Αυξάνεται κατά τρείς (3) μήνες η στρατιωτική θητεία

Αυξάνεται κατά τρείς (3) μήνες η στρατιωτική θητεία. Κατά την συνάντηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Π. Παναγιωτόπουλου με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, ανάμεσα στα άλλα, συζητήθηκε και το θέμα της αύξησης της στρατιωτικής Θητείας. Ο ΥΠΕΘΑ παρουσίασε αναλυτική εισήγηση του Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μ.Κωσταράκου , στην οποία καταδεικνύεται η επιτακτική ανάγκη, για αύξησης κατά 3 μήνες της στρατιωτικής θητείας. Η βασική αιτία είναι το «πάγωμα» των προσλήψεων Επαγγελματιών Οπλιτών, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε στρατιωτικό προσωπικό σε κρίσιμες, για την άμυνα της χώρας, Στρατιωτικές Μονάδες. Ο πρωθυπουργός συμφώνησε και έτσι , άναψε το «πράσινο φως» για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας. Αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα από ποια ΕΣΣΟ θα ισχύσει η αύξηση της στρατιωτικής Θητείας. Η αύξηση της Θητείας δεν αφορά τους τωρινούς στρατεύσιμους.

Στο άλλο «μέτωπο», αυτό της μείωσης των μηνιαίων αποδοχών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων κατά 12%, το πιθανότερο είναι ότι θα εξαιρεθούν κάποιες κρίσιμες ειδικότητες, όπως οι πιλότοι μαχητικών αεροσκαφών, όσοι υπηρετούν στα σύνορα, τα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων κ.ά. Θα παρουσιαστούν τα ισοδύναμα μέτρα και εφόσον εξασφαλιστεί η συγκατάθεση της ΤΡΟΙΚΑΣ, θα έχουμε την πρώτη εξαίρεση από τις επιταγές του Μνημονίου!

[sc:Πηγή id=”http://spirospero.gr/index.php/politiki/11503-afksanetai-kata-treis-3-mines-i-stratiotiki-thiteia” ]

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Αυξάνεται κατά τρείς (3) μήνες η στρατιωτική θητεία”

  1. Πράγμα που σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι όσοι έχετε αγόρια που θα πάνε για θητεία, θα επιβαρυνθείτε περισσότερο οικονομικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *