβληματικού χαρακτήρα επενδύσεις, όπως π.χ. αυτή του Ελληνικού, η οποία από μόνη της μπορεί να εισφέρει μέχρι και μία ποσοστιαία μονάδα στην κατ” έτος ανάπτυξη της χώρας. Γεγονός που καθιστά σχεδόν εγκληματική κάθε καθυστέρηση στην έναρξη της επένδυσης.

Πηγή


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

3 Σχόλια Αρχίζουν πωλήσεις κόκκινων επιχειρηματικών δανείων – Ποιοι κινδυνεύουν

 • xreokopimenos

  Δηλαδή για να καταλάβω το μπακάλικο του Μπαρμπα-Μήτσου που είχε πάρει δάνειο τις καλές εποχές χωρίς εξασφαλίσεις για να βάλει ταμπέλα (στο νοικιασμένο ισόγειο μαγαζάκι 50τμ) και να αγοράσει ψυγεία και εμπόρευμα… αλλα η δουλειά δεν πήγε καλα…

  Θα το πάρουν τα fund με συνοπτικές διαδικασίες και θα πουλήσουν πλέον το ληγμένο εμπόρευμα…

  Οπότε θα διώξουν τον Μπαρμπα-Μήτσο, θα αλλάξουν ταμπέλα (προφανώς θα το πουλήσουν σε κάποια μεγάλη αλυσίδα να έχει περισσότερα point), θα ξανα-αλλάξουν ψυγεία (πέρασαν και κάποια χρόνια) – φυσικά και ράφια… ταμειακή και σύστημα επικοινωνίας…

  Θα πάρουν και 2 υπαλλήλους τουλάχιστον… (Ίσως το μόνο σωστό)

  Θα βγάλουν το χρωστούμενο κεφάλαιο και τόκους…? + κέρδος… για να δούμε…

  • begar

   Όχι.

   Τα funds δεν θα πάρουν το μαγαζί του Μπάρμπα-Μήτσου.

   Απλά θα του προτείνουν μια ρεαλιστική ρύθμιση της οφειλής του, έτσι ώστε και ο μπάρμπα-Μήτσος να έχει κίνητρο, αλλά και δυνατότητα να την τηρήσει και τα ίδια τα funds να βγάλουν καλό κέρδος.

   Κάτι που οι τράπεζες δεν θέλουν, αλλά και η νομοθεσία δεν τους επιτρέπει να κάνουν.

   Έτσι απλά.

 • xreokopimenos

  Ναι αλλά ο Μπάρμπα-Μήτσος χρωστάει και ΤΕΒΕ, ΔΕΗ, ΕΦΟΡΙΑ… και κάτι ψιλά στο ΙΚΑ για μια υπάλληλο ρωσοπόντια που είχε…

  Χώρια τα προσωπικά του έξοδα…

  Με λίγα λόγια τι μπορεί να πληρώσει ο Μπαρμπα-Μήτσος πρώτα ;

  Σιγά να μην πληρώσει τα funds – ας πάρουν τα ληγμένα θα πει.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>