Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

  • Άρης. on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών2106200159 e-value
  • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα @Matina, άσχετα με το τί διαβάζουμε δεξιά και αριστερά οτι τα δάνεια κρίθηκαν παράνομα, οτι έχουν αποπληρωθεί από το κράτος μέσω ανακεφαλαιώσεων κλπ κλπ, η αλ…
  • Matina on Forum: Γενική συζήτηση 12Επίσης, μπορώ να ζητήσω από τη Eurobank αναλυτική κατάσταση των οφειλών μου με κάποια αίτηση που θα καταθέσω εγώ στην τράπεζα χωρίς να μπει στην μέση δικηγόρος?
  • Matina on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής, εάν κάποιος γνωρίζει να με κατατοπίσει.. Με παίρνουν τηλ από το γραφείο της Χαρακτινιώτη για διακανονισμό εκ μέρους της Eurobank…
  • Quest on Forum: Γενική συζήτηση 12απαντησα ήδη απο χτες οτι εκανα αίτηση και αναμένω, μάλλον δεν το ειδες αναφορικά με το ποιοι έχουν δικαίωμα, αν ανατρέξει κάποιος στα νομιμοποιητικά έγγραφα ΓΕΜΗ της ε…
  • nomore on Forum: Γενική συζήτηση 12δεν θυμάμαι το όνομα του δικ.γραφείου, θυμάμαι ότι είχα μιλήσει με 2 γυναίκες
Minilink

«Ασφυξία» στα Ταμεία από την υστέρηση εσόδων

Προβληματισμό προκαλεί στις διοικήσεις των ασφαλιστικών Ταμείων η υστέρηση εσόδων από ασφαλιστικές εισφορές, που καταγράφεται από την αρχή του έτους, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τα έσοδα του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων, (ΙΚΑ) εμφανίζουν μείωση κατά 14% στο τετράμηνο Ιανουαρίου – Απριλίου σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011. Μειωμένα κατά 20% είναι και τα έσοδα του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Η υστέρηση των εσόδων αποδίδεται στην ύφεση, ενώ αντίστοιχη ήταν η μείωση το 2011, κατά 14,54% για το ΙΚΑ και κατά 20% για τον ΟΑΕΕ, σε σχέση με το 2010.

Η παρατεταμένη ύφεση έχει επιφέρει απώλειες στα Ταμεία της τάξεως των 4,5 δισ. κατά την τελευταία διετία, ενώ περαιτέρω μείωση των εσόδων κατά 6% έως 7% αναμένεται, σύμφωνα με συνδικαλιστικά στελέχη των Ταμείων, από τη μείωση μισθών, συντάξεων και την επέκταση των ελαστικών μορφών εργασίας.

Για να αντιμετωπίσουν τις απώλειες από τη μείωση των εισφορών οι ασφαλιστικοί φορείς, έχουν εκταμιεύσει το μεγαλύτερο μέρος της επιδότησης που προβλέπεται από τον προϋπολογισμό, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Το ΙΚΑ έχει λάβει ήδη 1,4 δις ευρώ από τα 2,1 δισ. ευρώ που δικαιούται συνολικά για το 2012 και εκτιμάται ότι έως το τέλος του έτους τα Ταμεία, θα χρειασθούν επιπλέον ενίσχυση 1,2 δις.

Ήδη το ΙΚΑ έδωσε νέα παράταση έως τις 29 Ιουνίου για τη ρύθμιση παλαιότερων οφειλών, σε μια προσπάθεια να εισπράξει από τη δεξαμενή των 11 δισ. ευρώ, που οφείλουν στα Ταμεία, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, 802.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα. Σύμφωνα με στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής οι οφειλές προς το ΙΚΑ, αγγίζουν τα 6 δισ. ευρώ, στον ΟΑΕΕ τα 4 δισ. και στα υπόλοιπα ταμεία το 1 δισ. ευρώ.

Οι συνεχείς ρυθμίσεις πάντως δεν φαίνεται να αποφέρουν τα αναμενόμενα, καθώς οι εισπράξεις για το Ίδρυμα, δεν ξεπερνούν τα 80 εκατ. το μήνα, αναφέρει το ΑΠΕ.

Από την αρχή του χρόνου, το ΙΚΑ καταφεύγει κάθε μήνα σε εσωτερικό δανεισμό από το επικουρικό του και το Ταμείο της ΔΕΗ, ενώ έχει αποφασίσει να καλύψει στις 6 Ιουνίου, τη λήξη συναλλαγών repos ύψους 250 εκατ. ευρώ που είχε πραγματοποιήσει τους προηγούμενους μήνες με ενέχυρο ομόλογα του ελληνικού δημοσίου τα οποία κατέχει.

Τον περασμένο Απρίλιο, τα ασφαλιστικά Ταμεία επιχορηγήθηκαν με το ποσό των 699 εκατ. ευρώ, ενώ για την καταβολή των συντάξεων του Ιουλίου στους συνταξιούχους του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ, θα απαιτηθούν, σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών των Ταμείων, επιπλέον 300 εκατ. ευρώ.

[sc:Πηγή id=”http://www.24h.gr/section/oikonomia/asfuxia-sta-tameia-apo-tin-usterisi-esodon” ]

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>